Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

„Röviden azt kell mondanunk: csaltak” – magyarok a téli olimpián

A nyári olimpiákhoz viszonyítva a téli játékokon eddig nem sok babér termett Magyarországnak. A megszerzett hat érem egyike sem arany – s már 38 éve két ezüst és négy bronz a mérleg. Nagy rá az esély, hogy a rövid pályás gyorskorcsolyázók megtörik a rossz sorozatot.

Téli olimpia: Regőczy szerint itt lenne az ideje egy újabb magyar éremnek

Itt lenne az ideje egy újabb magyar téli olimpiai éremnek Regőczy Krisztina, a legutóbbi dobogós szerint, aki Sallay Andrással az 1980-as ötkarikás játékokon második lett.

Olimpia: Külföldön is téma a budapesti rendezés - Regőczy

Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázó örömmel számolt be arról, hogy maga is megtapasztalta: külföldön szintén beszédtéma Budapest esetleges olimpiarendezési pályázata.

Téli olimpia: a magyaroknak van a legtöbb érmük arany nélkül

A szlovén Tina Maze Szocsiban holtversenyben első lett alpesi síben női lesiklásban, ezzel megszerezte országa első téli olimpiai bajnoki címét. Így most már Magyarországnak van a legtöbb téli olimpiai érme arany nélkül.

Korcsolyakrimi: leszúrt Rittbergertől az elcsalt aranyig

A téli olimpia előtt időutazásba kezdtünk. A különböző sportágakban a magyarok legjobb eredményeit elevenítjük fel. A visszatekintés némiképp szubjektív, mindenesetre arra jó, hogy a teljesség igénye nélkül néhány történetet felidézzünk. A befejező rész a műkorcsolyázóké.

MOB: megtartotta első idei ülését a Nők a Sportban Bizottság

Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázó vezetésével idei első ülését tartotta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Nők a Sportban Bizottsága.

Elorozták egyetlen téli olimpiai aranyunkat

Az egyik kereskedelmi televízió néhány évvel ezelőtti korcsolyás show-jának zsűrijében ülve újra kiderült Regőczy Krisztináról, hogy a legnépszerűbb magyar sportemberek egyike. Még akkor is, ha csak az idősebbek emlékeznek arra, milyen remek jégtáncospárt alkotott Sallay Andrással. Ötkarikás második helyük kimagasló siker volt, más kérdés, hogy ha a jégen, s nem a pontozók között dől el a verseny, bajnokként zárták volna a viadalt – hazánk első és egyetlen aranyérmeseként a téli olimpiákon.

Műkorcsolya: Regőczy Krisztinát választották az ISU sportigazgatójának

Regőczy Krisztinát, a jégtáncban 1980-ban világbajnok és olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázót választották a Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) egyik sportigazgatójává.