Alpesisí-vk: elmaradt a férfi óriás-műlesiklás Söldenben

Elmaradt a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi, idénynyitó versenye az ausztriai Söldenben.

Ki veszi fel a versenyt a „baby turbóval”?

A hagyományos söldeni versenyekkel szombaton megkezdődik az alpesi sízők 2018–2019-es világkupa-sorozata. Marcel Hirscher sorozatban nyolcadszor lehet első, de már apaként kell bizonyítania. Mindenesetre jelzésértékű, hogy az osztrák szövetség elnöke sem igazán hisz az újabb kristálygömbben. A nőknél az univerzális Mikaela Shiffrin egyértelmű esélyes, de a búcsúzó és a Stenmark-rekordot üldöző Lindsey Vonn-nak is maradhat egy-két jobb „falat”, főleg, hogy a szakág legjobbja megsérült. A szezon legrangosabb versenye a világbajnokság, amelynek a svédországi Are ad otthont február 5. és 17. között.

Alpesi sí: Miklós Edit újabb bravúrokra készül

Miklós Edit fantasztikusan síelt a 2014–2015-ös alpesisí-idényben, megszerezte élete és Magyarország első dobogós helyezését a világkupa történetében, St. Moritzban a harmadik lett. A világbajnokságon a 13. helyen végzett, ugyancsak lesiklásban. Vajon képes lesz-e hasonló bravúrokra a hétvégén a söldeni óriás-műlesiklással rajtoló új szezonban? Lesz rá esély... 

Alpesi sí: a két olimpiai bajnok holtversenyben az élen

Két győztest avattak Söldenben, az alpesi síelők 2014–2015-ös szezonjának első versenyén. A női óriás-műlesiklást Mikaela Shiffrin és Anna Fenninger nyerte meg.

Miklós Edit után Samsal Dalibor is Magyarországért küzd

Magyarként már nem csak Miklós Editnek szurkolhatunk az alpesi síelők hétvégén Söldenben megkezdődő világkupa-sorozatában: a horvátoktól a közelmúltban „szerződtetett” Samsal Dalibor is hazánkat képviseli a havas lejtőkön.