?>
Atlétika: SUP-ozás a szökőkútban? Kozák Luca bevállalta!

A szakadó eső rendesen áthúzta a számításainkat, hiszen Kozák Luca kérésére a debreceni vidámparkot jártuk volna körbe, de csak az Elvarázsolt kastélyt vehettük birtokba a Sportkrém forgatásán. A 24 éves gátfutó azonban nem esett kétségbe, hogy nem az történt, amit elterveztünk. Sőt!  

Férfi kézi: Vilovszkinak a felesége segített feldolgozni a tragédiát

Nem véletlen, hogy Vilovszki Urost a Mátra Múzeumba vittük el a Sportkrém fotózására, hiszen a Gyöngyös kézilabdázója szenvedélyes vadász. Bár portyázásai során mamutot biztosan nem fog elejteni, azt elárulta, vaddisznótrófea akad a veszprémi otthonában. A 35 éves beálló az interjú során beszélt a délszláv háború árnyékában töltött gyerekkoráról, felidézte, hogyan igazolta le fiatalon a Veszprém, s azt is megtudtuk, mi köze a füstölt húsnak a Gyöngyösre igazolásához. Emellett arról is őszintén vallott, hogyan tudta feldolgozni Marian Cozma tragikus halálát...

NB I: Boris élő adásban kérdezte meg Magathot, dolgozhat-e a Schalkénél

Michael Boris sosem álmodozott arról, hogy sztárfutballista legyen, bár a labdarúgás kétségkívül a szenvedélye. Az MTK Budapest vezetőedzője játékos-pályafutását 29 évesen fejezte be, a sérült könyöke nem engedte, hogy kapusként bevethető legyen. Fontos állomás volt a karrierjében, amikor 2009-ben a Germania Windeckkel megnyerték a Német Kupa regionális csoportját, s a folytatásban a Felix Magath vezette Schalkéval mérkőztek meg.

Sportlövészet: miért nem lett futballista Péni Istvánból?

Péni Istvánt többnyire puskával a kezében szoktuk látni valamelyik lőtéren, ahogy kizökkenthetetlen nyugalommal koncentrál a lőtáblára. Nos, a horgászathoz is kell a türelem, így ezt a sportot is neki találták ki. Ahogy ideje engedi – márpedig most az van bőven, miután elhalasztották a tokió olimpiát –, gyerekkori barátaival, Andrással és Áronnal elvonul egy, a nyüzsgő fővárostól távol eső horgásztóhoz. A Sportkrém stábját is az egyik horgásztúrájára hívta meg.

Kézilabda: vízóra-leolvasóként dolgozik a 77-szeres válogatott magyar gólkirály

2000-ben az év magyar kézilabdázója lett, 77-szeres válogatottként, 3-szoros magyar, valamint görög gólkirályként vonult vissza. 2012-ben megválasztották a XX. század békéscsabai kézilabdázójának. Mohácsi Árpád manapság visszavonultan él gyerekkori falujában, az azóta már várossá fejlődött Újkígyóson, ahol az NSO Tv-nek mesélt arról az időszakról, amikor Skaliczki László felfedezte őt még kövér kisgyerekként, és egyetlen nyár alatt le kellett fogynia.

Női kézilabda: Néha én is úgy érzem, hogy egy gengszter vagyok – Klujber

A nevét néha betűznie kell, az egyik húgával gyakran összeveszik (aztán gyorsan ki is békülnek), miközben edzője, Elek Gábor a kézilabdázás gengszterének tartja. Az FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövőjével, Klujber Katrinnal látogatott el az NSO Tv a 3D Galériába, majd a Szent István Bazilika tetejére. Ha még többet szeretne megtudni a fiatal játékosról, akkor keresse a Nemzeti Sport pénteki számát!

Jégkorong: királypitont tart otthon, sírógörcsöt kap, ha elszakad a korifűzője

Artista is lehetett volna, a Rippel fivérek szerint tehetsége is van hozzá. Terbócs Istvánból viszont jégkorongozó lett, pedig amikor tizenévesen eljött az Újpesttől, volt egy kisebb megingása, nem érezte magában az erőt ahhoz, hogy ezt a sportágat magasabb szinten űzze. A MAC HKB Újbuda válogatott csatára erről is beszélt a Sportkrém stábjának, miközben megmutatta házi kedvencét, a Déneske névre hallgató királypitont. 

Férfi kézi: Játszom-e még a Veszprémben? Remélem! – Győri Mátyás

Tatabányai otthonában fogadta a Sportkrém stábját Győri Mátyás, akinek karrierje 2017 decemberéig töretlennek bizonyult, akkor azonban súlyos térdsérülést szenvedett a Veszprém játékosaként. A pályára már a Tatabánya színeiben tért volna vissza a következő idényben, de ismét gond akadt a térdével. Az idei évadban viszont már első számú irányítóként vezette a magyar férfi kézilabda-válogatottat az Európa-bajnokságon. Kálváriájáról, a válogatottba való visszatérésről, és a Veszprémben töltött időszakról is őszintén vallott. 

Vízilabda: Olyan sokra nem vágyhattam, csak, hogy túléljem a meccset – Fodor Rajmund

Fodor Rajmund, a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó korán kitűnt tehetségével, 1992-ben a soproni junior Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét látva arról is beszéltek, hogy 16 évesen ott lehet Barcelonában, de aztán 20 évesen Atlanta lett az első olimpiája. Ezekből az évekből idézett fel egy számára kedves történetet a Sportkrém stábjának, mint ahogy beszélt arról is, hogy látja jelenleg a sportág utánpótlását, illetve szóba került az egyik hobbija, a kertészkedés is.

Pálinger Katalin élete teljes, de van egy hetes, amelyhez újra odaállna

Magánóvodája még nincs, de a tervei többségét véghez vitte a korábbi világklasszis kapus, a ma a Magyar Kézilabda-szövetség alelnökeként dolgozó édesanya, Pálinger Katalin. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázónak a BL-arany nem hiányzik, de ha tehetné, a vb-döntő időn túli hétmétereséhez újra odaállna.

Vanczák Vilmos: a Messi-affér, a románok elleni gól és az az 1–8

Válogatott mezben több klasszissal is szembe nézett, és vélhetően a világ egyetlen védője volt, akinek néhány másodperc is elég volt, hogy az egész meccsre „eltüntesse” Lionel Messit. Vanczák Vilmos pályafutásában emlékezetes gólokra, nagy győzelmekre és fájó vereségekre is találunk példát, a 79-szeres válogatott korábbi hátvéd videók és fényképek segítségével idézi fel karrierje fontosabb pillanatait.