NSO-tanóra: Shane Tusup angolórát tartott

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját. Ezúttal Shane Tusupon volt a sor, aki angolórát tartott követőinknek.

Légiósok: Szoboszlai Dominik felkészülését Tusup is segíti

A Nemzeti Sport információi szerint a Red Bull Salzburg válogatott labdarúgója, Szoboszlai Dominik felkészülését segíti Shane Tusup.

Shane Tusup: Ráébredünk, mennyire nem értékeltük a hétköznapi, egyszerű dolgokat

Az egyik szeme Kalifornián és a családján, a másik az úszóin: a Szilágyi Liliána mellett a lengyel Wojciech Wojdakot és a brazil Naná Almeidát is felkészítő Shane Tusup úgy véli, most mindenkinek a lehető legjobbat kell kihoznia a legrosszabb szituációból és a sport mindent túlél – ugyanakkor mindnyájunknak rá kell ébredni, mennyire értékesek a „hétköznapi, normális” dolgok és kis sikerek. A kaliforniai úszóedző a magyar szövetséget is dicsérte.

Kép: zenés show-műsorban tűnt fel Shane Tusup

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka korábbi edzője és férje, Shane Tusup az elmúlt napokban az uszoda mellett a zenei életben és a show-biznisz világában merült el. A jelenleg Egerben állomásozó amerikai tréner a Tv2 „Nicsak, ki vagyok – A rejtélyek színpada” című jelmezes-álarcos, zenés show-műsorban tűnt fel és lepleződött le múlt vasárnap.

Úszás: Bujdosó Zsombor is elhagyta Shane Tusupot

Az SzPress hírszolgálat információi szerint Bujdosó Zsombor immár nem Shane Tusuppal készül: a 15 éves úszó visszatért Lőrinczi Györgyhöz.

Úszás: Sós nem Tusup miatt hagyta ki az Eb-keretből Szilágyi Liliánát

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya nem azért hagyta ki Szilágyi Liliánát az Európa-bajnoki keretből, mert Shane Tusup az edzője – a szakember ezt a Borsnak mondta el.

Szilágyi Liliána: Senki sem tudja, min mentem keresztül az elmúlt években – még

Megtörte a csendet: az Eb-ezüstérmes úszó úgy érezte, el kell mondania, miért döntött Shane Tusup mellett, és azt is, miképp éli meg, hogy mostoha körülmények között küzd az olimpiai álmaiért. 

Úszás: három hétig Egerben készülhetnek Shane Tusupék

Nem Derecskén és nem is Hajdúszoboszlón, hanem Egerben készíti fel a versenyzőit Shane Tusup, de csak három hétig.

Úszás: a szövetség akkor is támogatja Szilágyit, ha az FTC helyett Tusuppal készül

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke elmondta, telefonon egyeztetett Szilágyi Liliánával, aki továbbra is Shane Tusuppal tervezi a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülést.

Shane Tusup egy videóban mutatta be az új barátnőjét

Shane Tusup, Hosszú Katinka korábbi edző-férje, a hivatalos YouTube-csatornáján, egy 15 perces videóban mutatta be az új barátnőjét, Courtney Brewert.

Úszás: Tusup megerősítette, Földházit elküldték, Cusinato követte

Shane Tusup a nyilvánosság előtt erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, miszerint már nem a csapatának tagja Földházi Dávid és Ilaria Cusinato.

Úszás: Tusup csapatát ketten elhagyták, Cusinato is – sajtóhír

Mozgalmasan telnek Shane Tusup úszócsapatának napjai, az amerikai edző tanítványaihoz a hét elején csatlakozott a lengyel Wojciech Wojdak, de sajtóhírek szerint ketten távoztak Tusup csapatától.

Úszás: vb-ezüstérmes csatlakozott Tusup csapatához

Újabb úszó csatlakozott Shane Tusup csapatához: a 2017-es budapesti világbajnokságon 800 méter gyorson ezüstérmes lengyel Wojciech Wojdak is az amerikai edzővel, Hosszú Katinka korábbi férjével és trénerével készül a tokiói olimpiára.

Videó: visszatérés a Duna Arénába – egy nap Tusuppal

A hétvégén rendezett úszó-világkupán visszatért a Duna Arénába Shane Tusup, Hosszú Katinka korábbi edző-férje. Az amerikai úszótréner megörökítette a napot, amikor hosszú idő után újra a budapesti uszodában tartott edzést.

Úszás: Wladár szerint Tusup zavart kelthetne a hazai uszodákban

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke elismeri Shane Tusup edzői alkotását, abba viszont soha nem fog belemenni, hogy az amerikai azokban a hazai uszodákban foglalkozzon a versenyzőivel, ahol magyar edzők magyar válogatott úszóknak tartanak edzéseket.

Úszó-vk: Magamra figyelek, nem foglalkoztam Shane-nel – Hosszú

Hosszú Katinka 200 méter vegyes úszásban sem talált legyőzőre a budapesti világkupán. Amellett, hogy beszélt arról, mennyire elégedett a hazai állomáson elért eredményeivel, elmondta, mennyire furcsa neki korábbi férjét és edzőjét, Shane Tusupot látni a lelátón. A 200 méter háton első Burián Katalin arról beszélt, milyen érzésekkel vágott neki annak az idénynek, amely a tokiói olimpián csúcsosodik ki. 

Úszás: Ha ez nem jön, abbahagytam volna – Szilágyi tényleg csatlakozik Tusuphoz

Szilágyi Liliána hivatalosan is megerősítette, hogy Hosszú Katinka korábbi edzőjével és férjével, Shane Tusuppal folytatja a felkészülést a jövő évi tokiói olimpiára.

Úszás: Nem hiszem, hogy Shane bárkit megkörnyékezett – Verrasztó Dávid

„Szeretnék jól úszni, a nyár után szeretnék visszarázódni, hogy tényleg úgy tudjak versenyezni, mint két éve” – nyilatkozta a Digi Sport híradójának Verrasztó Dávid, aki 2015-ben és 2017-ben is világbajnoki ezüstérmes lett 400 méter vegyesen, idén viszont csak a 13. helyen zárt a dél-koreai vb-n. Pedig a 2017-es, budapesti ezüstöt érő idejével most világbajnokságot nyert volna – de ettől távol volt, majdnem kilenc másodperccel rosszabb időt ért el.