Vívás: ifjúsági olimpiai bajnok kardvívóval szerződött a Vasas

Hosszú távú szerződést kötött a Vasas SC-vel Rabb Krisztián ifjúsági olimpiai bajnok kardozó.

Vívás: 27 pást a Gerevich-csarnokban, rekordlétszám a kadét ob-n!

Hétvégén rendezték a vívás kadet országos bajnokságát. A sportág 17 éven aluli tehetségei kivétel nélkül ott voltak a pástokon, emellett megdőlt az eddigi indulórekord, méghozzá jelentősen: 446-an álltak rajthoz, ami húsz százalékkal több, mint az előző ob-n – derül ki a szakszövetség tájékoztatásából. 

Ifi olimpia: „Nagy büszkeség, hogy Szilágyi Áronhoz hasonlítanak”

Tizenkét arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet szerzett a magyar küldöttség a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A kardozó Pusztai Liza kadétéveire feltéve a koronát, az esélyesség terhét is legyőzve nyert aranyat. A szintén kardozó Rabb Krisztián ugyancsak nem talált legyőzőre. A tornász Balázs Krisztián bokasérüléssel lépett a szerekhez, így talán nem túlzás az mondani, igazi hőstett, hogy talajon ezüst-, nyújtón bronzérmes lett, emellett tagja volt az a dobogó legfelső fokára felálló vegyes csapatnak is. 

Ifi olimpia: vívóink remekeltek a csapatversenyben is

Egyéni győzelme után a vívók vegyescsapat-versenyében is aranyérmet nyert az európai 1-es válogatott tagjaként Pusztai Liza és Rabb Krisztián a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.

Ifi olimpia: Rabb Krisztián aranyérmes kardvívásban

Megvan a második arany: a kardozó Rabb Krisztián a döntőben 15:13-ra legyőzte a dél-koreai Hjun Dzsunt, így a Vasas 16 éves vívója megszerezte a magyar küldöttség második Buenos Aires-i aranyérmét!

Ifi olimpia: Rabb Krisztián éremért vívhat

A magyar idő szerint vasárnapra virradóra megtartott megnyitót követően Buenos Airesben megkezdődött az ifjúsági olimpia első hivatalos versenynapja. A magyar fiataloknak is sűrű lesz a programjuk: a vívóknál a kadét Európa-bajnok Rabb Krisztián, a tornászoknál az Eb-érmes Balázs Krisztián küzdhet. Úszófavoritjaink – Késely Ajna és Milák Kristóf – is bemutatkoznak az argentin közönség előtt.

Vívás: Pusztai Liza megvédte vb-címét a kadétok között

Pusztai Liza a junior női kardozók között elért szerdai harmadik helyét követően csütörtökön a kadétok versenyében megvédte világbajnoki címét a veronai korosztályos vívó-vb-n. Rabb Krisztián bronzérmes lett a kadét fiúk mezőnyében.