BLSZ: az I. osztály éllovasa nyerte a Budapest-kupát

A BLSZ I-ben listavezető REAC 3–0-ra legyőzte a BLSZ II-ben éllovas SZAC-ot a Budapest-kupa döntőjében.

BLSZ: május elsején a SZAC vagy a REAC történelmet írhat

Egész délutánt felölelő programra hívja az amatőr labdarúgás kedvelőit az MLSZ Budapesti Igazgatósága. Május elsején a felújított budafoki stadionban a nők és a férfiak is megküzdenek a Budapest-kupáért.

SZAC: „Mert a nézését…” – Pisont vezényelt az U13-asok buliján

Elmennének csak úgy a Szentlőrinci Atlétikai Club U13-as labdarúgócsapatának évbúcsúztató bulijára? És ha az összejövetelen Pisont István vezényletével éneklik a „Mert a nézését meg a járását” című slágert?

„Érdemesebb lesz játékosokat nevelni, mint vásárolni” – pénzmozgás az utánpótlásban

Jelentős változtatásokat eszközölt a Magyar Labdarúgó-szövetség idén nyáron az utánpótlásban. A versenyrendszer módosítása mellett bevezették a működési költségtérítést, amelynek értelmében július 1-jétől (a nyári átigazolási időszak kezdetétől) a klubok kötelesek pénzt fizetni az utánpótláskorú futballistákért – igaz, nem minden esetben. A működési költségtérítés bevezetése azt jelenti, adott esetben akár több millió forintba kerülhet egy tizenéves palánta – függetlenül attól, hogy később profi labdarúgó lesz-e belőle. Az új rendszer miatt sokkal nagyobb felelősség hárul a sportvezetőkre, az akadémiáknál a fókusz a minőségre tevődik a mennyiség helyett, és nem utolsósorban egyfajta védelmet nyújt a kis kluboknak. A Nemzeti Sport Online kétrészes cikkben járja körül a témát, a második részben hazai klubok véleményére, tapasztalataira voltunk kíváncsiak az MLSZ újításával kapcsolatban.

Utánpótlás: Pisont újra munkában, szakmai igazgató lesz

Pisont István lett a BLSZ II-es SZAC KSE utánpótlás szakmai igazgatója, a fiatal labdarúgók képzése a Deák „Bamba" Labdarúgó Akadémiakeretein belül zajlik a jövőben.