Profi boksz: Álvarez lett a világ legjobban kereső sportolója

Saul Canelo Álvarez lett a világ legjobban fizetett sportolója, miután öt évre szóló megállapodást kötött a DAZN streamszolgáltatóval. A szerződés szerint az online csatorna a soron következő 11 meccsét fogja élőben közvetíteni a mexikói ökölvívónak.

Az év bokszmeccse lehet a Cotto–Álvarez ütközet, de…

Nagy meccsre van kilátás magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban. A Puerto-Ricó-i Miguel Cotto (40–4–0, 33 K. O.–T. K. O.) és a mexikói Saúl Álvarez (45–1–1, 32) csap össze a Bokszvilágtanács (WBC) középsúlyú világbajnoki övéért.

Profi boksz: rekordbevétel a Mayweather-Álvarez gálán

Az amerikai Showtime csatorna közlése szerint a múlt hét végi Floyd Mayweather–Saúl Álvarez mérkőzéssel fémjelzett Las Vegas-i profiboksz-gála megdöntötte a 136 millió dolláros ppv bevetéli rekordot, ugyanis közel 150 millió dollárt termelt az amerikai piacon.

Ökölvívás: Álvareznek nem volt esélye Mayweather ellen - Márquez

A legendás Juan Manuel Márquez szerint honfitársa, Saul Álvarez több tényezőnek is köszönheti a Floyd Mayweather Jr. elleni bukását.

Profi boksz: visszavonul a Mayweathert lepontozó bíró

Óriási felháborodást váltott ki a hétvégén CJ Ross bírónő pontozói munkája, aki döntetlenre adta a Floyd Mayweather–Saul Álvarez mérkőzést, miközben két kollégája nagyarányú győzelmet látott a veretlen amerikai bunyóstól. A hölgyet a hírek szerint a keddi napon várta a Nevada Állami Atlétikai Bizottság elnöke, Bill Brady, hogy megbeszéljék a történteket, ám Ross már a megszabott időpont előtt hivatalosan értesítette a vezetőt, hogy határozatlan időre visszavonul az ökölvívástól.

Ökölvívás: Floyd Mayweather belesérült a győzelmébe

A hétvégén pályafutása egyik legnagyobb győzelmét gyűjtötte be a 36 éves Floyd Mayweather Jr., aki a nála 13 évvel fiatalabb és fizikálisan jóval erősebb Saúl Alvárez ellen mutatott be rendkívül meggyőző, tanári bunyót. A pound for pound éllovas azonban nem volt teljesen elégedett magával, ráadásul a hatodik-hetedik menet tájékán úgy érezte, megsérült a könyöke.

Kovács István: Mayweather Rocky Marciano nyomában

A mexikói Saúl Álvareznek (42–1–1, 30) még csak megszorítania sem sikerült az amerikai Floyd Mayweathert (45–0–0, 26 K. O.–T. K. O.) a Las Vegas-i profi bokszgála főmérkőzésén, bár az egyik pontozó meglepetésre döntetlenre hozta a meccset. A sportágat, azon belül aztán a profi világot is kiválóan ismerő Kovács István, valamint Rácz Félix azt kapta a meccstől, amit várt.

Videó: klasszis bunyó, Mayweather maradt a bajnok

Az előzetes várakozásokkal szemben a mexikói Saúl Álvareznek (42–1–1, 30) még csak megszorítania sem sikerült az amerikai Floyd Mayweathert (45–0–0, 26 K. O.–T. K. O.) a Las Vegas-i profi bokszgála főmérkőzésén. Az egyik pontozó ugyan nagy meglepetésre döntetlenre adta a meccset, a másik két döntnöknél viszont, a látottaknak megfelelően fölényesen győzött Mayweather.

A király maradt a trónon: Mayweather klasszisbunyóval győzött

Az előzetes várakozásokkal szemben a mexikói Saúl Álvareznek (42–1–1, 30) még csak megszorítania sem sikerült az amerikai Floyd Mayweathert (45–0–0, 26 K. O.–T. K. O.) a Las Vegas-i profi bokszgála főmérkőzésén. Az egyik pontozó ugyan nagy meglepetésre döntetlenre adta a meccset, a másik két döntnöknél viszont, a látottaknak megfelelően fölényesen győzött Mayweather.

Profi boksz: Mayweather többségi pontozással győzött

Az előzetes várakozásokkal szemben a mexikói Saul Álvareznek (42–1–1, 30) még csak megszorítania sem sikerült az amerikai Floyd Mayweathert (45–0–0, 26 K. O.–T. K. O.) a Las Vegas-i gála főmérkőzésén. Az egyik pontozó ugyan nagy meglepetésre döntetlenre adta a meccset, a másik két döntnöknél viszont, a látottaknak megfelelően fölényesen győzött Mayweather.

Profi boksz: Álvarez végül hajszálpontosan hozta a súlyát

Ugyan pár napja még voltak találgatások arról, hogy a szombat éjszakai, Floyd Mayweather Jr. elleni köztes nagyváltósúlyú WBC- és WBA-világbajnoki bokszmérkőzésére készülő Saúl Álvarez vagy nem tud, vagy nem is akar beférni a kialkudott 152 fontos (kb. 68.9 kg) határ alá, végül a 23 éves mexikói sztár gond nélkül, hajszálpontosan hozta az említett limitet (a kategória eredeti felső plafonja 154 font).

Profi boksz: Saul Álvarez bosszút állt fivéréért Trouton

A mexikói Saul Álvarez egyhangú pontozással (115:112, 116:111, 118:109) legyőzte az amerikai Austin Troutot a San Antonióban rendezett nagyváltósúlyú címegyesítő mérkőzésen. Álvarez ezzel a Bokszvilágtanács (WBC) öve mellé megszerezte a Bokszvilágszövetségét (WBA) is.

Testvérbosszú Texasban

Amellett, hogy címegyesítő mérkőzésen lép a kötelek közé nagyváltósúlyban Saul Álvarez és Austin Trout vasárnap hajnalban San Antonióban, kettőjük összecsapása Álvarez részéről egyben testvérbosszú is. Trout korábban fivérét, Rigobertót győzte le.