Jégkorong: Orbán Viktor meglátogatta a székelyföldi akadémiát

Orbán Viktor pénteken meglátogatta a csíkkarcfalvi Székelyföldi Jégkorong Akadémiát.

NS Hosszabbítás: két ország, egy nemzet – a jégen is

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

CONIFA: nehéz Eb-csoportban a székelyek

A Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (CONIFA) éves közgyűlésén, Krakkóban sorsolták ki az idei CONIFA Európa-bajnokság csoportkörét. Az eseményen érdekelt lesz Székelyföld labdarúgó-válogatottja is, a tavalyi vb-győztes Kárpátalja viszont nem lesz jelen az európai seregszemlén. Mint ismert: a londoni vébé után 14 kárpátaljai futballistát, köztük a kilencszeres magyar válogatott Sándor Györgyöt is kitiltották Ukrajnából.

Jégkorong: átadták a székelyföldi akadémia orvosi központját

Csíkkarcfalván pénteken átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és módszertani központját, amely a magyar állam 640 millió forintos támogatásával épült fel.

FK Csíkszereda: a játékvezetők miatt óvott a klub

Óvást nyújtott be a Román Labdarúgó-szövetséghez a harmadik ligában szereplő FK Csíkszereda csapatának vezetősége a november 9-én hazai pályán játszott, 2–2-re végződő bajnoki mérkőzés után.

Székelyföld: jeges sportberuházásokért is felel a volt csíkszeredai főkonzul

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter november 1-től legfeljebb egy évre a Kárpát-medencei külképviseletek tevékenységének összehangolásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Zsigmond Barna Pált, Magyarország egykori csíkszeredai főkonzulját – írja a Transindex.ro.

CONIFA: az ukrán miniszter terrorizmust emleget Kárpátalja győzelme kapcsán

Szeparatista cselekedetek miatt indított vizsgálatot a CONIFA-világbajnok Kárpátalja labdarúgó-válogatott tagjai ellen Ihor Zsdanov ukrán sportminiszter. Az ukrán labdarúgó-szövetség eltiltással fenyegeti a friss világbajnok csapat játékosait, más kérdés, hogy egyetlen CONIFA-vb-győztes kárpátaljai sem játszik Ukrajnában.

CONIFA: Kárpátalja nyerte meg a világbajnokságot

Kárpátalja válogatottja nyerte meg a Londonban zajló CONIFA labdarúgó-világbajnokságot, miután a szombati döntőben – 0–0-s rendes játékidőt követően tizenegyesekkel (3–2) – legyőzte Észak-Ciprust.

CONIFA: meccslabdáról bukta el a kisdöntőt Székelyföld

Padánia tizenegyesrúgások után győzte le 5–4-re a mérkőzésen sokkal aktívabb Székelyföldet, így az ezúttal is népes magyar szurkolótábor által biztatott aranysárga-kékek negyedikként zárták a CONIFA labdarúgó-világbajnokságot.

CONIFA: Kárpátalja aranyért, Székelyföld bronzért játszhat

Kárpátalja jutott be a CONIFA labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, miután kihasználva a rengeteg ziccert rontó ellenfél hatalmas hibáit, 4–2-re megverte az előzetesen esélyesebbnek hitt Székelyföldet.

CONIFA: Meg szeretnénk nyerni a vébét! – Csizmadia Csaba

A tizenkétszeres magyar válogatott Csizmadia Csaba csapatkapitányként vezette elődöntőbe Székelyföld válogatottját a CONIFA labdarúgó-világbajnokságon, de azt mondja, nem szeretnének megtorpanni itt, hiszen a jó képességű játékosokból álló együttes a végső győzelemre is esélyes. A Budafok védője elmondta, milyen érzések kavarogtak benne, amikor először húzta magára a székely válogatott mezét, s mit érzett akkor, amikor húsz év után találkozott újra Bölöni Lászlóval.

CONIFA: biztosan lesz magyar vb-döntős Londonban!

Székelyföld és Kárpátalja is magabiztosan vette a londoni CONIFA labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjét: előbbi 4–0-ra, utóbbi 3–1-re nyert, így a két magyar csapat egymással mérkőzik meg a csütörtöki elődöntőben, vagyis szombaton biztos látunk majd magyar együttest a fináléban.

CONIFA: nem feküdt az olasz foci a székelyeknek

Padániától szenvedett 3–1-es vereséget utolsó csoportmeccsén Székelyföld válogatottja a CONIFA foci vébén, így másodikként jutott be a negyeddöntőbe, ahol Nyugat-Örményországgal mérkőzik meg kedden, a csoportgyőztes Kárpátalja pedig Kaszkádiával.

CONIFA: Bölöni Londonban „törlesztett” a székelyeknek

A tavalyi CONIFA labdarúgó Európa-bajnokság előtt videoüzenetben biztatta földijeit, idén viszont már két mérkőzésen is a helyszínen szurkolt Székelyföld válogatottjának Bölöni László. A belga Royal Antwerp trénere azt mondja, rengeteget kapott a székelységtől, ám sajnos sosem volt ideje, lehetősége meghálálni a sok biztatást, szeretetet, ezért szabadságát megszakítva „törlesztett” Londonban.

CONIFA: Bölöni Londonban szurkolt a székelyeknek

Második mérkőzését is megnyerte a CONIFA-futballvilágbajnokságán Székelyföld válogatottja: a székelyek a zimbabwei Matabelelandot verték meg 5–0-ra. A találkozót a helyszínen tekintette meg Bölöni László, a Royal Antwerp székely származású vezetőedzője.

CONIFA: Bölöni a helyszínen szurkol a székelyeknek

Az első játéknap küzdelmei után csütörtök este hivatalosan is megnyitották a harmadik CONIFA labdarúgó-világbajnokságot Londonban. A székelyek már a szombati, Matabeleland elleni mérkőzésre koncentrálnak, amelyen – értesüléseink szerint – Bölöni László, a belga Antwerp székely származású trénere a helyszínen szurkol majd nekik.

CONIFA: simán legyőzték Tuvalut a székelyek

Győzelemmel kezdte szereplését a londoni CONIFA futball-vb-n Székelyföld válogatottja: a székelyek az óceániai Tuvalu ellen magabiztosan, 4–0-ra nyertek.

CONIFA: szerdán utazik el a vb-re a székelyföldi válogatott

Szerdán utazik el a székely labdarúgó-válogatott az idei futball-vb-re – na persze nem az oroszországira, hanem a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA – a FIFA-n kívüli válogatottakat tömörítő sportszervezet) május 31. és június 10. között rendezendő világbajnokságára. A román sajtó egy része szerint a székely válogatott egy irredenta projekt része, amelyet Magyarország folytat Romániában, ám a magyarellenes kirohanásokhoz szokott székelyek elsősorban focizni mennek Londonba, ahol ráadásul a torna egyik esélyesének számítanak.

CONIFA: velük játszik Felvidék és Székelyföld a vb-n

Szombaton elkészítették a 2018-as CONIFA labdarúgó-világbajnokság csoportjainak sorsolását. A FIFA által nem elismert labdarúgó-szövetségek számára megrendezendő 16 csapatos londoni tornán Székelyföld és Felvidék válogatottja is részt vesz.

Jégkorong: letették a székelyföldi akadémia alapkövét

Letették a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központi épületének alapkövét pénteken Csíkkarcfalván.