Férfi kézi Eb: nyertek a svédek, minden esélyünk elszállt az olimpiai selejtezőre

A címvédő spanyol válogatott döntetlent játszott az eddig hozzá hasonlóan hibátlan horvát együttessel az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában. A másik csoportban Norvégia a szlovénokat is legyőzte, így továbbra is hibátlan. A pénteki stockholmi elődöntőben spanyol–szlovén és norvég–horvát meccset rendeznek.

Férfi kézi Eb: a svéd kapitány szerint megérdemelten nyertek hattal a magyarok ellen

Utolsó mérkőzésére készül svéd szövetségi kapitányként Kristján Andrésson, aki szerint csapata kedden megérdemelten nyert hat góllal Magyarország ellen a svéd, norvég, osztrák közös rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjében.

Férfi kézi Eb: gyászhangulat uralkodik következő ellenfelünknél

Portugália után Norvégiától is kikapott Svédország a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, így a torna egyik házigazdája minden esélyét elvesztette arra, hogy bejusson a legjobb négy közé. A svéd sajtó nem kímélte a csapatot az újabb vereség után.

Férfi kézi Eb: a portugálok lehengerlő játékkal verték meg a svédeket

A szlovén férfi kézilabda-válogatott legyőzte Izlandot az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjében, a magyar válogatottat is a soraiban tudó 2. csoportban. A Ljubomir Vranjes irányította szlovénok ezzel továbbra is hibátlanok a tornán. Az esti meccsen a portugálok lehengerlő játékkal egészen simán intézték el a svédeket.

Videó: így néz ki Ibrahimovic lerombolt malmői szobra

Ha már férfi kézilabda Európa-bajnokság alkalmából Svédországban jár a Sport Televízió stábja, ellátogatott Zlatan Ibrahmovic malmői szobrához, amelyet az elmúlt hetekben ismeretlen tettesek háromszor is megrongáltak. Az alkotásból már csak a svéd csatárklasszis lábai láthatóak.

Svédország: újra megtámadták, le is döntötték Ibra szobrát

Ismeretlen tettesek megrongálták és le is döntötték Zlatan Ibrahimovic svéd labdarúgócsillag malmői szobrát.

Svédország: ismét megrongálták Ibra szobrát

Ismét megrongálták Zlatan Ibrahimovic szobrát Malmőben amiatt, hogy a sztár tulajdonrészt szerzett a rivális Hammarby labdarúgóklubban.

Női kézi-vb: Szívesen! – mondta mosolyogva az Érd korábbi svéd légiósa

Mint beszámoltunk róla, mivel Svédország legyőzte Németországot a hetedik helyért rendezett helyosztón a Japánban zajló világbajnokságon, így a magyar női kézilabda-válogatott is készülhet a jövő márciusi olimpiai selejtezőre. A skandináv csapat játékosait természetesen nem ez motiválta, hanem a saját helyzetüket szerették volna megkönnyíteni, de Henrik Signell szövetségi kapitány azért megjegyezte, jó látni, hogy másoknak is örömet szereztek.

Női kézi-vb: svéd siker, Magyarország készülhet a selejtezőre

Svédország sima győzelmet aratott Németország ellen a női kézilabda-világbajnokság 7. helyért vívott mérkőzésén, így eldőlt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott pályára léphet a 2020 márciusában rendezendő olimpiai selejtezőn.

Nyertek a svédek, életben maradt a magyar olimpiai álom!

Svédország sima győzelmet aratott Németország ellen a női kézilabda-világbajnokság 7. helyért vívott mérkőzésén, így eldőlt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott pályára léphet a 2020 márciusában rendezendő olimpiai selejtezőn.

Női kézi-vb: a svédek fogadkoznak, mindent megtesznek a győzelemért

A Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság hetedik helyéről döntő pénteki mérkőzésen múlik a magyar válogatott olimpiai selejtezős lehetősége. A svédek ugyan már az Eb-helyük alapján biztos résztvevői a kvalifikációs tornának, mégsem mindegy nekik a magyar idő szerint 6.30-kor kezdődő helyosztó végeredménye, ugyanis a Németország elleni győzelem esetén a három csoport legkönnyebbikébe kerülnek, ahol csak egy európai riválissal találkoznak.

Női kézi-vb: óriási feltámadás a két vasárnapi zárómeccsen

A Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában a két vasárnapi zárómeccs egyaránt óriási feltámadásokat hozott: a kisebbik bravúrt az első félidőben ötgólos hátrányból felálló Norvégia hajtotta végre a dánok elleni nyertes meccsen. A svéd hajrá még nagyobbat szólt: a második félidőben a spanyolok már kilenccel is vezettek, végül két másodperccel a vége előtt egyenlítettek a svédek!

Női kézi-vb: Norvégia és Svédország is középdöntős

A női kézilabda-világbajnokságon Norvégia Angolát, Svédország Argentínát győzte le, ezzel mind a két skandináv csapat továbbjutott a csoportjából.

Női kézi-vb: Oftedalék a szünet után állva hagyták Szlovéniát

A szerb, a holland, az orosz, a svéd és a norvég válogatott is fölényes győzelmet aratott a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában.

Svédország: megrongálták Ibrahimovic szobrát Malmőben

Megrongálták Zlatan Ibrahimovic szobrát Malmőben egy nappal azután, hogy a sztár tulajdonrészt szerzett a rivális Hammarby labdarúgóklubban.

Svédország: élvonalbeli licenc nélkül maradt a „csodaklub”

A 2010-es évek svédországi „csodacsapata”, az Östersund jelentős anyagi gondokkal küzd, ezért nem kapott indulási engedélyt a svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2020-as szezonjára.

Játékossors: megvan Zlatan Ibrahimovic új csapata?

Sok sejtető videót tett közzé a közösségi oldalain Zlatan Ibrahimovic. A 38 éves támadó a jelek szerint 18 év után hazatér Svédországba, és a Hammarbyban folytatja pályafutását.

Eb 2020: a svéd politikus összekeverte Romániát és Magyarországot

Svédország pénteken 2–0-ra legyőzte Romániát Európa-bajnoki selejtezőn Bukarestben, ezzel kvalifikálta magát a jövő évi kontinenstornára. Nyamko Sabuni svéd politikus pártja szombati rendezvényén arról beszélt, hogy hazája válogatottja a magyarokat győzte le – írja az aftonbladet.se.

Eb 2020, F-csoport: a spanyolok kiütötték Romániát; norvég előzés

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők F-csoportjában Spanyolország simán, 5–0-ra kiütötte Romániát, míg Svédország Feröer ellen nyert 3–0-ra. Nem hibázott Norvégia sem, amely ezzel megelőzte a románokat, s a harmadik helyen zárta a sorozatot.

Nem volt kérdés: a spanyolok ötöt hintettek Romániának Madridban

Spanyolország magabiztos, ötgólos sikert arattak Románia felett hazai pályán az Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjának tizedik fordulójában.