?>
Messitől Ronaldinhón át Riquelméig – 10 Barca-tízes

Messitől Riquelméig – a Képes Sport összegyűjtötte az FC Barcelona újkori történetének tíz legjobb, de feltétlenül legnevesebb tízesben tündöklő, rosszabb esetben tündökölni igyekvő játékosát.

Íme, a Dream Team, az első Barca Európa trónján!

Napjaink és a közelmúlt klubfutballját talán majd a Lionel Messi & Cristiano Ronaldo-korszaknak nevezi el a hálás utókor, újonnan induló sorozatunkban a fiatalabbak okulására és a középgeneráció nagy örömére az 1984–2004 közötti időszak (2004 volt C. Ronaldo első teljes manchesteri éve, Messi abban az évben mutatkozott be az FC Barcelona nagycsapatában, illetve 1984 az utolsó nagy angol siker éve a Heysel-tragédia előtt) legjobb klubjaiból alkotjuk meg a Legendák Ligáját, amelybe minden klub egy-egy csapatát neveztük, és a 16. alakulatról majd az olvasók döntenek. Két ágon, egyenes kieséses formában zajlanak a küzdelmek, és a gólokat most természetesen az NSO olvasói rúgják! Az új párharc első részében az 1999-es Manchester United került górcső alá, ellenfele az FC Barcelona Dream Teamje. Hogy ki jut tovább? Ezt kérdezzük mi is önöktől!

Milan-klasszis Pécsen, brazil és olasz világbajnok az NB I-ben?

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

FFT: top 10 durcás kisfiú a futballvilágban

Cristiano Ronaldo nem ünnepel, mert kicsit szomorkás a hangulata. De nem ő az első durcás kisfiú, aki eldobálja a játékait. Néhány érdekes eset a FourFourTwo 10-es listájáról...

Brazília: 22 éves egyetemista lánnyal jár Romário – képek

Huszonkét esztendős egyetemista lánnyal jár Romário, minden idők egyik legjobb csatára. A brazil klasszis kapcsolatát párja fedte fel a nyilvánosság előtt.

FFT: Pelé az egyetlen, aki hozzám fogható – Romário

Dübörög a Copa América, és az FFT elbeszélgetett minden idők legjobb dél-amerikai játékosainak egyikével. A 10 éve visszavonult brazil Romário sosem volt szerény. „Amikor megszülettem, Isten rám mutatott, és így szólt: »Íme, az ember«” – mondta egyszer.

Egy Bergkamp-gól, amelyet sokáig elnézegetnénk – vb-videók

Bár július 4-e alapvetően „német napként” vonult be a labdarúgó-világbajnokságok történetébe (mást ne mondjunk: 1954-ben ezen a napon lett először világbajnok a nationalelf, éppen a mi Aranycsapatunk kárára), a holland világklasszis, Dennis Bergkamp 1998-as góljára már most felhívjuk a figyelmüket – talán ma már az argentin drukkerek is úgy gondolják: az bizony a futball-világörökség része.

Amikor a szex miatt ugrott a vb-siker I.

A férfiak köztudottan angyalok, de amikor össze vannak zárva férfitársaikkal, messze családjuktól, akkor pláne szentek, a nagy tornák alatt pedig különösképpen távol tartják magukat a női szurkolóktól. Na jó, nem is – miközben néhány játékos kifejezetten a testi szerelem miatt passzolta a vb-szereplést!

FFT: Romário sztárfutballistából sikeres politikus lett

Senki sem tudta, hogy egyszer így lesz. Az egykori forrófejű brazil válogatott futballista most rendszerellenes politikus, aki a köz javáért küzd. Korrupt politikusok, figyelem! A szenátor nem kegyelmez!

Vb 2018: „Elég szex” – Romário tanácsa Gabriel Jesusnak

Közeledik a 2018-as világbajnokság első mérkőzése, így az Oroszországba készülő labdarúgók is egyre több jó – és olykor nem túl jó vagy éppen hasznos – tippet, javaslatot kapnak a már visszavonult futballistáktól, a szurkolóktól. A brazilokkal 1994-ben vb-címet szerző (s utóbb a torna legjobbjának megválasztott) Romário is beállt a sorba, és egy kissé szokatlan tanáccsal látta el a Manchester City fiatal játékosát, Gabriel Jesust.

Romário a játékával, lánya a képeivel lopta be magát a brazilok szívébe

Romário pályafutása során 70 alkalommal húzhatta magára a brazil labdarúgó-válogatott mezét, a nemzeti csapatban összesen 55 gólt szerzett – nem csoda, hogy a mai napig nagy népszerűségnek örvend hazájában. A profi labdarúgástól lassan már tíz éve visszavonuló csatár a sportolói pályafutása lezárása után politikusnak állt. Romário nemrég bejelentkezett Rio de Janeiro állam kormányzói posztjáért is, ám most hat gyermeke közül az egyik lányának, Danielle Favattónak – egészen pontosan a fotóinak – köszönhetően is a címlapokon találta a nevét.

Barcelona: „Hogy miért távoztam? Túl jók voltak a bulik!”

Romário, korábbi brazil futballfenomén egy televíziós műsorban árulta el, annak idején miért döntött úgy, hogy a világ egyik legjobbjaként elhagyja a spanyol gigász Barcelonát és igazolt vissza hazájába.

Képek: korábbi focisták, edzők lányai; ők a legszebbek – top 10

Romário, Mourinho, Bergkamp és Allegri lánya is a top 10-es listán. Egy szó mint száz, a képek magukért beszélnek.

Brazília: a legenda szerint Neymar Ronaldónál és Romáriónál is jobb

Tostao, a brazil labdarúgás egyik legendás alakja úgy véli, Neymar már most jobb, mint honfitársai, Ronaldo vagy Romário.

Kép: a Leeds Unitedé az átigazolási időszak legjobb bejelentése

Paul Pogba és Zlatan Ibrahimovic átigazolása mind semmi ahhoz képest, amilyen bejelentést tett a minap az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Leeds United. A szebb napokat is megélt háromszoros angol bajnoknál ugyanis aláírt Ronaldo és Romário is.

A legszemrevalóbb kezdő tizenegy – labdarúgók és edzők szexi lányai

Tudta, hogy a korábbi argentin védő, Cosme Zaccanti leánya a 2015-ös argentin Big Brother résztvevője volt? Ráadásul – amennyiben lehet hinni a pletykáknak – szoros kapcsolatot ápolt az olasz válogatott Pablo Osvaldóval. José Mourinho például az a fajta menedzser, aki úgy érezte, jobb nem keverni a munkát a családdal, ezért lányát gyerekkorában rejtegette a sajtó elől, mígnem felnőtt lett… Híres labdarúgók és edzők szexi lányaiból a Footballslide.com oldal összeállította a legszemrevalóbb kezdő tizenegyet.

Ötvenéves a megzabolázhatatlan brazil zseni, Romário

Lehet ötven-, hatvan- vagy hetvenéves, mindig ugyanaz ugrik be róla. Megkapja a labdát, a következő pillanatban helyzetbe kerül, és olyan ütemben lövi el külsővel vagy spiccel, hogy a kapus földbe gyökerezett lábbal, lemondó arckifejezéssel tudja csak nyugtázni a megmásíthatatlant.

FIFA: A bukás úgy közeleg, mint egy cunami - Romário

Íme, néhány reakció a labdarúgóvilágból azt követően, hogy Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke kedden jelezte: lemond, és elnökválasztó rendkívüli kongresszus összehívását kezdeményezi.

Neymar gólkirálysága és a 60 éves bűvös Kocka-világcsúcs

Nem kis fába vágta a fejszéjét szerkesztőségünk, amikor elhatározta, hogy kideríti: ki szerezte a legtöbb válogatott gólt a labdarúgás történetében a felnőtt férfiaknál egy naptári éven belül. A kezdetektől 2014. december 31-ig bezárólag, Amerikától Marokkón és Kínán át egészen az Északi-Mariana-szigetekig, Norvégiától Csádon keresztül le Dél-Afrikáig hivatalos (FIFA-)válogatott mérkőzéseken. Az apropót pedig Kocsis Sándor 1954-es és Neymar múlt évi szédületes teljesítménye adta – a Kockának becézett jobbösszekötő Neymar előtt hatvan évvel 23 találatot termelt tizenkét hónap leforgása alatt az Aranycsapatban, míg a brazilok üdvöskéje 15 gólig jutott a mögöttünk hagyott esztendőben a selecaóban. Bogarászásunk eredményeképp kijelenthetjük: Kocsis elképesztő „huszonhármasa" világcsúcs. Vigyázat, így együtt sohasem publikált statisztikai adatok következnek!