Úszás: Magyarország olyan, mintha hazajönnék – Chad le Clos

Sztárparádé a Duna Arénában: világklasszisok sora vonul majd a rajtkövekhez szombaton és vasárnap a Bajnokok sorozata budapesti állomásán.

Úszás: Hosszú Katinka már Helsinkiben remekelt

A debreceni ob után vasárnap Hosszú Katinka Helsinkibe utazott, ahol hétfőn már rajtkőre is lépett, ráadásul négy számot is vállalt – hármat megnyert, de 200 gyorson is odaért a dobogóra.

Úszó-vk: Hosszú 200 vegyesen nyert, összetettben 2. lett

Hosszú Katinka nyerte a 200 méter vegyes döntőjét szombaton az úszó világkupa-sorozat szingapúri rövid pályás állomásának harmadik, befejező napján. Ezzel együtt a háromszoros olimpiai bajnok maradt a második helyen a vk összetett pontversenyében a címét megvédő svéd Sarah Sjöström mögött.

Úszó-vk: maradt a különbség Hosszú és Sjöström között

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA hétfői összesítése szerint a svéd versenyző 285, a háromszoros olimpiai bajnok magyar pedig 270 ponttal várja a csütörtöktől szombatig tartó szingapúri záróviadalt.

Úszó-vk: Hosszú óriási csatában nyert Sjöström előtt – videó

A Tokióban zajló úszóvilágkupa első napján Hosszú Katinka két aranyérmet nyert: előbb 100 méter vegyesen, majd harminc perccel később (!) 200 pillangón sem talált legyőzőre – számolt be róla a Magyar Úszószövetség (MÚSZ).

Úszó-vk: Hosszú 15 pontra megközelítette Sjöströmöt

Hosszú Katinka, aki a pekingi versenyen négy aranyérmet is begyűjtött, 15 pontra megközelítette az összetettben vezető svéd Sarah Sjöströmöt az úszók világkupa-sorozatában.

Úszás: Hosszú és Sjöström lebokszolja egymás között a vk-elsőséget

Csütörtöktől szombatig az úszósport krémje áll rajtkőre a rövid pályás világkupa-sorozat budapesti állomásán, a Duna Arénában. Természetesen köztük lesz a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint nagy riválisa, Sarah Sjöström is, aki tavaly elnyerte előle az összetett győzelmet. A két kiválóság ha kell, akkor idén bokszmeccsen dönt az elsőségről. 

Úszás: brit és svéd versenyző az év legjobbjai a LEN-nél

A brit Adam Peaty és a svéd Sarah Sjöström lett a tavalyi év legjobbja az Európai Úszószövetség (LEN) szavazásán.

Úszás: Hosszú riválisa letaszította Ledeckyt a trónról

Sarah Sjöström véget vetett Katie Ledecky négyéves uralkodásának: a svéd klasszis választották meg a Swimming World magazinnál az év női úszójának.

Rp. úszó vk: Hosszú 400 vegyesen, Gyurta G. 1500 gyorson nyert

Hosszú Katinka 400 méter vegyesen, Gyurta Gergely 1500 méter gyorson győzött a rövid pályás úszó világkupa-sorozat utolsó állomásának záró napján, vasárnap, Szingapúrban.

Úszás: Hosszú 81 pontos hátrányban van Sjöströmmel szemben

Továbbra is a svédek sztárja, Sarah Sjöström vezeti a nők pontversenyét Hosszú Katinka előtt az úszók rövid pályás világkupa-sorozatának hongkongi állomását követően.

Rövid pályás úszó vk: Sjöström vezet Hosszú előtt

A három állomás alkotta európai szakasz zárultával a svéd Sarah Sjöström vezet az ötszörös győztes Hosszú Katinka előtt az úszók rövid pályás világkupájának összetett pontversenyében.

Úszás: Hosszú két győzelemmel kezdett az eindhoveni vk-n

Hosszú Katinka két számban nyert az úszók Eindhovenben zajló rövid pályás világkupájának pénteki nyitónapján.

Úszó-vk: Hosszú-arany, Kozma újabb országos csúcsa

Hosszú Katinka nyerte meg a berlini rövid pályás úszó világkupa női 400 méteres vegyes döntőjét. A háromszoros olimpiai, hétszeres világbajnok magyar klasszis 4:19.82 perces idővel utasította maga mögé a mezőnyt.

Rövid pályás úszó vk: Hosszú kereste a második legtöbbet Moszkvában

Két nap alatt 25 500 dollárt (6.4 millió forint) keresett Sarah Sjöström az úszók idei rövid pályás világkupa-sorozatának moszkvai nyitóállomásán.

Vizes vb: Dressel a világ tetején, csak kilencen Hosszú előtt!

Az amerikai Caeleb Dressel volt a magyarországi vizes világbajnokság egyik legnagyobb sztárja, és ami az aranyérmeket illeti, az „egyik” szócskát ki is hagyhatjuk: a 20 éves amerikai hétszer is a dobogó tetejére állhatott Budapesten! Az egyéni top tízbe befért Hosszú Katinka is.

Hosszú Katinka arany-, Verrasztó Dávid ezüstérmes 400 vegyesen

A magyarországi vizes világbajnokság záró napjának úszó programjában Hosszú Katinka aranyérmet szerzett a női 400 vegyes döntőjében, Verrasztó Dávid ezüstérmet szerzett a férfiak hasonló számában. A világbajnokság zárásaként a férfi 4x100-as vegyes váltó a hetedik lett. Magyarország két arannyal, öt ezüsttel és két bronzzal zárt, összesítésben a kilencedik helyen végezve.

Vizes vb: Sjöström világcsúccsal jutott az 50 gyors döntőjébe

A magyarországi vizes világbajnokság női 50 méteres gyorsúszásának elődöntőjében a svéd Sarah Sjöström 23.67 mp-es új világrekorddal érte el a legjobb időt.

Vizes vb: Sjöström vb-csúccsal nyert női 50 pillangón

A magyarországi vizes világbajnokság női 50 méteres pillangóúszásának döntőjében a svéd Sarah Sjöström új vb-csúccsal nyert aranyérmet.