Női kézilabda: Dragana Cvijics idénye véget ért – lapértesülés

A Gazeta Sporturilor információja szerint véget ért Dragana Cvijics idénye, a CSM Bucuresti szerb válogatott beállója térdproblémák miatt nem léphet pályára a bajnokság és a Bajnokok Ligája hátralévő mérkőzésein.

Női kézi: újabb klasszis köszönt el a román válogatottól

Paula Ungureanu, a Dunaferr korábbi és a CSM Bucuresti jelenlegi kapusa bejelentette, hogy többet nem lép pályára a román női kézilabda-válogatottban.

Kiss Évánál csak a „harmadik számú” norvég kapus jobb

A női kézilabda Európa-bajnokság középdöntője után a Nemzeti Sport Online az EHF statisztikái alapján készített egy összeállítást, amely a legfontosabb egyéni mutatókat gyűjti csokorba. Ami magyar szemszögből leszűrhető: ezúttal játékosaink közül kevesen vannak, akik klasszis mutatókkal büszkélkedhetnek, Kiss Éva formája azonban az Eb egyik legkellemesebb meglepetése.

Mi Görbicz nélkül, ők Neaguval - középdöntős nyitány Romániával

A középdöntővel folytatódik a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott Romániával kezd a debreceni csoportban (20.30, tv: M1, élőben az NSO-n), amelyet az utóbbi fél évben kétszer is legyőzött felkészülési meccsen, de nálunk akkor még játszott Görbicz Anita, az ellenféltől viszont hiányzott Cristina Neagu. Németh András szövetségi kapitány szerint a végjátékban fejlődnie kell csapatának; a becserélt Tóth Gabriellának álmatlan éjszakája volt. PERCRŐL PERCRE A KÉZI EB MINDEN TÖRTÉNÉSE ITT!

Női kézi: Ungureanu és Lazovics is hosszabbít

Cristina Neagu és Dragana Cvijics után újabb játékosával hosszabbít a Győri ETO-val közös Bajnokok Ligája középdöntős csoportban szereplő Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapata: a beállós Szuzana Lazovics újabb két évre kötelezi el magát a 2012-es BL-győzteshez.

Női kézi: szétesőben a Valcea, a Fradinál cáfolják a románok érkezését

Ahogy az várható volt, a Bajnokok Ligájából való kiesést követően megkezdődött az Oltchim Valcea női kézilabdacsapatának szétesése. A román klub hivatalosan is bejelentette, hogy felbontották a francia Allison Pineau szerződését, míg magyar szempontból érdekesebb hír, hogy két játékost is szóba hoztak az FTC-Rail Cargo Hungariával, a magyar csapatnál azonban cáfolnak.

Női kézi Eb: családi gyász miatt két meccset kihagy a kapus

Camelia Hotea késői sérülése után újabb hiányzója lesz a román női kézilabda-válogatottnak a szerbiai Eb-n, a kapus Paula Ungureanu ugyanis családi gyász miatt hazautazott, s kihagyja az oroszok és az izlandiak elleni csoportmeccset.