?>
Videó: az orosz válogatott amatőrökkel játszott, kiütötte a bírót

Roman Sirokov neve ismerősen csenghet a futballrajongóknak, a többek közt a CSZKA Moszkvában és a Zenitben is megforduló orosz középpályás ugyanis a válogatottban is pályára lépett 57 alkalommal. A 39 éves futballista 2016-ban vonult vissza a profi futballtól, azóta pedig már csak amatőr meccseken lép pályára. Ám egy ideig valószínűleg azokon sem fog a legutóbbi balhéja után…

Játékossors: a CSZKA-ban folytatja a válogatott kapitánya

A szezon végéig a CSZKA Moszkva labdarúgócsapatában játszik Roman Sirokov, az orosz válogatott csapatkapitánya.

Videó: Sokan tévednek az orosz focit illetően - Capello

A mieink elleni felkészülési mérkőzés előtt sokan támadják Fabio Capello orosz szövetségi kapitányt, de ez látszólag sem őt, sem játékosait nem zavarja. Az olasz szakember úgy véli, minden esélye megvan még a válogatottnak arra, hogy kijusson a 2016-os Európa-bajnokságra. Saját állását sem félti, bár Vitalij Mutko orosz sportminiszter már felvetette, hogy komoly változásokat kellene eszközölni a labdarúgás terén.

Vb 2014: utazás helyett műtét, új kapitány kell az oroszoknak

Miután nem jött rendbe a sérülése – és a korábbi felkészülési meccseket kihagyta –, nem vesz részt a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon Roman Sirokov, így az orosz válogatottnak új csapatkapitányt kell keresnie a keretben.

Premjer-liga: megint a Zenit középpályása lett a legjobb

Egy évvel ezelőtti sikerét megismételve ismét Roman Sirokovot választották meg az orosz labdarúgó-bajnokság legjobb játékosának.

BL: Sirokov-mesterhármas, a Zenit a csoportkör kapujában

A labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének első mérkőzésén a nem bajnoki ágon a mesterhármast elérő Roman Sirokov vezette Zenit idegenben 4–1-es győzelmet aratott a portugál Pacos Ferreira otthonában, így minden bizonnyal ott lesz a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében.