Strandvilágjátékok: próbára tette úszóinkat a viadal

Nagy meleg, hajnali rajt – az idény végén próbára tette legjobbjainkat a dohai öt kilométeres viadal.

Multisport: a WUG testvére Dohában – magyar indulókkal

Október 11-től 16-ig rendezik meg Dohában a World Beach Gamest, a nemrég Budapesten megtartott World Urban Games tengerparti változatát. A magyarokat öt sportágban 32 sportoló képviseli – közölte az olimpia.hu.

Úszás: Rasovszky Kristóf hivatalosan is világkupagyőztes

A kínai Csunanban zárult a nyílt vízi világkupa-sorozat: Rasovszky Kristófnak gyakorlatilag csak célba kellett érnie a kilencedik viadalon, hogy hivatalossá tegye összetett győzelmét (a szabályok értelmében a rangsoroláshoz a záróversenyen kötelező részt venni). Nos, az 5 km-en világbajnok veszprémi klasszis ezúttal az 5. helyen végzett, és így övé az 50 ezer dolláros fődíj. Olasz Anna hatodikként zárt, megőrizve negyedik helyét az éves összesítésben, ami 20 ezer dollárt ér.

Úszás: Rasovszky gyakorlatilag megnyerte az összetett vk-t

Rasovszky Kristóf közel került a nyílt vízi úszók világkupa-sorozatának megnyeréséhez, miután a hetedik állomáson, Ohridban negyedikként ért célba.

Úszás: Rasovszky és Olasz nyert a nyílt vízi Eb tesztjén

A férfiaknál Rasovszky Kristóf, a nőknél Olasz Anna nyerte meg a nyílt vízi úszók csütörtökön rendezett Európa-bajnoki tesztversenyét.

Úszás: Rasovszkynak nagy könnyebbség, hogy megvan a kvóta

Az öt kilométeren világbajnok Rasovszky Kristóf számára nagy könnyebbség, hogy már a múlt hónapban, a kvangdzsui világbajnokságon megszerezte a tokiói olimpiai kvótát a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében.

Nyílt vízi úszó-vk: Rasovszky újabb aranyával történelmet írt

Rasovszky Kristóf arany-, Olasz Anna bronzérmet szerzett a nyílt vízi úszók világkupa-sorozatának kanadai versenyén.

Vizes vb: Eltüntettem a bajszom, nem mutatott olyan jól – Rasovszky

Hazaérkezett a kvangdzsui világbajnokságról a magyar úszóválogatott. A döntősöket és világbajnokokat a Duna Arénában köszöntötték a családtagok, barátok és természetesen a sajtó képviselői. Ott járt az NSO Tv stábja is, és beszélgettünk Magyarország első nyílt vízi úszó világbajnokával, Rasovszky Kristóffal, aki felelevenítette azt az eseményt is, amikor az utolsó helyen végzett szudáni versenytársa nyakába akasztotta aranyérmét.

Rasovszky: Jó vébét zártam, bár nem vagyok maradéktalanul elégedett

A nyílt vízi úszás első magyar világbajnoki aranyérmét szerezte, mellette begyűjtötte a tokiói kvótát is, kis hiányérzet mégis maradt benne.

Vizes vb: Magyarország a 3. helyen zárt az uszodai éremtáblán

Hosszú Katinka (2), Kapás Boglárka, Milák Kristóf, valamint a nyílt vízi úszó, Rasovszky Kristóf aranyérmének köszönhetően a magyar küldöttség az ötödik helyet szerezte meg a kvangdzsui vizes világbajnokság összesített éremtábláján, míg a medencés úszóversenyek tabelláján az Egyesült Államok és Ausztrália mögött Magyarország a harmadik legeredményesebb nemzet lett!

Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf ismét a dobogó tetején

Balatonfüred után a Lac St-Jean-ban rendezett Világkupa-viadalon is elsőként ért a célba Rasovszky Kristóf, aki így megerősítette vezető helyét az összetettben. A nők között Olasz Anna ezüstérmet szerzett – nem akármilyen teljesítmény, hiszen a magyarok a versenynap hajnalán érkeztek a helyszínre.

Vizes vb: Ezt nem hiszem el, egy egész éves munkám veszett kárba – Gyurta

Magyar szempontból igazi dráma zajlott le a vízben a 25 kilométeres verseny során, hiszen Gyurta Gergely majdnem másfél perccel vezetett a többiek előtt, amikor jött a roham… Az UTE versenyzője asztmás, és a legrosszabbkor lett rosszul, az utolsó három kilométeren levegőt venni is alig tudott.

Vizes vb: Rasovszky feladta, Gyurta 10. lett 25 km-en

Rasovszky Kristóf feladta a küzdelmet a nyílt vízi úszók 25 kilométeres versenyében a Dél-Koreában zajló világbajnokság pénteki napján. A másik magyar, Gyurta Gergely sokáig vezetett, ám a 10. helyen ért célba.

Vizes vb: „Ez a sport lényege” – Rasovszky Szudánból kapott levelet

A Szudáni Úszószövetség a Magyar Úszószövetség részére eljuttatott levelében fejezte ki köszönetét Rasovszky Kristófnak, és méltatta, az immár világbajnok nyílt vízi úszót a világsajtót is bejárt gesztusáért. A magyar úszó a versenyben 12 perces lemaradással utolsó helyen végző Mohamed Ibrahimot köszöntötte a célba érést követően emlékezetes módon.

Vizes vb: Rasovszky Kristóf lesz a csapatváltó befejező embere

Csütörtökön magyar idő szerint hajnali 1 órás kezdéssel rendezik a dél-koreai Kvangdzsuban a nyílt vízi úszók számára a csapatversenyt, amelyben a magyar válogatott is rajthoz áll. A nyílt vízi válogatott szakmai stábja a női 5 kilométeres úszás után szerdán hajnalban közölte, hogy milyen összeállításban és sorrendben szerepelnek a mieink.

Vizes vb: Megvan a kvóta, világbajnok lettem, nem lehetek csalódott – Rasovszky

Ugyan az éremről lemaradt Rasovszky Kristóf tíz kilométeren, negyedik lett, az olimpiai kvótát így is megszerezte, és a legfontosabb ez volt. Hogy mi is történt a tízezer méternyi kőkemény harc során, elmondta a Nemzeti Sport tudósítójának.

Vizes vb: Rasovszky Kristóf 4. lett 10 km-en, megvan az olimpiai kvóta

Rasovszky Kristóf az öt kilométeren nyert aranyérme után a nyílt vízi úszók olimpiai számában, 10 kilométeren a negyedik helyen végzett a dél-koreai vizes világbajnokságon, így kvótát szerzett a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. A világbajnoki címet a német Florian Wellbrock nyerte meg a francia Marc-Antoine Olivier és honfitársa, Rob Muffels előtt.

Kép: Hosszú Katinka is gratulált a világbajnok Rasovszkynak

Hosszú Katinka is gratulált Rasovszky Kristóf világbajnoki címéhez. A 22 éves veszprémi úszó magyar idő szerint szombaton hajnalban nyerte meg a férfiak 5 km-es nyílt vízi versenyét. Háromszoros olimpiai bajnokunk az Instagram nevű közösségi oldalon fejezte ki elismerését.

Vizes vb: Úgy döntöttem, jobb nekem ott elöl – Rasovszky

Mint beszámoltunk róla, Rasovszky Kristóf győzött a nyílt vízi úszás öt kilométeres számában a dél-koreai vizes világbajnokságon, ezzel Magyarország szerezte meg a kvangdzsui esemény első aranyérmét. A friss világbajnok elárulta, a verseny előtt stresszesebb volt, mint általában, volt is egy nehéz kétszáz métere, de végül ahhoz is volt ereje, hogy hamarabb indítsa a hajrát, mint eredetileg tervezte.