Dakar: motivált, tapasztalt, elszánt – interjú Peterhansellel

Stéphane Peterhansel a sportág élő legendája, 13 Dakar-győzelme nem szorul magyarázatra. Ha ő odaáll a rajthoz, mindenképp számolni kell vele. S bár a szezon elején még ő maga sem volt biztos benne, hogy folytatja a versenyzést, most ugyanolyan motivált, mint korábban. 

Dakar rali: Dési János bukott és a vállát törte

Újabb drámai fordulat a Dakar ralin – a motoros éllovas Adrien Van Beveren és Dési János is búcsúzott.

Dakar rali: dráma – Peterhansel sokat veszített!

Dési szenvedett a magaslaton, Gyenesnek eleredt az orra vére, az autós éllovas Peterhansel pedig technikailag szenvedte meg a szakaszt.

Silk Way rali: Peterhansel pillantotta meg először a nagy falat

Stéphane Peterhansel újabb szakaszgyőzelmet aratott a Silk Way ralin, Szalay Balázsék féltengelyt cseréltek, Kovács Miklósék tempós „afrikás" pályát teljesítettek.

Dakar 2017: Peterhansel 13. alkalommal győzött a viadalon

A Dél-Amerikában rendezett Dakar-ralit az autósoknál az 51 éves francia Stéphane Peterhansel nyerte, aki páratlan teljesítményt nyújtva ezúttal – motorkerékpárral szerzett korábbi hat elsőségét is figyelembe véve – 13. alkalommal diadalmaskodott összetettben.

Dakar 2017: Loeb nyert, de Peterhansel maradt az élen

A francia Sébastien Loeb nyerte a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali utolsó előtti szakaszát, de az összetettben továbbra is honfitársa, az előző napon élre álló, tizenkétszeres győztes Stéphane Peterhansel vezet.

Dakar 2017: Peterhanselé a nap, összetettben is ő vezet

Bár egy motorost elütött, a francia Stéphane Peterhansel nyerte meg a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki 10. szakaszát, ezzel az összetettben is átvette a vezetést.

Dakar 2017: Peterhansel motorost gázolt

Az autósok között az összetett verseny második helyén álló francia Stephane Peterhansel elütött egy motorost a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki, tizedik szakaszán.

Dakar: újabb lépést tett a francia a 13. diadala felé

Az összetettben is vezető francia Stéphane Peterhansel nyerte meg a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hétfői, hetedik szakaszát.

Dakar 2017: Loeb nyert, Sainz feladta, Peterhansel az élre állt

Az autósok között a francia Sebastien Loeb győzött a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali pénteki, ötödik szakaszán, míg összetettben Stéphane Peterhansel vette át a vezetést.

Dakar: Peterhanselé a szakasz, Loeb maradt az élen

A francia Sébastien Loeb a harmadik helyen végzett a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali szerdai, harmadik szakaszán, de összetettben továbbra is vezet.

Silk Way-rali: kazah sztyeppén küzdöttek a magyarok

Emberpróbáló szakasz volt. Nemcsak a hossza (568 km) miatt, hanem azért is, mert egyetlen pillanatnyi lazítást sem engedélyezett a versenyzőknek – folyamatosan koncentrálni kellett, ami pedig öt és fél, hat órán keresztül (ennyi idő alatt ért be az élmezőny) rettentően nehéz. A tizenkétszeres Dakar-győztes Stéphane Peterhansel esete pedig bizonyította: olykor az éllovasok is belecsúsznak elképesztően nagy bukásokba. A Peugeot-pilóta a 416. kilométernél (ő rajtolt elsőként, tehát ő fedezte fel elsőként a kazah sztyeppéket a Silk Way-rali szerdai napján), amikor akkorát esett, hogy még sokáig fogják emlegetni. Nyilván nem ment lassan, így azután az autó leginkább összegyűrt papírzsebkendőre hasonlított a végén. A csapat rögtön ígérte, hogy megpróbálja rendbe hozni, de azért ez elég valószínűtlen.

Silk Way-rali: Szalayék lendületbe jöttek; ez nem Lisziék napja volt

Nehéz nap volt. Nem mintha hosszú lett volna a keddi mért szakasz a Silk Way-ralin (a 223 kilométer itt kifejezetten a rövid kategóriába esik), inkább azért, mert egyszerre volt technikás és navigációigényes, sáros és poros, a magas fű miatt vadregényes, a megbúvó nagy gödrök miatt pedig rizikós.

Dakar 2016: al-Attijah nyerte a szakaszt, Peterhansel vezet

A katari Nasszer al-Attijah nyerte meg a dél-amerikai terepen zajló Dakar-rali csütörtöki szakaszát, ám összetettben továbbra is a francia Stéphane Peterhansel vezet nagy fölénnyel.

Dakar-rali: Sainz elszállt, Peterhansel újra az élen

A francia Stéphane Peterhansel nyerte meg szerdán a tizedik szakaszt a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin, és sikerével átvette a vezetést összetettben. Az eddigi éllovas spanyol Carlos Sainz technikai probléma miatt nagy hátrányba került, így elvesztette esélyét a végső sikerre.

Dakar 2016: Peterhansel ismét első, Loeb óriásit bukott – videó

Az autósoknál a francia Stéphane Peterhansel átvette a vezetést összetettben a nyolcadik szakaszt követően a dél-amerikai terepen zajló Dakar-ralin.

Dakar 2016: Peterhansel és Goncalves volt a leggyorsabb

Az autósoknál a francia Stéphane Peterhansel, a motorosoknál a portugál Paulo Goncalves nyerte a Dakar-rali szerdai, negyedik szakaszát Argentínában.

Autósport: nem akárki döntött a Dakar-indulás mellett

A kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb úgy határozott, hogy életében először elindul a terepralisok csúcsversenyén, a Dakaron.

Dakar: már tesztelik a Peugeot fenevadát - fotó

Elkezdte a tesztelést a Peugeot a 2015-ös Dakar-ralira, s megjelentek az első fotók is a 2008 DKR-ről, amely egyértelműen az eddigi legfélelmetesebb versenyautó az afrikai/dél-amerikai sorozat történetében.

Dakar: ezzel a szörnyeteggel tér vissza a Peugeot - fotók

A Peugeot bemutatta 2008 DKR típusú gépét, amellyel a Dakar-ralin indul Carlos Sainzcal, Stéphane Peterhansellel és Cyril Despresszel a volánjánál.