Vívás: A lakás örül neki, hogy itthon vagyok – Rédli András

Ha átlagos hétköznapokat élnénk, férfi párbajtőr-válogatottunk elszántan készülne Buenos Airesben a tokiói kvótáról döntő világkupaversenyre, és arról írnánk, hogy a rivális oroszokat meg kell előznünk, miként azért is izgulnunk kell, hogy Dél-Korea ne jusson a négy közé és Egyiptom ne legyen a legjobb 16-ban.  

Vívás: Siklósi Gergely Budapesten teheti biztossá az olimpiai kvótáját

Siklósi Gergely biztossá teheti egyéni olimpiai kvótáját a hétvégén, Rédli András szerint a jó szereplés magabiztosságot adhat a sorsdöntő csapatvilágkupa-viadal előtt.

Vívó-vk: Rédli András hatodik lett Vancouverben

A magyarok közül Rédli András szerepelt a legjobban a férfi párbajtőrözők vancouveri világkupaversenyén, amelyen a negyeddöntőig jutva a hatodik helyen végzett.

Vívás: Házhoz mentem a pofonért, de kellett – Siklósi

Két arany a heidenheimi vk-viadalon: a 22 éves világbajnok Siklósi Gergely egyéniben és csapatban is brillírozott a hétvégén, már „csak” ezt a formát kell hoznia a következő hónapokban – és Tokióban is.

Vívás: olimpiai szemszögből fontos győzelmet aratott a párbajtőrcsapat

Az olimpiai részvétel kiharcolása szempontjából fontos diadalt aratott, nagyszerű vívással aranyérmet nyert a magyar férfi párbajtőr-válogatott a németországi világkupaversenyen, Heidenheimben.

Vívás: Siklósi Gergely nyerte a heidenheimi világkupaversenyt!

Úgy tűnik, ha Siklósi Gergely döntőbe jut, onnan győztesként távozik. Júliusban, a budapesti vívó-világbajnokság megnyerésével már bizonyította, mire képes. Ezúttal élete első világkupa-győzelmét aratta Heidenheimben, ismét elképesztő teljesítménnyel.

Rájött, sokkal több pihenőre van szüksége a testnek és az agynak

Siklósi Gergelynek az egyéni világbajnoki címe megtanította, hogy nemcsak a munka, a pihenés is rendkívül fontos. A 22 éves párbajtőrözőnek a családi asztalnál a vívás tabu, és ha tehetné, szeretteit luxuskörülmények között vendégelné meg saját otthonában.

Féllábú rénszarvas, vérmókus, lelőtt csiga – mézeskalácsot sütöttek sportolóink!

Jól sült el a Nemzeti Sport kezdeményezése: Sike Renáta, Lékai Máté és Siklósi Gergely hamar csapattá formálódott a konyhában – a közös program eredménye sok díszes mézeskalács és megannyi színes sztori lett.

Katonai világjátékok: éremért utazik Kínába a vívóvilágbajnok Siklósi Gergely

A budapesti vívó-világbajnokságon aratott nagyszerű győzelme után három hónappal szerepel újra rangos versenyen a párbajtőröző Siklósi Gergely.

Korábban Puskás, Bozsik, ma Lőrincz Viktor, Péni István, Kovács Sarolta

Volt egyszer egy legendás sportszázad, még az ötvenes évek derekán, amelyben olyan kiválóságok teljesítettek szolgálatot, mint az Aranycsapat tagjai, Puskás Ferenc, Grosics Gyula, a kosárlabdázó Greminger János, az úszó Tumpek György vagy két kiváló futó, Iharos Sándor és Rózsavölgyi István. A jelenben él s épül egy legendás sportszázad, amelynek tagjai október 15-től Vuhanban, a katonai világjátékokon képviselik Magyarországot.

NS Hosszabbítás: Zámbó-féle könnyed cselek és a rengeteg munka mögötte

Zámbó Sándor, az Újpest legendája október 10-én töltötte be a 75. életévét, de minimum tíz esztendőt letagadhatna. Mi a titka? Rendszeresen sportol, többnyire teniszezik, nem cigizik, nem iszik, nem rágódik a múlton, elégedett azzal, amit a Jóistentől kapott. Azért markáns véleménye van – például a Törőcsik András körül kialakult helyzetről, a magyar labdarúgás jelenéről. A megszokottól teljesen eltérő, egyenes kérdésekre egyenes válaszokat adó interjút elolvashatják a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében.

Vívás: Világbajnokként az maradtam, aki előtte voltam – Siklósi Gergely

Siklósi Gergő már a nyugdíjas éveit is eltervezte: felvesz egy francia sapkát és nagypapásan andalog a vízen a vitorlásával. Ezért nem véletlen, hogy a Sportkrém stábja vitorlázni vitte el a világbajnok párbajtőrözőt. Mindeközben múltról, jelenről és a jövőről is beszélgettünk. 

Kajak-kenu vb: a világbajnok párbajtőröző legyőzte az olimpiai bajnok kenust!

A szegedi kajak-kenu világbajnokság vasárnapi sprint- és 5000 méteres döntői között hajóelhúzásban mérte össze tudását az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila és a júliusi, budapesti vívó-világbajnokságon aranyérmes párbajtőröző, Siklósi Gergely. A csatát utóbbi nyerte meg, pedig úgy érzi, a vívás azért még jobban megy neki, míg előbbi szerint valami turpisság volt a dologban. Ráadásul a vereség miatt még vízbe is kellett ugrania.

Vívó-vb: Szalay Gyöngyinek köszönhetem a vb-győzelmet. Ott volt velem! – Siklósi

Nem sokat aludt újdonsült párbajtőr világbajnokunk, Siklósi Gergely, aki még próbálja feldolgozni, ami vele történt a budapesti vívó-vb-n. Sokszor ránéz az aranyéremre, az ajándékokra, újra és újra könnyek szöknek a szemébe – árulta el a Nemzeti Sportnak a kora reggelre megbeszélt exkluzív interjún. Beszélgetésünk közben is elérzékenyült, amikor nevelőedzője, Szalay Gyöngyi került szóba, aki már nem láthatta a győzelmét...

Vívó-vb: óriási izgalmak, még nagyobb örömök – képgaléria

Mint megírtuk, Siklósi Gergely óriási izgalmak után, 13:10-ről fordított az orosz Szergej Bida ellen, ezzel világbajnoki címet nyert Budapesten a férfi párbajtőrözők mezőnyében pénteken! Galériánk segítségével tekintsék meg a versenynapról készült legjobb képeket, és legizgalmasabb pillanatokat!