Korábban Puskás, Bozsik, ma Lőrincz Viktor, Péni István, Kovács Sarolta

Volt egyszer egy legendás sportszázad, még az ötvenes évek derekán, amelyben olyan kiválóságok teljesítettek szolgálatot, mint az Aranycsapat tagjai, Puskás Ferenc, Grosics Gyula, a kosárlabdázó Greminger János, az úszó Tumpek György vagy két kiváló futó, Iharos Sándor és Rózsavölgyi István. A jelenben él s épül egy legendás sportszázad, amelynek tagjai október 15-től Vuhanban, a katonai világjátékokon képviselik Magyarországot.

NS Hosszabbítás: Zámbó-féle könnyed cselek és a rengeteg munka mögötte

Zámbó Sándor, az Újpest legendája október 10-én töltötte be a 75. életévét, de minimum tíz esztendőt letagadhatna. Mi a titka? Rendszeresen sportol, többnyire teniszezik, nem cigizik, nem iszik, nem rágódik a múlton, elégedett azzal, amit a Jóistentől kapott. Azért markáns véleménye van – például a Törőcsik András körül kialakult helyzetről, a magyar labdarúgás jelenéről. A megszokottól teljesen eltérő, egyenes kérdésekre egyenes válaszokat adó interjút elolvashatják a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében.

Vívás: Világbajnokként az maradtam, aki előtte voltam – Siklósi Gergely

Siklósi Gergő már a nyugdíjas éveit is eltervezte: felvesz egy francia sapkát és nagypapásan andalog a vízen a vitorlásával. Ezért nem véletlen, hogy a Sportkrém stábja vitorlázni vitte el a világbajnok párbajtőrözőt. Mindeközben múltról, jelenről és a jövőről is beszélgettünk. 

Kajak-kenu vb: a világbajnok párbajtőröző legyőzte az olimpiai bajnok kenust!

A szegedi kajak-kenu világbajnokság vasárnapi sprint- és 5000 méteres döntői között hajóelhúzásban mérte össze tudását az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila és a júliusi, budapesti vívó-világbajnokságon aranyérmes párbajtőröző, Siklósi Gergely. A csatát utóbbi nyerte meg, pedig úgy érzi, a vívás azért még jobban megy neki, míg előbbi szerint valami turpisság volt a dologban. Ráadásul a vereség miatt még vízbe is kellett ugrania.

Vívó-vb: Szalay Gyöngyinek köszönhetem a vb-győzelmet. Ott volt velem! – Siklósi

Nem sokat aludt újdonsült párbajtőr világbajnokunk, Siklósi Gergely, aki még próbálja feldolgozni, ami vele történt a budapesti vívó-vb-n. Sokszor ránéz az aranyéremre, az ajándékokra, újra és újra könnyek szöknek a szemébe – árulta el a Nemzeti Sportnak a kora reggelre megbeszélt exkluzív interjún. Beszélgetésünk közben is elérzékenyült, amikor nevelőedzője, Szalay Gyöngyi került szóba, aki már nem láthatta a győzelmét...

Vívó-vb: óriási izgalmak, még nagyobb örömök – képgaléria

Mint megírtuk, Siklósi Gergely óriási izgalmak után, 13:10-ről fordított az orosz Szergej Bida ellen, ezzel világbajnoki címet nyert Budapesten a férfi párbajtőrözők mezőnyében pénteken! Galériánk segítségével tekintsék meg a versenynapról készült legjobb képeket, és legizgalmasabb pillanatokat!

Vívó-vb: Anyukám tekintetét láttam meg először. Sírt. Ahogy én is – Siklósi

Siklósi Gergely szinte minden változatát megmutatta a győzelemnek a budapesti vívó-világbajnokságon. A párbajtőrözők döntőjében éppenséggel az asszó vége felé közeledve, háromtusos hátrányból fordított, s együttes találattal 15:14-re nyert az orosz Szergej Bida ellen. Óriási érzés volt, amikor tudatosult benne: 21 évesen világbajnok lett a hazai vb-n!

Vívó-vb: Siklósi Gergely világbajnok férfi párbajtőrben!

Siklósi Gergely 10:13-ról felállva 15:14-re legyőzte az orosz Szergej Bidát a budapesti vívó-világbajnokság férfi párbajtőrversenyének döntőjében, ezzel aranyérmet nyert!

Aranyember! Siklósi Gergely bravúros fordítással vb-címet nyert Budapesten

Siklósi Gergely óriási izgalmak után, 13:10-ről fordított az orosz Szergej Bida ellen, ezzel világbajnoki címet nyert Budapesten a férfi párbajtőrözők mezőnyében! A Honvéd válogatott vívója 15:14-re győzte le orosz ellenfelét a fináléban. A 21 esztendős magyar egész nap kiválóan szerepelt, a főtáblán legyőzte a 2016-os olimpiai bajnokot és a 2019-es Ázsia-bajnokot is, majd az elődöntőben az egy hónapja, Düsseldorfban Eb-ezüstöt szerző Andrea Santarelli sem tudta megállítani. Végül senki sem...

Vívó-vb: Rédli, Siklósi és Nagy Dávid is főtáblára jutott

Rédli András és Siklósi Gergely is hibátlan csoportkört vívott a világbajnokság férfi párbajtőrversenyének egyéni selejtezőjében, így mindkét vívó közvetlenül a legjobb 64 közé jutott. Nagy Dávidnak sikerült aztán még a selejtezőből a főtáblára kerülnie, Koch Máténak viszont ez már nem jött össze.

Vívó Eb: az észtek legyőzésével bronzérmes a párbajtőrcsapat

A magyar férfi párbajtőr-válogatott Észtország biztos legyőzésével (36:25) bronzérmet nyert a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon. A Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely, Koch Máté összetételű magyar csapat végig nagyon nyugodtan és türelmesen vívott, ennek köszönhető a fölényes siker. Az észtek a 25 találatukból 12-t az utolsó három percben szereztek, amely során Rédli 13:12-re alulmaradt Sten Priinitscel szemben – de ellenfelünk ekkor már a veszett fejsze nyele után kapkodott.

Vívó Eb: elődöntős a magyar férfi párbajtőrcsapat

Két taktikus győzelemmel elődöntőbe jutott a magyar férfi párbajtőrcsapat a vívók düsseldorfi Európa-bajnokságán.

Vívás: Higgadt, laza vívással uraltam a meccseimet – Siklósi

Káprázatos teljesítménnyel nyert bronzérmet a párbajtőrözők párizsi világkupáján a Bp. Honvéd fiatal vívója, Siklósi Gergely, aki annak köszönheti a sikerét, hogy le tudta tenni a pluszterheket.

Vívó-vk: Koch és Siklósi is harmadik lett Párizsban

Koch Máté és Siklósi Gergely is bronzérmet nyert a férfi párbajtőrözők párizsi világkupaversenyén.

Vívás: gokartozással hangoltak a párbajtőrözők – galéria

A magyar férfi párbajtőr-válogatott az új szezont megelőzően Miskolctapolcán vett részt csapatépítőn, amelynek keretében Rédli Andrásék a gokarttudásukat is összemérhették egymással.

Vívás: „Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!”

Vidám hangulatban telt a férfi párbajtőr-válogatott miskolctapolcai csapatépítő programja. A fiúk ezúttal nem fegyverrel, hanem gokartautóval igyekeztek egymást legyőzni. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Rédli András kissé csalódott volt, hogy csak a második helyet szerezte meg a vívószövetség pr- és marketingigazgatójaként dolgozó Boczkó Gábor mögött. Bányai Zsombor ellenben már azzal is elégedett volt, hogy nem ő végzett az utolsó helyen. Siklósi Gergely az NSO Tv-nek elmondta, bár a riói játékok után átalakult a csapat, a párbajtőregység a fiatalokkal sem bomlott fel.