?>
Raduly József a 65 évvel ezelőtti első válogatottságáról, Puskás csokráról

Legidősebb válogatott labdarúgónk 65 évvel ezelőtt játszott először a nemzeti csapatban. Időutazás a 93 éves Raduly Józseffel.

FIFA 21: Puskásé a legnagyobb érték az új ikonok között

Augusztusban derült ki, hogy az Aranycsapat legendás játékosa, Puskás Ferenc is szerepel az Electronic Arts által készített FIFA 21 nevű videojátékban. Most az is kiderült, milyen értékelést kap.

Könyv: kétezren nézték meg a Fradi-meccs után a koalíciós pártok mérkőzését

A Molnár C. Pál Múzeumban mutatták be kollégánk, Csillag Péter Kapufák és kényszerítők című kötetét, amely a labdarúgás és a XX. századi magyar történelem viszonyát boncolgatja. A számos érdekes történet közül néhányból egy-egy részlet videónkból is kiderül, miközben a szerző beszél a túlzás nélkül hiánypótlónak számító könyvéről.

„Bárcsak Puskás Ferenc is láthatta volna ezt az előadást”

Veréb Tamás, a Puskás Musical főszereplője azonosulni tudott Puskás Öcsi lazaságával és csibészségével, örült a közönségsikernek, de az igazinak azt érezte volna, ha maga a legendás futballista veregeti meg a vállát az előadás után, és ő mondja: „Igen, öcsém, ez tényleg így történt...”

Puskás-musical: állva tapsolt a nézőtér az előbemutatón

1945. augusztus 20-án, 75 éve játszott először a magyar labdarúgó-válogatottban Puskás Ferenc. Az évforduló tiszteletére készült Juhász Levente, Szente Vajk és Galambos Attila zenés színdarabja, a Puskás-musical, amelyet állva tapsolták a nézők a darab előbemutatójának mindkét előadásán.

E-sport: végre a legismertebb magyarral is rohamozhatjuk az ellenfél kapuját

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a focit kizárólag stadionokban és tévén keresztül követték millióan, a FIFA-játékok megjelenésével egyre többen kezdték el nézni azokat az online, profi körülmények között közvetített összecsapásokat, amelyekben különböző országokból érkező e-sportolók küzdenek meg – sokszor impozáns pénznyereményekért.

Madridi virtuózok – interjú Plácido Domingóval

A Kubala Lászlót és Kocsis Sándort egyaránt jól ismerő világhírű operaénekes a Real Madrid és a futball iránti szenvedélyéről is örömmel beszélt lapunknak.

300 játékóra is lehet: így szerezhetsz Puskás-kártyát a FIFA 21-ben

Amint arról beszámoltunk, Puskás Ferenc is benne lesz a népszerű videojáték-sorozat, a FIFA következő részében. A legendás magyar futballista ikonkártyákat kap majd a FIFA 21-ben. A játékba összesen 11 új ikon kerül be, ezzel 100 legendás játékossal lehet majd játszani az Ultimate Team módban. Mindez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy aki megveszi a videojátékot, az jó eséllyel játszani is tud majd a karakterrel.

FIFA 21: Puskás Ferenc is benne lesz a játékban! – kép

A legendás magyar futballista, Puskás Ferenc is benne lesz a népszerű videojáték-sorozat következő részében, a FIFA 21-ben. Puskás ikonkártyát kapott a játék alkotóitól.

A hajrában járnak a Puskás-musical próbái, hamarosan előbemutató

A hajrában járnak a Puskás-musical próbái, augusztus 20-án előbemutatót tartanak az Erkel Színházban.

Videó: a mámoros reggel, amelyen tízezrek felejtettek el munkába, iskolába menni

A magyar futballtörténelem leghíresebb győzelme, az 1953-ban aratott londoni 6:3-as diadal után tízezrek várták a Keleti pályaudvarnál a hazatérő Aranycsapatot. Archív felvételek és egykori résztvevők segítségével igyekszünk megidézni a Budapesti futballmesék videosorozatban a különleges decemberi napot, a főváros ünnepi reggelét.

Puskás Ferenc, Papp László, Szusza Ferenc – sportcsillagok a filmvásznon

A koronavírus-járvány ideje alatt a The Athleticnél gondoltak egyet, majd kikérték több mint 120 munkatárs véleményét a legjobbnak vélt sporttematikájú filmekről. Sok száz műre érkezett szavazat, ezek értékelése után összeállították minden idők 100 legjobb alkotását. 12 részes sorozatunkban ezeket mutattuk be, most pedig eljött az idő, hogy szót ejtsünk a legjobb magyar filmekről is. A Nemzeti Sport Online nem állít fel sorrendet a kiválasztott 12 alkotás között – csupán az IMDB-értékelést tüntetjük fel –, az összeállítás inkább azzal a céllal készült, hogy felhívjuk olvasóink figyelmét a hazai filmgyártás sporttémájú műveire is.

Szijjártó Péter: Nekünk, magyaroknak a sport óriási erőforrásunk

Lapunk vendége volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki beszélt a napi futóprogramjáról, a minisztériumban dolgozó volt sportolókról és arról, lobbizik-e Dzsudzsák Balázsnál a Honvéd érdekében.

A Real londoni haknimeccse a BEK-döntőre készülve

Legfontosabb európai kupamérkőzése előtt egy londoni harmadosztályú klubbal vállalt furcsa világításavató meccset a Real Madrid: Puskás Ferencék 1962-es túrája sokaknak örök emlék maradt.

Real Madrid: Szijjártó Péter és Florentino Pérez megkoszorúzta Puskás szobrát

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Florentino Pérez Real Madrid-elnökkel közösen koszorúzta meg Puskás Ferenc madridi szobrát – 60 évvel azt követően, hogy Puskás rekordot jelentő négy gólt szerzett az Eintracht Frankfurt elleni glasgow-i BEK-döntőben.

Puskást és Ladinszkyt „kitiltották” Athénból a tábornokok

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. LASSAN-LASSAN A VÉGÉRE ÉRŐ SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

La Liga: magyarul üzentek, Puskás neve is szóba került

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) a hivatalos Facebook-oldalán magyar nyelven üzent magyar rajongóinak az Athletic Bilbao visszavonuló csatárlegendája, Aritz Aduriz kapcsán. Mint írják, a profi pályafutását 39 évesen befejező baszk támadó Puskás Ferenc, Alfredo Di Stéfano, Joaquín és Edmundo Suárez mellett az egyetlen játékos, aki a 35. életévének betöltése után mesterhármast ért el a spanyol első osztályban. Alább a La Liga üzenete a közösségi csatornáján.

FIFA: Puskás vagy Eusébio volt jobb játékos? – szavazás

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a FIFA World Cup, vagyis a világbajnokság Twitter-oldalán szavaztatja meg olvasóit arról, hogy Puskás Ferenc vagy Eusébio volt-e jobb játékos.

„Hát, ilyen ember volt Puskás Ferenc”

Idősebb Reisz János, a kilencvenéves legenda a motorozásról, Puskás Ferencről és Tichy Lajosról is beszélt lapunknak.