Újpest: „Visszautasítjuk Duchatelet zsarolását!” – közleményben reagált az UTE

„Az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet a felnőtt labdarúgócsapat eredménytelenségéről próbálja elterelni a figyelmet mai nyilatkozatával” – állítja az Újpesti Torna Egylet közleménye, amelyben a IV. kerületi anyaklub a labdarúgócsapatot birtokló belga üzletember péntek délelőtt megjelent videójára reagált. 

Újpest: „Elég volt a harcból!” – Duchatelet videóban üzent az UTE-nak

Az Újpest FC fontos videót tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán. A felvételen Roderick Duchatelet, a klub belga tulajdonosa az anyaegyesületnek, vagyis az Újpesti Torna Egyletnek üzent. Duchatelet befejezné a harcot, pontot tenne a címerbotrány végére, s egyesítené az újpesti utánpótlást.

Újpest: az Alkotmánybíróság dönthet a klubcímer sorsáról

A legmagasabb bírósági fórumokhoz fordult az Újpesti Torna Egylet (UTE) a futballklub arculati elemeinek – jellemző színeinek, címerének – megváltoztatása miatt – írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Újpest: egyelőre marad a büdzsé, a belga tulajdonos kivár

Berta Csaba, a lila-fehérek ügyvezetője elmondta: az élvonal létszámemelése is szóba került a lehetséges forgatókönyvek között.

Újpest: Duchatelet hajlik a hagyományos címer visszaállítására, de...

Bár korábban üzleti titokként kezelték a részleteket, az Újpest FC ügyvezetője, Berta Csaba egy tévéinterjúban most mégis vázolta a labdarúgóklub vezetésének vízióját az anyaegyesület, UTE-val való közös utánpótlás-nevelő munkáról. A sportvezető a IV. kerületi Újpest Médiának adott interjúban elárulta, a belga klubtulaj, Roderick Duchatelet hajlik a szurkolók által követelt korábbi klubcímer visszaállítására, ám ennek feltétele, hogy a jelenleg egymással is versengő újpesti UP-csapatokat sikerüljön egyesíteni. A sportvezető hangsúlyozta, a koncepció alapja a transzparencia, a támogatások és egyéb források felhasználásának teljes, kölcsönös átláthatósága – korábban ugyanis akadt ezzel problémájuk.

Újpest: az idény végéig biztosan kitartanak Vignjevics mellett

Berta Csaba, az Újpest ügyvezető igazgatója nem képességbeli hiányosságokban látja a mély hullámvölgy okait, és – az etikai kódex betartása mellett – nem bánja, ha a játékosok olykor nem sablonnyilatkozatokat adnak.

Újpest: a belga nagykövet segíthet a történelmi klubcímer visszaállításában

Siegfried Peinennel, Belgium magyarországi nagykövetével egyeztettek az Újpest-szurkolók, diplomáciai segítséget kérve a lila-fehér klub 2017-ben lecserélt címerének visszaállításáért folytatott küzdelemben.

Vasas: Sokat tettem azért, hogy Újpesten maradhassak – Feczesin

A váratlan klubváltás hátteréről beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában Feczesin Róbert, aki fél év múlva ismét az NB I-ben játszana.

Újpest: A klub mindenekfelett áll – interjú Duchatelet-vel

A klub állítólagos eladásáról, a címer visszaállításáról, az edzőváltás lehetőségéről, az elégedetlenkedő hangokról és a költségvetésbeli különbségekről is beszélt lapunknak a lila-fehérek belga tulajdonosa. Roderick Duchatelet szerint nem normális állapot, hogy az Újpestnél kisebb magyar csapatokban a labdarúgók több pénzt kereshetnek, mint náluk.

Újpest: cáfol a klub vásárlójaként emlegetett vállalat

Roderick Duchatelet klubtulajdonos kedden az Újpest FC eladásáról szóló pletykákra reagálva közleményben tudatta, esze ágában sincs megválni a lila-fehérektől, és immár az adásvétellel hírbe hozott Tungsram Csoport is cáfolt.

Újpest: ittas emberek, üres fecsegés – Duchatelet reagált

Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa a klub hivatalos honlapján reagált az elmúlt napok eseményeire. Az alábbiakban az ujpestfc.hu-n kedd délután megjelent anyagból idézünk.

Újpest: egyelőre csak Belgiumban veszik biztosra Duchatelet távozását

„A Duchatelet-féle üzletpolitika nem működik" – a belga Le Soir című lap újságírója az M4 Sport átigazolási műsorában beszélt arról, már csak idő kérdése lehet, mikor adja el az Újpest belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a fővárosi együttest. A klub későbbre ígért hivatalos állásfoglalást.

Anglia: lezárult az adás-vétel, a Charlton már nem Duchatelet-klub

A Charlton Athletic hivatalos oldalán jelentette be: lezárult az adás-vétel, Roland Duchatelet eladta a klubot az East Street Investmentsnek. A jelenleg az angol másodosztályban szereplő londoni klubnál az elmúlt években többször is tüntettek az újpesti klubtulaj, Roderick Duchatelet apja ellen, akinek a helyi drukkerek szerint egyáltalán nem számítottak a sportszakmai érvek, csupán a biztos profitot hajtotta a klubnál. Az idősebb Duchatelet távozását rendszeres tüntetésekkel követelték a szurkolók.

Balajcza: Nincs a futballban nagyobb felelősség, mint gyerekeket edzeni

Egy éve kezdett, ma pedig már az UTE Labdarúgó Akadémiájának vezető kapusedzője Balajcza Szabolcs. Az Újpesten Magyar Kupát és bajnoki ezüstérmet is nyerő futballistával utánpótlás-nevelési trendekről, a jelenkor kapusideáljáról, egykori posztriválisairól, köztük az azóta már a spanyol élvonalban bizonyító Marko Dmitrovicsról, a következő Gulácsi Péterről, no meg a megkerülhetetlen Újpest FC–UTE megosztottságról és címerkérdésről is beszélgettünk. S hogy mit hoz szerinte a hétvégi Ferencváros–Újpest derbi? Bár egykori csapata rendkívül kétarcú az idényben, most is valódi rangadóra számít.

Újpest: újabb tárgyalások lesznek az előző címerről

Péntek délelőtt 10 órától tárgyaltak az Újpest FC-t működtető Kft. és az Újpesti Torna Egylet képviselői az előző címer helyreállításáról. A találkozóról az UTE a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy rövid közleményt, melyből csak annyi derül ki, a futballcsapat vezetősége hétpontos feltételrendszert szabott, ennek elfogadása viszont olyan súlyú kérdéseket érint, amelyről az anyaegyesület vezetősége csak elnökségi ülésen és a közgyűlés felhatalmazásával hozhat döntést. Utóbbi értelmében újabb tárgyalásokra lesz szükség a felek között.

Duchatelet: Az Újpest előző idénye katasztrófa volt

A címerügyről, a katasztrofális idényről, a nehezen megszerezhető magyar játékosról, Novothny Soma távozásáról, valamint a csalódást keltő Lacina Traoréról is véleményt mondott Roderick Duchatelet, a lila-fehérek belga tulajdonosa a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

UTE: a szurkolókkal karöltve kezdeményeznek tárgyalást címerügyben

Az UTE hivatalos Facebook-oldalán adott ki közleményt, mely szerint tárgyalást szeretnének kezdeményezni a címerügyben Roderick Duchatelet tulajdonossal, és erre várják a szurkolókat is.

Újpest: Nincs napirenden a klub eladása – Duchatelet

Miközben értékesítették a Honvédot, futballberkekben arról hallani, a belga Roderick Duchatelet megválhat az Újpesttől. Az üzletember lapunknak (egyelőre) cáfolja az adásvételt. 

Anglia: „ingyen” is megválna a Charltontól az Újpest-tulaj apja

Roland Duchatelet egy éve próbálja eladni a Charlton Atleticet – mindhiába. A belga üzletember viszonya a szurkolókkal jó ideje megromlott, rendszeresen tüntetnek ellene, sőt Belgiumba is utakat szerveznek, csak azért, hogy ott demonstráljanak. Duchatelet most különleges ajánlattal állt elő – amellyel akár a szurkolók is élhetnek. Ingyen adja a klubot egy angol befektetőnek, de csak akkor, ha a klubhoz tartozó létesítmények és birtokok árát ugyanúgy megfizeti. Szóval az az ingyen nincs is annyira ingyen.

„Nem volt más választásom” – Duchatelet elárulta a címerváltás okait

A címer megváltoztatásáról, az utóbbi évek megítéléséről, a múlt tiszteletéről, a labdarúgó kft. esetleges eladásáról, valamint a további tervekről is beszélt lapunknak az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet.