Sakk: egyetemi sakk- és bridzsversenyt rendez a TE

Egyetemi sakk- és bridzsversenyt rendez július 24. és 28. között a Testnevelési Egyetem. Az eseményről az Egyesült Államokban élő Polgár Zsuzsa is beszélt.

Sakk: májusban mutatják be a Polgár nővérekről készült filmet

Magyarországon május 14-én az Uránia moziban mutatják be azt a dokumentumfilmet, amely a sakkolimpiai bajnok Polgár nővérekről, Zsuzsáról, Zsófiáról és Juditról szól. Az alkotást a Zsidó Művészeti Napok keretében vetítik – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Sakk-vb: hidzsáb miatt bojkott? Polgárnak nincs vele baja

A tervek szerint 2017-ben rendezik meg a következő sakkvilágbajnokságot a nők számára Irán fővárosában, Teheránban. A szervezők előírásai között szerepel a hidzsáb, vagyis a fejkendő viselete, ami a vallás miatt kötelező a nőknek az országban – adta hírül a dailymail.co.uk.

Sakk: Budapestre látogat a legendás orosz világbajnok

Szeptember 29-én Budapestre látogat a legendás sakkvilágbajnok, Garri Kaszparov. A már visszavonult orosz klasszis az Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál keretében jön el a fővárosi Művészetek Palotájába.

Videó: egyelőre nem téma a harmadik Polgár-arany

Az NSO Tv videójában a világhírű, kétszeres sakkolimpiai bajnok Polgár nővérek középső tagja beszél arról, hogy most a család a legfontosabb, így egyelőre nincs napirenden a harmadik olimpiai arany, tehát a közeljövőben biztosan nem egyesül a három nővér. Polgár Zsófia az iskolai sakkoktatás fontosságáról is beszélt.

Videó: Csapó Gábor sem tudott ellenállni Polgár Juditnak

Minden képzeletet felülmúlt a VI. EU Aquaprofit Polgár Sakkfesztivál, amelyet szombaton rendeztek meg a Syma-csarnokban Budapesten. A Polgár nővérek, Judit, Zsófia, Zsuzsa és a szervezők fantasztikus napot varázsoltak, melyen többek között Csapó Gábor, Kóbor János is összemérte tudását Polgár Judittal – egyforma „sikerrel”.

Sakk: nagy az érdeklődés az Aquaprofit-Polgár fesztivál iránt

Óriási az érdeklődés a szombaton hatodik alkalommal sorra kerülő Aquaprofit-Polgár Nemzetközi Sakkfesztivál iránt.

Az egyetlen magyar sakkvilágbajnoki cím

Alig totyogott, de már sakkozott. Huszon egynéhány esztendőn át napi sok-sok óra munka, játék, gyötrelem vagy szórakozás – ki honnan nézi. Mindenesetre ennek köszönhette Polgár Zsuzsa, a három nővér közül a (már jó ideje Amerikában élő) legidősebb, hogy 15 éve ilyenkor a kétezer esztendős sportág első – és mindmáig egyetlen – magyar (felnőtt) világbajnoka lett (három évre, amíg mérkőzés nélkül el nem búcsúzott a címtől). Alább a korabeli NS-tudósítás segítségével elevenítjük fel a történelmi győzelmet.