Videó: újra itt az argentin foci – rögtön egy óriási bunyóval

A december óta tartó szünet után ismét pályára léptek az argentin labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok. Természetesen így tett az Huracán–Rosario Central meccs két résztvevője is – a két alakulat történetesen egymás ellen lépett pályára az első 2019-es fordulóban. Ám nem csak a labdarúgást próbálták ki a felek – egy félresikerült becsúszás után a rosariói Nestor Ortigoza labdával teljes erővel fejbe rúgta földön fekvő ellenfelét, ezután pedig tömegverekedés alakult ki, ahol a rendőrök segítségére is szükség volt. Ortigozát és a hazai csapatból Federico Mancinellit is kiállította a játékvezető.

Videó: pokoli volt a hangulat az argentin derbin

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték a Rosario Central–Newell's Old Boys találkozót az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. A városi derbin pokoli volt a hangulat, a hazai szurkolók ezzel az élőképpel készültek.

Videó: 3 mp alatt Messit és Di Maríát is megidézte – 20 évesen

Hamarosan Európában látjuk futballozni az argentin Giovani Lo Celsót, aki még csak 20 éves, de olyan varázslatokra képes, amelyeket csak ritkán látni. Könnyedén táncol át az ellenfelén, mint Lionel Messi, és olyan tűpontos rabonapasszal szökteti csapattársát, amilyet a műfaj királyától, Ángel Di Maríától várnánk.

PSG: 20 éves argentin irányítót szerződtettek – hivatalos

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot megnyerő Paris Saint-Germain hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Rosario Central 20 éves támadó középpályását, Giovani Lo Celsót.

MU: Di María a PSG és a Barca sztárjával vezetne le hazájában

Ángel Di Maríanak, a Manchester United labdarúgójának van egy álma. Pontosabban három. Az argentin középpályás pályafutása alkonyán szeretne visszatérni anyaegyesületéhez, a Rosario Centralhoz, méghozzá harmadmagával, Ezequiel Lavezzivel (PSG) és Javier Mascheranóval (FC Barcelona) kiegészülve.

Videó: vér folyt a pályán - kővel dobták meg a kapust

Kővel dobták meg a szurkolók Agustín Oriónt a Copa Sudamericana sorozat Rosario Central–Boca Juniors labdarúgó-mérkőzésén. Először úgy tűnt, nem komoly az argentin kapus sérülése, azonban nem sokkal később vérezni kezdett a futballista feje. Az ápolás után Orión folytatta a játékot, a találkozó 1–1-es döntetlennel zárult. Csak erős idegzetűeknek!

Videó: elvégezte dolgát, majd leballagott a pályáról a kutya

Az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a Rosario Central 1–1-es döntetlent játszott a River Plate csapatával. A találkozót egy kutya zavarta meg: beballagott a pályára, és elvégezte dolgát. A biztonságiak jó öt percig képtelenek voltak megfogni, végül egy játékos vitte le a pályáról. Íme!

Argentína: menekülne a Racing, pontot hullajtott az Arsenal

A Racing Club fontos pontokat szerzett a Godoy Cruz legyőzésével a kiesés elleni harcban az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában, míg a bajnoki címért versenyben álló Arsenal Sarandi idegenben botlott az Atlético Rafaela ellen.

Videó: Ferrari beadta, csatártársa parádésan befejelte

Az argentin labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Rosario Central hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Racing Clubbal. A 6. percben a Rosario szerzett vezetés egy ritkán látható fejes góllal: Paulo Ferrari adott be a jobb oldalról, a középen érkező Gonzalo Castillejos pedig parádés mozdulattal bólintott a bal alsó sarokba.

Movemberben még a futballmezek is bajuszt viselnek

A 2012–2013-as szezonban a másodosztály első helyén végző, így az argentin élvonalba két szezon után visszajutó Rosario Central mindig is híres volt egyedi szereléseiről, de a most megtalált mez még ennek ismeretében is egészen érthetetlen.

Menotti erre nem tudott nemet mondani

Az 1978-as világbajnokságról nekünk, magyaroknak keserű emlékeink vannak, viszont a válogatottunkkal (Garrido játékvezetőt is aktívan „bevonva") leginkább kibabráló argentin csapat szövetségi kapitányának, César Luis Menottinak kétségkívül az a torna volt pályája abszolút csúcspontja. Őszintén szólva az 1982-es vb után, amikor megint elszomorítottak bennünket, már nem is túl sokat hallottunk róla, karakteres külseje azonban tartósan megmaradt az emlékezetünkben. Időközben munkássága levezető szakaszához ért, de egy évtizede, hatvanon túl, hirtelen újra csatasorba állt. Lássuk, mire ment a szülőföldjén.

Rosario Central: Luciano Figueroa túl sokat keresett, ezért elküldték

Az argentin másodosztályban vitézkedő, egykoron sokkal szebb napokat megélt Rosario Central felbontotta Luciano Figueroa szerződését, mert a támadó a klub anyagi helyzetéhez képest túl sokat keresett, és nem volt hajlandó belemenni a jelentős bércsökkentésbe.

AS Roma: a fővárosiak megszerezték Burdissót, de még egyet akarnak

Claudio Ranieri, az AS Roma vezetőedzője elmondta, az olasz klub megszerezte Guillermo Burdissót, az argentin Rosario Central 22 éves védőjét.