Tehetséggondozás: száz fiatal sportolót támogat idén a MOL Alapítvány

Száz tehetséges fiatal sportolót –  köztük az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó Pusztai Lizát, a cselgáncsozó Özbas Szofit és a sportlövő Péni Istvánt –  támogat idén, összesen 32 millió forint értékben a MOL Alapítvány.

Vívó Eb: Pusztaiék legyőzték a világbajnokot, döntőben a női kardcsapat

Bravúros 45:40-es győzelmet aratott a világbajnoki címvédő Franciaország felett, ezzel bejutott a düsseldorfi vívó Európa-bajnokság döntőjébe a magyar női kardcsapat.

Vívó Eb: Márton Anna bronzérmes a női kardozók versenyében

Márton Anna az elődöntőbe jutott, ezzel érmet szerzett női kardban a düsseldorfi vívó Európa-bajnokság hétfői nyitó napján. A négy között kikapott a háromszoros egyéni világbajnok ukrán Olha Harlantól, így bronzéremmel zárta a versenyt.

Vívás: tanulja meg a sportág alapjait a csinos, Eb-bronzérmes kardozónktól!

A budapesti vívó-világbajnokságot felvezető sorozatunk legújabb részében az Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok kardozó, Pusztai Liza vezet be bennünket a vívás rejtelmeibe.     

Vívás: hosszú távú szerződést kötött Pusztai Lizával a BVSC

Hosszú távú, a 2024-es olimpia végéig szóló szerződést kötött Pusztai Liza kardvívóval nevelőegyesülete, a BVSC-Zugló.

Pusztai Liza nem csinált semmi extrát, csak éppen minden bejött

Még csak 18 éves, de már évek óta bizonyítja, mekkora tehetség: a BVSC kardozója, Pusztai Liza a moszkvai GP-viadalon szerzett bronzérmével a legjobb magyarrá lépett elő a világranglistán.

Vívás: Pusztai Liza bronzérmes lett Moszkvában

Pusztai Liza bronzérmet szerzett a női kardozók moszkvai Grand Prix-viadalán.

Vívás: Pusztai Liza harmadik lett az athéni vk-versenyen

Pusztai Liza a harmadik helyen végzett a női kardozók athéni világkupaversenyén.

Támogatás: március végéig pályázhatnak a diákok

A 10 és 18 év közötti általános és középiskolás diákok március 31-ig pályázhatnak a Mol Alapítvány támogatására. A 25 millió forintos keretösszegből azoknak nyújtanak anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók és országos vagy nemzetközi versenyen is bizonyítottak már. Az így elnyert támogatás útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb sportoláshoz köthető költségekre fordítható.

Vívó vk: Pusztai Liza hatodik a kairói Grand Prix-n

Pusztai Liza a hatodik helyen végzett a kairói női kard Grand Prix-n.

Vívó-vk: Márton Anna ezüstérmet nyert Salt Lake Cityben

Márton Anna ezüstérmet nyert a női kardozók Salt Lake Cityben zajló világkupaversenyén. A még mindig csak 17 éves Pusztai Liza, aki a vk miatt kihagyta a junior országos bajnokságot, a hetedik helyet szerezte meg a 161 fős mezőnyben. 

Vívás: Az első bajnoki címem euforikus volt, az ötödik mást jelent – Szilágyi

Szilágyi Áron (Vasas) ötödször lett magyar bajnok, Pusztai Liza (BVSC) címet védett, tőrben taroltak az esélyesek, míg párbajtőrben nyert a fiatalság – pénteken lezajlottak a vívók országos bajnokságának egyéni versenyei. A viadal után az NSO Tv megszólaltatta a győzteseket, és szóba került a jövő évi, budapesti, olimpiai kvalifikációs világbajnokság is.

Vívás: 27 pást a Gerevich-csarnokban, rekordlétszám a kadét ob-n!

Hétvégén rendezték a vívás kadet országos bajnokságát. A sportág 17 éven aluli tehetségei kivétel nélkül ott voltak a pástokon, emellett megdőlt az eddigi indulórekord, méghozzá jelentősen: 446-an álltak rajthoz, ami húsz százalékkal több, mint az előző ob-n – derül ki a szakszövetség tájékoztatásából. 

Női vívó-vk: ötödik helyen zárt Orléans-ban a válogatott

Márton Anna szombati egyéni győzelme után ezúttal lemaradt az éremről a magyar női kardválogatott az orléans-i világkupa-viadal csapatversenyében.

Ifi olimpia: „Nagy büszkeség, hogy Szilágyi Áronhoz hasonlítanak”

Tizenkét arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet szerzett a magyar küldöttség a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A kardozó Pusztai Liza kadétéveire feltéve a koronát, az esélyesség terhét is legyőzve nyert aranyat. A szintén kardozó Rabb Krisztián ugyancsak nem talált legyőzőre. A tornász Balázs Krisztián bokasérüléssel lépett a szerekhez, így talán nem túlzás az mondani, igazi hőstett, hogy talajon ezüst-, nyújtón bronzérmes lett, emellett tagja volt az a dobogó legfelső fokára felálló vegyes csapatnak is. 

Ifi olimpia: hazaérkezett a magyar küldöttség Argentínából

Hazaérkezett Buenos Airesből, az ifjúsági olimpiáról a magyar csapat, amely minden idők legjobb szereplésével, 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a játékokat.

Ifi olimpia: vívóink remekeltek a csapatversenyben is

Egyéni győzelme után a vívók vegyescsapat-versenyében is aranyérmet nyert az európai 1-es válogatott tagjaként Pusztai Liza és Rabb Krisztián a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.