Férfi kézi: két veszprémi is kihagyja Gulyás első edzőtáborát

Két extra napot tölthet együtt a férfi kézilabda-válogatott szeptember 30-án és október 1-jén, köszönhetően az NB I-es klubok hozzájárulásának – számolt be róla a Magyar Kézilabda-szövetség honlapja. Ugyanakkor nem a teljes keret. Az előzetesen kiadott névsorhoz képest két veszprémi is hiányozni fog: Lékai Máté vállsérülése miatt nem lehet ott Budaörsön, Székely Márton pedig a klub vasárnapi, montpellier-i Bajnokok Ligája-mérkőzése után ezúttal pihenőt kapott.

Férfi kézi: „Biztos, hogy nekem Veszprém lesz a végállomás”

Sterbik Árpád fájó szívvel búcsúzna a szerelmétől, Vladimir Cupara és Székely Márton viszont a frigy tartósságát reméli a Telekom Veszprémnél.

Férfi kézi: Székely Márton megmutatta tatabányai családi otthonát

Székely Márton feleségével, Katával gyönyörű otthont épített fel Tatabányán, amit Zarával és Max-szal, a két boston terrierrel, valamint Gigi nyuszival osztanak meg. A 29 éves kézilabdakapus azonban a következő idénytől kevesebb időt tölthet a családjával, ugyanis Veszprémben folytatja a pályafutását.

Férfi kézi Eb-sel.: „Csak az orosz edzőt hallottam, kemény szidást kaptak”

A magyar férfi kézilabda-válogatott 23–23-as döntetlent játszott az oroszokkal Érden Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink ötgólos hátrányban is voltak a második félidőben, Lékai Máté időn túli hétméteressel egyenlített. A találkozó után a Spanyolországban légióskodó Ligetvári Patrikkal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Férfi kézi Eb-sel.: Büszke vagyok a fiatalításra, nincs is másik út – Matics

A magyar férfi kézilabda-válogatott 23–23-as döntetlent játszott az oroszokkal Érden Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink ötgólos hátrányban is voltak a második félidőben, a végén Lékai Máté időn túli hétméteressel egyenlített. A találkozó után a parádésan védő Székely Mártonnal, valamint Vladan Matics szövetségi kapitánnyal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Férfi kézi-vb: Ha mi is rohanni kezdünk, csak veszíthetünk – Matics

A lazább hétfői nap után kedden már ráfordult a norvégok elleni, utolsó középdöntős mérkőzésre való felkészülésre a magyar férfi kézilabda-válogatott a dán–német közös rendezésű világbajnokságon. Vladan Matics szövetségi kapitány elmondta, a saját stílusunkban kell játszanunk az északiak ellen, és nem mehetünk bele a rájuk jellemző rohanásba, mert abból csak rosszul jöhetünk ki. Lékai Máté már visszatért a csapathoz, Balogh Zsolt azonban még otthon van, de a szövetség tájékoztatása szerint, játszani fog szerdán.

Férfi kézi-vb: Baloghnak rengeteg erőt adott a társak fogadtatása

A magyar férfi kézilabda-válogatott kulcsfontosságú, 26–21-es győzelmet aratott a világbajnokság középdöntőjében Tunézia ellen. Vladan Matics elmondta, az este kicsit ünnepelni fognak, míg a bokasérüléséből visszatérve is kiválóan játszó Balogh Zsoltnak sok erőt adott a társak fogdatatása.

Kézi-vb: Életem legjobb napja ez! Nyertünk és apa lettem! – Lékai

Lékai Máténak egészen emlékezetes napja volt január 20-án: a Dánia–Magyarország mérkőzés után hajnalban hazarepült, hogy ott legyen gyermeke, Noé születésénél, ezt követően visszarepült a férfi kézilabda-világbajnokságra, majd főszereplő volt a Tunézia elleni diadalban – még a mérkőzés legjobbjának is megválasztották! Lékai a vegyes zónában beszélt a rendkívüli vasárnapról.

Férfi kézi-vb: nagyon fontos magyar siker Tunézia ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott kulcsfontosságú, 26–21-es győzelmet aratott a világbajnokság középdöntőjében Tunézia felett. Az első félidő után 16–14-re vezetett a magyar együttes, s a folytatásban teljesen megbénította az észak-afrikai élcsapat támadójátékát.

Ez nagyon kellett – kulcsfontosságú győzelem Tunézia ellen!

A magyar férfi kézilabda-válogatott kulcsfontosságú, 26–21-es győzelmet aratott a világbajnokság középdöntőjében Tunézia ellen. Az első félidő után 16–14-re vezetett a magyar együttes, s a folytatásban teljesen megbénította az észak-afrikai élcsapat támadójátékát. Lékai Máté hazautazott gyereke születésére, de szinte kialvatlanul is a meccs legjobbja volt, és ugyancsak kiemelkedően játszott a bokasérüléséből visszatérő Balogh Zsolt. 

Férfi kézi-vb: Otthon szidnak minket, mint a bokrot, de… – Lékai

Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott 33–30-ra kikapott Svédországtól a dán–német közös rendezésű világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így a D jelű hatos második helyén végzett, és egy pontot visz magával tovább a középdöntőbe. A találkozó után Csoknyai István szövetségi kapitány mellett Lékai Máté, Máthé Dominik, Székely Márton és Bánhidi Bence nyilatkozott.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA

Íme, a magyar férfi kézilabda-válogatott kerete a 2019-es dán-német közös rendezésű világbajnokságra.

Férfi kézilabda: Székely Márton a Veszprém új kapusa – hivatalos

Megvan, hogy ki pótolja a jövő nyáron a szegediekhez visszatérő Mikler Rolandot a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatánál – a kapus utódja a tatabányai Székely Márton lesz fél év múlva.

Férfi kézi: Csoknyaitól azt kaptam, amit vártam – Székely

Magabiztosan győzte le 30–22-re Szlovákiát a magyar férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn. Az Érden lejátszott mérkőzés után Bánhidi Bence és Székely Márton értékelt az NSO Tv-nek. Elmondták, keltett-e bennük némi bizonytalanságot, hogy az edzőtábor előtt csak néhány nappal nevezték meg Csoknyai Istvánt szövetségi kapitányként, illetve arról is beszéltek, milyen vele a közös munka. 

Kézilabda: Amszterdam, Miami, Toszkána – így nyaralnak válogatottjaink

A magyar női kézilabda-válogatott tagjai az Eb, a férfiak a vb-részvétellel a zsebben kezdhették meg a hosszú szezon után a pihenőjüket. Megnéztük, ki hogyan töltődik fel a következő, eseményekkel teli szezonra.