Kásás Tamás: könnyek, mélypont és taníthatatlan zsenialitás

A Jugoszlávia elleni Eb-döntőn az egész ország megtanulta a nevét, ám a három kettőre megnyert meccsen szerzett három gól nem a csúcsot, csupán a csodálatos karrier első állomását jelentette – az athéni finálé utolsó negyedében például két góllal, egy gólpasszal és három emberhátrányban blokkolt lövéssel járult hozzá az aranyhoz. A vízilabda élő legendája, a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás számos felejthetetlen és néhány keserűbb pillanatot is átélt a vízben.

Bajzát Péter: cigányzenészek, pereskedés és a csodás mesterötös

A kétszeres gólkirály Bajzát Péter megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni, örömtelit és kevésbé kellemeset egyaránt.

Férfi kézi: Darnyi volt a példaképe, Pastor jobbkeze lett, vezetőedző lenne

Öt nyelven beszél a Szeged férficsapatának másodedzője, aki 14 éves koráig úszásban jeleskedett, ám a családi hagyományoknak megfelelően végül kézilabdában futott be karriert. Marko Krivokapicsot sokan csak Juan Carlos Pastor jobbkezeként ismerik, pedig a 44. életévét a napokban betöltő zentai születésű szakember élete jócskán bővelkedik fordulatokban.

Videó: autó, focilabda, szörfdeszka – csinos sportolóhölgyek!

Kézenállás az autó tetején, egyensúlyozás a szörfdeszkán, dekázás focilabdával – mindezt simán bevállalták a csinos sportolóhölgyek a Sportkrém kedvéért! Korábbi felvételeinkből válogatottunk.    

Király Gábor: bravúr a Milan ellen, a norvégiai reflex, főhajtás búcsúzáskor

Számtalan olyan pillanat adódik egy sportoló karrierjében, amelyre évek múlva is tisztán emlékszik – vagy azért, mert nagyon kedves a számára, vagy azért, mert még mindig szégyelli magát érte. Ezekre a pillanatokra, ezekre a „legekre” fókuszáltunk most Király Gáborral, és igyekeztünk egy-egy videóval vagy képpel is segíteni az emlékezést.

Kerekes Gréta a színház deszkái helyett választotta a futópályát

Noha vonzza a művészvilág, Kerekes Gréta aligha bánja, hogy a nagyszínpadok helyett grandiózus stadionokban lép fel. A Debreceni SC 27 éves Európai Játékok-bronzérmes, fedett pályás Európa-bajnoki 5. gátfutója lábbal gyors, kézzel ügyes, a zeneválasztásban pedig kissé régimódi – a Cintányéros cudar világ nemcsak a zuhany alatt szól jól, verseny előtt is felpörgeti.

Videó: „irány” a strand a csinos sportoló hölgyekkel!

Ki tudja, idén élvezhetjük-e a napsütést a strandon vagy sem... Az elmúlt években viszont rendre akadt olyan Sportkrém-forgatásunk, amelyet a csinos sportoló hölgyekkel a vízparton vettünk fel. Ezekből a felvételekből állítottunk most össze egy videót.

Kabát Péter: melírozott haj, veszekedés Beckhammel, furcsa gólöröm

Számtalan olyan pillanat adódik egy sportoló karrierjében, amelyre évek múlva is tisztán emlékszik – vagy azért mert nagyon kedves a számára, vagy azért, mert még mindig szégyelli magát érte. Ezekre a pillanatokra, ezekre a „legekre” fókuszáltunk most Kabát Péterrel, és igyekeztünk egy-egy videóval vagy képpel is segíteni az emlékezést.

Női kézi: a dzsúdónak köszönheti a testalkatát a Fehérvár francia kapitánya

Dzsúdósként bronzérmet szerzett az ifjúsági olimpián az Alba Fehérvár francia csapatkapitánya, aki Londonban már kézilabdázóként vett részt az ötkarikás játékokon. Claudine Mendy családjában többen a frontvonalban harcolnak a koronavírussal, miközben a 30 éves átlövő Magyarországon, kislányával próbálja átvészelni a járvány okozta nehéz helyzetet.

Videó: így áll az estélyi ruha a csinos sportolóhölgyeken

A Sportkrém-forgatások során lehetőségünk nyílik megmutatni a sportolóinkat úgy, ahogy a pályán sosem láthatjuk őket. Ilyenkor ha nem is teljesen, de félreteszik a mezt, a tréningruhát, és egészen más arcukat ismerhetjük meg. Az elmúlt években megjelent Sportkrém-videókból válogattunk olyan képsorokat, amelyek azt bizonyítják, néhány sportolóhölgy bizony a kamera előtt – de akár a kifutón is – megállja a helyét.     

Tokió 2020: irodalmár nem lett, szörffel ír történelmet – interjú Cholnoky Sárával

Tokióban második olimpiáján szerepelhet a szörfös Cholnoky Sára. A történelmi család leszármazottja az RS:X hajóosztályban szerzett kvótát, amely az eredeti tervek szerint az idei játékok után lekerült volna a műsorról, de most még egy évet rá kell húzni, noha a típus gyártása leáll.    

Akit a pszichológus sem vállalt – interjú Váczi Zoltánnal

Váczi Zoltán és a szigor mindig is két külön világ volt. A dohányzásról képtelenség volt leszoktatni, csütörtökönként pedig edzés helyett a tópartra járt horgászni. A Békéscsaba és a Vasas korábbi támadója manapság Pécelen él családjával, mint mondja, élvezi a vidéki életet, a csendet, a nyugalmat.

Sportlövészet: Major Veronika könnyek között beszélt az Eb-címéről

Két szakágban is magasra jutott a 23 éves keszthelyi sportlövő, Major Veronika. A futócéllövészetben Európa-bajnok, pisztollyal Eb-ezüst- és bronzérmes, világcsúcstartó klasszis noha bejárja a világot, a balatoni naplementénél szebbet nem tud elképzelni. Célkeresztjében sok-sok tízes és egy tandemugrás is szerepel.

Férfi kézi: Néha még azt álmodom, hogy Madridban élek – Joan Canellas

Joan Canellasnak idilli élete volt Madridban, amíg az Atlético Madrid csődje után arra nem kényszerült, hogy a Bundesligában folytassa a pályafutását. Azonban a Németországban eltöltött éveket nehezen élte meg, s a légióskodás közepette a gyógyszerészeti tanulmányait sem tudta folytatni.