Atlétikai vb: vége a fesztiválnak – nagyszerű hangulatban zárult a viadal

Három magyar atlétának is szurkolhattunk a dohai világbajnokság utolsó napján, amelyen jobb hangulat uralkodott, mint előtte a versenyen bármikor.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth a 9., grenadai győzelem a gerelydöntőben

Rivasz-Tóth Norbert első magyar gerelyhajítóként jutott atlétikai világbajnokságon döntőbe, ahol végül az első három sorozat után kiszorult az első nyolcból, így nem folytathatta a szereplést, a 9. helyen végzett. Rivasz-Tóth elsőre 79.43 métert dobott, s az ötödik helyen állt, ám a következő két kísérlete során nem tudott javítani, a többiek viszont igen, így kicsúszott a „kisdöntőbe” jutó első nyolcból.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth Norbert történelmet írt Dohában

Öt magyar indulóból három továbbjutott a Dohában zajló atlétikai világbajnokság utolsó előtti napján, az országos csúcsot döntő Rivasz-Tóth Norbert történelmet írt gerelyhajításban.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth országos csúccsal döntős!

Korábban beszámoltunk róla: Rivasz-Tóth Norbert 83.42 méteres országos csúcsot dobott a gerelyhajítás selejtezőjében szombaton a dohai atlétikai világbajnokságon. Időközben kiderült, hogy eredménye elegendőnek bizonyult a döntőbe jutáshoz.

Atlétikai vb: tizenhét fősre bővült a magyar csapat

Három, szinttel nem rendelkező magyar sportoló is részt vehet a jövő pénteken kezdődő dohai atlétikai-világbajnokságon.

Atlétika: Rivasz-Tóth idei legjobbjával közel a vb-szinthez

A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert idei legjobb eredményét megjavítva közel került a világbajnoki szinthez.

Atlétika: Márton Anita bronzot, Rivasz-Tóth ezüstöt nyert

A súlylökő Márton Anita harmadik helyen végzett a dobóatléták Európa-kupájának második napján a szlovákiai Somorján, míg Rivasz-Tóth Norbert ezüstérmes lett gerelyhajításban.

Atlétikai Eb: Kerekes elődöntős 100 gáton, Kovács elesett – videó

A Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokság szerdai versenynapján női 100 méter gáton az előfutamában Kerekes Gréta 13.23-mal a harmadik lett, amivel továbbjutott az elődöntőbe, míg Sorok Klaudia 13.93-mal a nyolcadik helyen zárt a maga futamában, így ő nem lesz ott a következő körben. A női 400 méter negyedik előfutamában Nádházy Evelin 54.34-gyel az utolsó, nyolcadik helyen ért célba. A férfiaknál az 1500 méter előfutamában Kovács Benjamin elesett, miután az egyik ellenfele hátulról rálépett a lábára. Kazi Tamás sem ment tovább a saját futamából. Rivasz-Tóth Norbert kiesett a gerelyhajítás selejtezőjében.

Atlétika: Halász Bence egyéni csúccsal nyert Budapesten

Halász Bence érte el a legjobb eredményt a kétnapos Budapest Open Schulek Ágoston-emlékversenyen a XVI. kerületi Ikarus BSE pályán: a szombathelyi atléta 79.57 méteres egyéni csúccsal nyerte a kalapácsvetést.

Atlétika: Márton Anita 5. lett diszkoszvetésben

Márton Anita az ötödik helyen végzett diszkoszvetésben a téli dobó Európa-kupa második napján, a portugáliai Leiriában.

Atlétikai vb: Taylor nem döntött világcsúcsot, török arany 200-on

Nem tudta megtartani ígéretét az amerikai hármasugró, Christian Taylor, aki 61 centivel elmaradt a világcsúcstól, bár világbajnoki címét azért megvédte. Lemaradt viszont a döntőről az első felnőtt-világbajnokságán induló gerelyhajító, a 21 éves Rivasz-Tóth Norbert.

Atlétikai vb: Kockáztatnom kellett, benne volt a hiba lehetősége – Rivasz-Tóth

Mint arról beszámoltunk, nem jutott tovább a férfi gerelyhajítás selejtezőjéből Rivasz-Tóth Norbert, aki 78.76 méterrel jócskán elmaradt a 83 méteres szinttől a londoni atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth Norbert nem jutott döntőbe

Nem jutott tovább a férfi gerelyhajítás selejtezőjéből Rivasz-Tóth Norbert, aki 78.76 méterrel jócskán elmaradt a 83 méteres szinttől a londoni atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai ob: Koroknai nagyszerű idővel győzött 400 gáton

Olyasmi történt a 122. magyar atlétikai bajnokságon, amire húsz éve nem volt példa: Koroknai Tibor ötven másodpercen belüli idővel nyert 400 gáton, a siker érdekében még lábat is váltott.

Atlétika: megvan az Eb-szint, Kazi Tamás is indulhat

A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert mellett a hétvégén a középtávfutó Kazi Tamás is teljesítette az Európa-bajnoki szerepléshez szükséges szintet.

Atlétika: Rivasz-Tóth 2. lett az Európa-kupán, Pars győzött

Rivasz-Tóth Norbert 77.70 m-es eredménnyel ezüstérmet nyert az U23-asoknál férfi gerelyhajításban az aradi Dobó Európa-kupán vasárnap.

Atlétika: ifjúsági világbajnok a kalapácsvető Gyurátz Réka

Gyurátz Réka arany-, míg Völgyi Helga ezüstérmet szerzett kalapácsvetésben a Doneckben rendezett ifjúsági atlétikai világbajnokságon.

Atlétika: új magyar ifjúsági csúcs született férfi gerelyben

A 2013. évi téli dobóbajnokság ifjúsági gerelyhajító-viadalát Rivasz-Tóth Norbert, a  Törökszentmiklósi Diák Atlétikai Klub 17 éves versenyzője nyerte meg 77.39 méteres dobásával, amellyel új ifjúsági csúcsot állított fel.