Vívás: előtérben az elmélet és a különedzés a járvány idején

Legalább másfél hónappal az újrakezdés előtt szeretné elkezdeni a komoly edzésmunkát a versenyzőivel Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi párbajtőr-válogatott vezetőedzője.

Vívás: Szilágyi Áron újabb vk-aranyérme

Két héten belül kétszer: Szilágyi Áron február 22-én Varsóban nyert világkupaversenyt, és szombaton Luxemburgban is a legjobbnak bizonyult. A szintén kardozó Pusztai Liza az athéni vk-viadalon ezüstérmet szerzett.

Vívó ob: papírforma eredményeket hoztak a csapatversenyek

Mind a hat csapatversenyben az első számú esélyes négyes győzött vasárnap a vívó országos bajnokság zárónapján.

Vívó-vk: negyedik lett a női kardcsapat Orléans-ban

A negyedik helyen végzett a magyar női kardcsapat az orléans-i vívó világkupa-versenyen.

Vívás: Pusztai Liza jelölt a legjobb fiatal európai sportoló-díjra

A kardozó Pusztai Lizát jelölték a legjobb fiatal európai sportolót megillető díjra, amely Piotr Nurowski lengyel teniszező nevét viseli.

Vívó-vb: Pusztai Liza ismét nagyot vívott, ötödik lett a magyar kardcsapat!

A Budapesten zajló vívó-világbajnokságon a magyar női kardcsapat 45:38-ra kikapott a legjobb nyolc között Olaszországtól, majd az 5-8. helyért Kína ellen Márton Anna remek fordításával győzött, aztán az 5. helyért Ukrajna ellen is nyert – ezúttal Pusztai Liza a meccs közepén bemutatott 11:2-es sikerével fordítva.

Vívó-vb: „Az edzőm hazaküldött a meccs közben, de inkább összekaptam magam”

Bódy Benjámin fogta Pusztai Lizát, és kivitte a teremből, mielőtt befejezőemberként pástra lépett volna a lengyelek elleni nyolcaddöntőben. Az edző azt mondta neki, amíg nem tudja a maga javára fordítani a benne lévő feszültséget, addig nem tud segíteni a csapaton. És ebben az esetben nyugodtan hazamehet. Ezután a tanítvány 13:1-et vívva negyeddöntőbe juttatta a magyar női kardcsapatot a budapesti vívó-világbajnokságon.

Vívó-vb: nincs újabb magyar érem, Márton Anna kikapott a világelsőtől

A legjobb nyolc között ért véget női kardozóink számára a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság. A legjobban Márton Anna szerepelt, aki a negyeddöntőben a világelső orosztól kapott ki, s a 7. helyen végzett. A férfi tőrözőknél Dósa Dániel búcsúzott utolsóként a mieink közül, ő a legjobb 32 között esett ki. Mátyás Bálint sérülés miatt ki sem tudott állni, Németh András és Mikulik Júlia a 64, Pusztai Liza és Katona Renáta a 32 között szenvedett vereséget. A férfi kardcsapat bejutott a legjobb nyolc közé, a női párbajtőrözők viszont kikaptak Kínától a nyolcaddöntőben. 

Tehetséggondozás: száz fiatal sportolót támogat idén a MOL Alapítvány

Száz tehetséges fiatal sportolót –  köztük az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó Pusztai Lizát, a cselgáncsozó Özbas Szofit és a sportlövő Péni Istvánt –  támogat idén, összesen 32 millió forint értékben a MOL Alapítvány.

Vívó Eb: Pusztaiék legyőzték a világbajnokot, döntőben a női kardcsapat

Bravúros 45:40-es győzelmet aratott a világbajnoki címvédő Franciaország felett, ezzel bejutott a düsseldorfi vívó Európa-bajnokság döntőjébe a magyar női kardcsapat.

Vívó Eb: Márton Anna bronzérmes a női kardozók versenyében

Márton Anna az elődöntőbe jutott, ezzel érmet szerzett női kardban a düsseldorfi vívó Európa-bajnokság hétfői nyitó napján. A négy között kikapott a háromszoros egyéni világbajnok ukrán Olha Harlantól, így bronzéremmel zárta a versenyt.

Vívás: tanulja meg a sportág alapjait a csinos, Eb-bronzérmes kardozónktól!

A budapesti vívó-világbajnokságot felvezető sorozatunk legújabb részében az Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok kardozó, Pusztai Liza vezet be bennünket a vívás rejtelmeibe.     

Vívás: hosszú távú szerződést kötött Pusztai Lizával a BVSC

Hosszú távú, a 2024-es olimpia végéig szóló szerződést kötött Pusztai Liza kardvívóval nevelőegyesülete, a BVSC-Zugló.

Pusztai Liza nem csinált semmi extrát, csak éppen minden bejött

Még csak 18 éves, de már évek óta bizonyítja, mekkora tehetség: a BVSC kardozója, Pusztai Liza a moszkvai GP-viadalon szerzett bronzérmével a legjobb magyarrá lépett elő a világranglistán.

Vívás: Pusztai Liza bronzérmes lett Moszkvában

Pusztai Liza bronzérmet szerzett a női kardozók moszkvai Grand Prix-viadalán.

Vívás: Pusztai Liza harmadik lett az athéni vk-versenyen

Pusztai Liza a harmadik helyen végzett a női kardozók athéni világkupaversenyén.

Támogatás: március végéig pályázhatnak a diákok

A 10 és 18 év közötti általános és középiskolás diákok március 31-ig pályázhatnak a Mol Alapítvány támogatására. A 25 millió forintos keretösszegből azoknak nyújtanak anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók és országos vagy nemzetközi versenyen is bizonyítottak már. Az így elnyert támogatás útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb sportoláshoz köthető költségekre fordítható.

Vívó vk: Pusztai Liza hatodik a kairói Grand Prix-n

Pusztai Liza a hatodik helyen végzett a kairói női kard Grand Prix-n.

Vívó-vk: Márton Anna ezüstérmet nyert Salt Lake Cityben

Márton Anna ezüstérmet nyert a női kardozók Salt Lake Cityben zajló világkupaversenyén. A még mindig csak 17 éves Pusztai Liza, aki a vk miatt kihagyta a junior országos bajnokságot, a hetedik helyet szerezte meg a 161 fős mezőnyben.