Vb 2018: nincs veszélyben a svájci szövetségi kapitány állása

A Svájci Labdarúgó-szövetség (SFV) elnöke szerint nincs veszélyben a szövetségi kapitány, Vladimir Petkovic pozíciója.

Vb 2018: a keddi jegyzőkönyvek, a negyeddöntő párosítása

Tekintse meg egy helyen a labdarúgó-világbajnokság 20. napján lejátszott két nyolcaddöntős jegyzőkönyvét, a legfrissebb ágrajzot és a góllövőlista élcsoportját!

Vb 2018: de mit csinált a svéd lány a barátnője hajával?

Nézze meg az oroszországi labdarúgó-világbajnokság 20. játéknapjának legjobb képeit!

Vb 2018: Valamit nagyon jól csinálunk – véli a svéd gólszerző

Boldog és egységes svédek, nem kellően pörgő svájciak – íme, egy nyilatkozatcsokor a kedd délután Szentpéterváron lejátszott Svédország–Svájc (1–0) labdarúgó-világbajnoki nyolcaddöntő után.

Biztos védekezés és megpattanó lövés – negyeddöntőt ért a svéd recept

Emil Forsberg megpattanó lövésével Svédország 1–0-ra legyőzte Svájcot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének keddi játéknapján. Az északiak huszonnégy esztendő elteltével jutottak be újra a legjobb nyolc közé, ahol ellenfelük a Kolumbia–Anglia párharc továbbjutója lesz.

Vb 2018: Svédország 24 év után a legjobb nyolc között

Emil Forsberg megpattanó lövésével Svédország 1–0-ra legyőzte Svájcot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének keddi játéknapján.

Vb 2018: Drmic rohamoz Svájcnál, Svensson kezd Larsson helyén

Janne Andersson és Vladimir Petkovic is kijelölte kezdőcsapatát a világbajnokság hetedik nyolcaddöntőjére, a Svédország–Svájc találkozóra. Josip Drmic kezd a svájci válogatott csatáraként, a svédek eltiltottját, Sebastian Larssont pedig Gustav Svensson pótolja a középpályán.

Vb 2018: Lustig elkotyogta, mi lesz a svéd taktika Svájc ellen

Kedden befejeződik a nyolcaddöntő az oroszországi világbajnokság, elsőként a Svédország–Svájc találkozót rendezik meg, amelyre a svédek védője, Mikael Lustig szerint az északiak rendhagyó taktikával készülnek. A Celtic 31 éves védője elárulta: az a tervük, hogy a svájciak középpályását, Granit Xhakát kiállíttassák.

Vb 2018: pénzbüntetés a fegyelmezetlen svájci stábtagoknak

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénzbírsággal sújtotta a svájci szövetséget (ASF-SFV), mivel a küldöttség három tagja fegyelmi vétséget követett el az oroszországi világbajnokságon.

VAR plusz/mínusz: Szerbiának a nyolcaddöntője ment el rajta

A világbajnokságon is látható, labdarúgásba bevezetett technológiai eszközök tapasztalhatóan segítik csökkenteni a játékvezetői hibák számát, ugyanakkor a kénytelen-hirtelen használatba vett videoasszisztensi rendszer (VAR) logikátlanságai joggal vezetnek súlyos kritikákhoz. A változások két oldala a világbajnokság csoportmérkőzéseinek tükrében (a szerző korábbi játékvezető, huzamos ideje a videobíró bevezetésének elkötelezett híve. )

Vb 2018: „Brazília ellen könnyebb felkészülni, elbíztuk magunkat”

A Nemzeti Sportnak interjút adó svájci középpályást, Valon Behramit meglepte Costa Rica taktikai felkészültsége és direkt futballja. A csapatkapitány-helyettest a szerdai csoportmérkőzés után kérdeztük.

Vb 2018: Petkovic a sárgák ellenére nem bánta meg Lichtsteinerék pályára küldését

Vladimir Petkovic svájci szövetségi kapitány nem bánta meg, hogy kockáztatott és pályára küldte Costa Rica ellen az eltiltással fenyegetett csapatkapitányt, Stephan Lichtsteinert, valamint Fabian Schärt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E-csoportjának zárófordulójában.

Vb 2018: kiesett a címvédő – eredmények, tabellák, góllista

Óriási meglepetéssel indult az oroszországi labdarúgó-világbajnokság 14. napja: a címvédő Németország 2–0-ra kikapott Dél-Koreától, így történelme során először nem jutott tovább a csoportkörből. Az F jelű négyes másik mérkőzésén Svédország 3–0-ra nyert Mexikó ellen, ám így is mind a két együttes továbbjutást ünnepelhetett. Az E-csoportban már közel sem voltak ekkora izgalmak: Brazília könnyedén megverte Szerbiát (2–0), míg Svájc a Costa Rica elleni 2–2-es döntetlennel is továbblépett az egyenes kieséses szakaszba.

Vb 2018: német hideg zuhany, fürdőzés szökőkútban, pezsgőben – galéria

A német szurkolók alig hittek a szemüknek, a dél-koreaiak az örömkönnyeiket törölgették. A svédek a szökőkútban, a mexikóiak pezsgőben fürödtek. Szárnyaltak a brazilok, a svájci kapus öngólt „fejelt” – íme a foci-vb 14. napjának legjobb képei.

Vb 2018: brazil siker Szerbia ellen, Svájc is továbbjutott

A labdarúgó-világbajnokság E-csoportjának utolsó fordulójában Brazília Paulinho és Thiago Silva góljával 2–0-ra legyőzte Szerbiát, így a kvartett élén zárt. A négyesben a második helyet a Costa Ricával 2–2-es döntetlent játszó Svájc szerezte meg. A nyolcaddöntőben Brazília Mexikóval, Svájc Svédországgal találkozik.

Nincs meglepetés: Brazília csoportelső, Svájc is továbbment

Nem történt meglepetés az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E-csoportjában. Brazília 2–0-ra megverte Szerbiát, Svájc pedig 2–2-es döntetlent játszott Costa Ricával, így a brazilok és a svájciak jutottak a legjobb tizenhat közé. Brazília Mexikóval, Svájc Svédországgal találkozik a nyolcaddöntőben.

Vb 2018: Tite nem változtatott – így kezdenek az E-csoportban

Az E-csoport utolsó mérkőzéseire kerül sor szerda este: a brazil válogatott változatlan kezdővel fut ki a gyepre Moszkvába, Costa pedig felforgatott középpályás sorral megy neki Svájcnak.

Vb 2018: „Senki sem akarta ezt” – a svájciak lezárták a gólörömügyet

Egygólos hátrányról győzte le Szerbiát Svájc a második csoportkörben, a mérkőzés mégsem a pályán nyújtott teljesítmények, hanem a svájciak gólöröme miatt került az érdeklődés középpontjába.

Vb 2018: számlát nyitott az albán miniszterelnök a büntetés kifizetéséért

Edi Rama albán miniszterelnök számlát nyitott, hogy az arra befolyó összegből „szimbolikus hozzájárulást” nyújtson két svájci labdarúgó, Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri pénzbírságához.

Vb 2018: Koszovóban összedobják Shaqiriék büntetését

Sportszerűtlen gólöröm miatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 10-10 ezer svájci frankra megbüntette a svájci Granit Xhakát és Xherdan Shaqirit, akik a Szerbia elleni világbajnoki csoportmérkőzésen az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után. A csapatkapitány Stephan Lichtsteiner ötezer svájci frankos büntetést kapott, mert csatlakozott társai gólöröméhez. A koszovóiak jelezték, összegyűjtik és kifizetik a büntetést.


HIRDETÉS