Osvaldo Ardiles: Az argentin, aki hős lett Angliában

Az argentin Osvaldo Ardiles kapta idén a Világ Sportlegendái-díjat. Futballistaként világbajnok lett, majd legendává vált hazájában és Angliában, „hídként” összekötve a két országot a falklandi háború után. Monacóban beszélgettünk vele eredményekben gazdag pályafutásáról, választott hazájáról, Diego Maradonáról, a magyar válogatottról és a hozzá hasonlónak tartott horvát Luka Modric Aranylabdájáról.

Vb 2018: Ez minden idők legrosszabb argentin csapata – Ardiles

Az argentin labdarúgás történetének legrosszabb válogatottján a világ legjobb játékosa sem tud segíteni, nyilatkozta Osvaldo Ardiles, a dél-amerikai válogatott világbajnok legendája.

„Messi jelenleg boldogabb a válogatottban, mint a Barcában”

Az argentin válogatott korábbi középpályása, az 1978-ban világbajnoki címet szerző Osvaldo Ardiles úgy véli, Lionel Messi, a Barcelona négyszeres aranylabdás támadója manapság jobban élvezi a játékot hazája nemzeti csapatában, mint a katalánoknál. A 61 esztendős sportember a brazíliai vb kapcsán derűlátó, szerinte honfitársainak minden esélye megvan a végső győzelemre.

Labdarúgás: két argentin világbajnok balesetet szenvedett

Autóbalesetet szenvedett Osvaldo Ardiles, korábbi argentin világbajnok labdarúgó – értesült a Sky Sports és a BBC.

Videó: szívesen lenne magyar kapitány a világbajnok argentin

A Golden Foot-gálán készített interjút az NSO Tv Osvaldo Ardilesszel, a világbajnok argentin labdarúgóval, aki pályafutása során négy alkalommal is pályára lépett a magyar válogatott ellen. Kérdeztük ezekről a találkozókról, illetve jelenlegi munkájáról is. Az edzőként is több klubnál megforduló szakember arra a felvetésre, hogy elfogadná-e a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját, úgy felelt, rendelkezésre áll. Tekintse meg a vele készített interjút!

Az argentin világbajnok szívesen lenne magyar kapitány

Az idei Golden Foot-gálán Jean-Pierre Papin és Carlos Valderrama mellett Osvaldo Ardilest, az argentinok korábbi világbajnok középpályását is díjazták. A magyar válogatott ellen játékosként háromszor is nyerő egykori futballista a Nemzeti Sportnak interjút adott Monacóban, elmondta, sajnálja a labdarúgásunk gyengélkedését, és szívesen lenne a válogatottunk szövetségi kapitánya.