Kosárlabda: elragadták a hullámok női válogatottunk csinos irányítóját

Horváth Bernadett gyerekként először a cselgánccsal próbálkozott, de az első edzésen ledobták, és megsérült. Aztán jött a kosárlabda, ami meg a fejére esett, sírva rohant volna haza, de mégis a sportág mellett maradt. Az NKE-FCSM Csata válogatott irányítója ezúttal a szörfözésbe kóstolt bele an Sportkrém kamerái előtt, a budapesti Aquaworld Resortban.

NB I: Öt évig tartott, míg megtanultam magyarul – Tujvel

Tomás Tujvel még Csehszlovákiában született, aztán, amikor a két ország kettévált, nyitraiként szlovák állampolgár lett. Tizenegy éve él Magyarországon, és itt is képzeli el az életét, ezért nemrég letette a magyar állampolgársági esküt.

NB III: A '90-es években annyit edzettünk, mint az állat, csak rosszul – Véber

Nemrég Véber György lett az NB III Közép-csoportjában szereplő Rákosmente KSK vezetőedzője. A trénerrel Újpesten beszélgettünk többek közt arról, hogyan mentek az edzések, illetve az éjszakai szórakozás a '90-es években, szóba került pályafutását meghatározó súlyos sérülése és természetesen szókimondó nyilatkozatai is. Ha még többet szeretne megtudni az Újpest legendás játékosáról, keresse a Nemzeti Sport pénteki számát.

Röplabda: lángra kapott a Vasas csinos játékosának a keze forgatásunkon

Dékány Bernadett a Földön kiváló röplabdás, a Csodák Palotájában pedig arra is volt lehetősége, hogy kiderítse, vajon más bolygón is megállná-e a helyét a sportágában. A Vasas Óbuda válogatott ütőjátékosa azt is megtapasztalhatta, milyen az, ha felgyújtják az ember kezét. Emellett, kilőtt egy rakétát, szembenézett az ijesztő mélységgel, és még Picasso is lefestette a Sportkrém forgatásán.

Kosárlabda: A karácsony olyan, mint egy Black Friday – Rátgéber

Rátgéber László a borból és a sörből sem tudja meginni a rosszat, és ugyanígy van a teákkal is. Az ikonikus kosárlabdaedző meg is mutatta a Sportkrém stábjának, hogy milyen teakülönlegességeket rejt a szekrénye, az óriási lemez- és CD-gyűjteményét pedig nemcsak megnézhettük, de bele is hallgathattunk a kedvenceibe. 

Jégkorong: Erdély Csanád másik jeges sportágra váltott?

Nem kell megijedni! Erdély Csanádnak, a Hydro Fehérvár AV19 és a magyar jégkorong-válogatott kiváló csatárának esze ágában sincs másik jeges sportra váltani! Mindössze a Sportkrém kedvéért tette le a hokibotot és vett a kezébe seprűt, hogy a korongnál egy sokkal nagyobb követ juttasson a kapu helyett a házba.  

Férfi kézi: Tönnesen három éve majdnem elvesztette az egyik lábát

Amikor november 21-én Kent Robin Tönnesen egy hangulatos balatonalmádi kávézóban beszélt a Sportkrém stábjának a 2016-ban történt, az apróból horrorrá váló sérüléséről, még nem sejtettük, hogy a Telekom Veszprém norvég kézilabdázóját másfél héttel később Achilles-ín-szakadással megműtik. Bár a jobbátlövőre hat hónapos kihagyás vár, a három évvel korábbi vádlisérülésének sokkal komolyabb következményei is lehettek volna.

Kajak-kenu: „Két arany, két ezüsttel a hátsó úton botorkáltam haza”

Szabó Szilvia háromszoros olimpiai ezüstérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakosként rendkívül sikeres karriert hagyott hátra, amikor 2006-ban, 28 évesen letette a lapátot. Előre eldöntötte, ha nem jut ki egy világversenyre, azonnal abbahagyja.

Vízilabda: „Két év után mertem megszólalni a Fradi öltözőjében”

Vogel Soma még csak 22 éves, de már több aranyérmet akasztottak a nyakába, mint amennyiről néhány rutinosabb vízilabdázó csak álmodhat. De vajon ez elég ahhoz, hogy az FTC-Telekom Waterpolo BL-címvédő pólócsapatának benjáminjaként ne ő vigye a labdákat?    

Tenisz: Elképesztően néz ki Stollár Fanny Makány Márta ruháiban!

Melyik fiatal, huszonéves lány ne szeretné a szép ruhákat? Ez alól természetesen nem kivétel Stollár Fanny sem, habár a kiváló teniszező az edzések és a mérkőzések sűrűsége miatt leginkább a sportos, kényelmes ruhákat részesíti előnyben. Pedig remekül illenek hozzá a divatos, nőies darabok, azokból pedig bőven válogathatott Makány Márta divattervező budapesti szalonjában. A Sportkrém kedvéért tartott divatbemutató közben néhány villámkérdésre is válaszolt.