Kajak-kenu: öt tokiói érmet várnak a magyar szövetség vezetői

Sűrű és izgalmas év elé néz a kajak-kenu sport, a sportág hazai szakmai vezetői öt érmet, köztük két aranyat remélnek a magyar küldöttségtől a jövő évi tokiói olimpián.

Maratoni kajak-kenu Eb: Magyarország átvette a zászlót

A vasárnap zárult franciaországi maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon a következő rendező országként Magyarország átvette az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) zászlaját, így hivatalosan is elindultak a jövő júliusi, budapesti kontinensviadal előkészületei.

Kajak-kenu: Alakul a vb-csapat gerince – Schmidt Gábor

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke szerint a múlt heti első válogató után nagyon szépen körvonalazódik az a csapat, amely az augusztusi, szegedi kvalifikációs világbajnokságon majd harcba szállhat az olimpiai kvótákért. Úgy véli: szinte minden szakágban szemmel látható volt a fejlődés a szolnoki versenyen, főleg férfi kajakban és férfi kenuban.

Kajak: Vécsi Viktor vezeti a kenusok központosított válogatott keretét

Vécsi Viktor szakmai irányításával készül majd a kenusok központosított válogatott kerete.

Kajak-kenu: számunkra kedvező változást hozhat a 2020-as olimpia?

A sportág berkein belül pletykaszinten felvetődött, hogy a 2020-as tokiói olimpián kajak-kenuban országonként két-két egység indulhat az egyes és páros versenyeken.

Kajak-kenu: Önbizalomhiány a kenusoknál – Hüttner Csaba

Hüttner Csaba szövetségi kapitány és Schmidt Gábor a Magyar Kajak-kenu Szövetségi elnöke a keddi, évadnyitó sajtótájékoztatón beszélt az NSO Tv-nek a sportág jelenlegi helyzetéről. Videóinterjúnk első részében a kajakosokról volt szó, a másodikban a kenusokat vettük górcső alá. A kapitány elmondta, mi vezetett ahhoz, hogy a versenyzők önbizalomhiánnyal küzdenek, s mi segíthet abban, hogy ezt leküzdjék. Továbbá a sprinttávokon jeleskedő Hajdu Jonatán jövője is szóba került, akinek az olimpiai részvétel érdekében váltania kellene 1000 méterre. 

Kajak-kenu: Janics Natasának nagyon nehéz dolga lesz – Hüttner

Kozák Danuta és Csipes Tamara is visszatér az idén, sőt, Janics Natasa is harcba száll a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon való indulásért. Hüttner Csaba szövetségi kapitánynak a női kajakban kellemes gondjai vannak, hiszen a tapasztaltabb versenyzők távollétében tavaly a fiatalok is bizonyítottak. Sokkal nagyobb kihívás elé állítja, hogy az olimpia programjára felkerült férfi K-4 500 méteres számban kik alkossák a csapathajót. Schmidt Gábor MKKSZ elnökkel együtt ezekről beszélt az NSO Tv-nek. 

Kajak-kenu: a szövetség megerősítette, újabb versenyzőt kaptak doppingvétségen

A Magyar Kajak-kenu Szövetség keddi, évadnyitó sajtótájékoztatóján Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke megerősítette a Nemzeti Sport információját, miszerint újabb versenyzőt kaptak doppingvétségen, nevet azonban egyelőre nem mondhatott. A sportágban nem ez az első eset, a két évre eltiltott Dudás Miklós éppen februárban térhet vissza. A szövetség elnöke arról is beszélt az NSO Tv-nek, hogy a korábbi esetek elrettentő példaként szolgálnak-e a versenytársaknak, illetve Hüttner Csaba szövetségi kapitánnyal egyetemben arra is válaszolt, hogyan fogadja vissza a közeg a doppingvétséget elkövető versenyzőket. 

Kajak-kenu: magyar diplomata az európai szövetségnél

Az Európai Kajak-kenu Szövetség (ECA) bukaresti kongresszusán beválasztották az elnökségbe Kárai Pétert, a magyar szövetség (MKKSZ) gazdasági és vagyongazdálkodási alelnökét. A mandátuma négy évre szól.

Kajak-kenu: bemutatkozott az új szakmai vezetőség

Minden szakágban és minden korosztályban az a cél a magyar kajak-kenu sportban, hogy megmaradjon az eredményesség, s emellett tovább fejlődjön a sportág – hangzott el a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatkozott az új szakmai vezetőség.

Kajak-kenu: Elsődleges cél az eredményesség megtartása – Schmidt

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) pénteken megválasztott új elnöke szerint a sportág elsődleges célja az eredményesség megtartása, az, hogy a válogatott az elődökhöz méltóan szerepeljen a jövőben is.

Kajak-kenu: Baráth Etele nem folytatja elnökként, Schmidt Gábor az utódja

Nem folytatja a munkáját a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökeként Baráth Etele – jelentette be a szervezet hivatalos közleményében. A sportág eddigi vezetője az olimpiai ciklust lezáró tisztújító közgyűlésen 21 év után adta át a stafétabotot az eddigi főtitkárnak, Schmidt Gábornak, akit a küldöttek megválasztottak az MKKSZ új elnökének. Baráth Etele mostantól a közgyűlés elnökeként dolgozhat tovább.

Szlalom kajak-kenu vb: Potocny 9 századra a riói kvótától

A szeptember elején honosított szlalomkajakos, Potocny Marcel mindössze kilenc századdal maradt el a riói olimpiai kvótától a londoni kvalifikációs világbajnokságon.

Kajak-kenu vb: „Ez nem így működik!” – óvunk az aranyéremért

A milánói kajak-kenu vb-n rossz start miatt a délelőtti program végén megismétlik a K–2 200 m versenyszám döntőjét. Pedig a Tótka Sándor, Molnár Péter alkotta magyar egységnek jól sikerült az első finálé. A célfotó előbb a második, majd az első(!) helyre tette őket, ám hiába. A hivatalos döntés értelmében 12 órakor megismétlik a futamot, de a magyar szövetség óv.

Kajak-kenu: Szégyent hoztak a családra - Schmidt kifakadt

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára azt szeretné, ha a közvélemény nem a pozitív drogtesztet produkáló Csipes Tamara és Dombvári Bence sportolóhoz méltatlan viselkedése alapján ítélné meg a magyar kajakosokat és kenusokat.

Kajak-kenu: Storcz Botond irányíthatja a válogatottat Rióig

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége elfogadta a múlt héten kinevezett szakmai igazgató, Csabai Edvin javaslatait, vagyis az október 1-jén felálló új szakmai csapatnak tagja lehet a két eddigi kapitány, Storcz Botond és Hüttner Csaba is – tájékoztatott róla a szövetség.