Vb 2018: ismét őrizetbe vették a Pussy Riot tagjait

Nem engedélyezett nyilvános esemény megtartása címén ismét őrizetbe vették hétfőn Moszkvában a Pussy Riot női punkzenekar három tagját és egy férfit, alig néhány perccel azután, hogy kiengedték őket a fogvatartási központból.

Vb 2018: kitüntették az orosz válogatott tagjait

Vlagyimir Putyin elnök szombaton kitüntette a hazai rendezésű világbajnokságon negyeddöntős orosz labdarúgó-válogatott játékosait és szakmai stábját.

Férfi vízi Eb: nem jött össze az orosz csoda, ellenünk folytatják

A görög válogatott játszhat az ötödik helyért a barcelonai férfi vízilabda Európa-bajnokságon, mivel 12–11-re legyőzte Oroszországot. A meccs a hajráig sokkal simábbnak tűnt, a hét gólig jutó Jannisz Funtulisz vezérletével a görögök a második negyed elején már 6–1-re vezettek, de még a szünet előtti másodpercekben is 9–4 volt az állás. Az oroszok alaposan felzárkóztak, ám fordítani nem tudtak, így a hetedik helyért játszanak, a mieink ellen.

Vb 2018: Csercseszov marad az orosz kapitány

Sztanyiszlav Csercseszov marad a hazai rendezésű világbajnokságon negyeddöntős orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Videó: sírva fakadtak az oroszok, mikor Pogbáék távoztak

Meglepő videó került elő az egy héttel ezelőtt világbajnoki címet szerző francia válogatottról. Amikor Paul Pogbáék elhagyták az oroszországi szállásukat, a hotel alkalmazottjaitól hosszú percekig búcsúztak. A vendéglátók nem is bírták könnyek nélkül a franciák távozását.

Oroszország: visszavonult a CSZKA legendás testvérpárja

Bejelentette a visszavonulását Alekszej és Vaszilij Berezuckij, a CSZKA Moszkva labdarúgócsapatának legendás ikerpárja.

Olimpia: Putyin megerősítette Oroszország rendezési szándékát

Vlagyimir Putyin elnök pénteken megerősítette Oroszország olimpiarendezési szándékát.

Vb 2018: állami támogatással segítik a stadionok fenntartását

Oroszországban állami támogatással segítik a vasárnap véget ért labdarúgó-világbajnokságon használt 12 stadion fenntartását a következő öt évben.

Vb 2018: többségben a horvátok Moszkvában

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét megelőző szombat éjszaka a horvát szurkolók hatalmas többségben voltak a rivális francia drukkerekkel szemben Moszkva belvárosában.

Vb 2018: „Megmutattuk a világnak, kik is vagyunk”

A szervezők szerint a sikerességén túl az a labdarúgó-világbajnokság legnagyobb eredménye, hogy megváltoztatta a külföldiek Oroszországról alkotott véleményét.

Viszockij futballverse és Csercseszov krumplis zsákjai

Csillag Péter írása Szentpétervárról.

Vodka és futball – történetek a részegek medáljától a vb-detoxig

I. Péter cár idejében 15 kilós vaskoloncot lakatoltak volna a részegen dorbézoló szurkolók – sajátos múzeumban merültünk el a „szovjet limonádé” kultúrtörténetében.

Kurányi: Dzsudzsák még mindig a legjobbak közé tartozik

A korábbi német válogatott csatár, a magyar felmenőkkel bíró Kevin Kurányi a Nemzeti Sportnak elárulta, többször meglátogatta Dzsudzsák Balázst, egyébként meg reméli, hogy a horvátok nyerik a világbajnokságot.

Vb 2018: újabb orosz mondta le a válogatottságot

Alekszandr Szamedov és Szergej Ignasevics után – utóbbi végleg befejezte a pályafutását – újabb orosz labdarúgó jelentette be, hogy nem lép többet pályára az orosz válogatottban.

Vb 2018: izlandi népdallal mondtak köszönetet az oroszok

A Russia Beyond beszámolója szerint néhány orosz drukker egy izlandi népdal, az Á Sprengisandi (Ríðum, ríðum) eléneklésével (valamint a szigetlakók híres szurkolásának felidézésével) mondott köszönetet a világbajnokságra elutazó összes szurkolónak és sportolónak.

Vb 2018: Dárdainak fogalma sincs, ki lesz a világbajnok

Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar vezetőedzője rendszeresen jelentkezik vb-elemzésekkel a Berliner Morgenpost hasábjain. A magyar labdarúgóedző az elődöntőre eljutott odáig, hogy tippje sincs a végső győztes kilétére.

Isten belenyúlhat a meccsbe? – interjú a vb-város pópájával

Aki látott fényképet a világbajnokságra megépített impozáns Nyizsnyij Novgorod Stadionról, valószínűleg ismeri már a Nyizsnyij Novgorod-i Alekszandr Nyevszkij-székesegyház látványát is, a sportarénáról ugyanis nehéz olyan fotót készíteni, amelyen a mellette magasodó, 19. században emelt ortodox katedrális ne szerepelne. Az Uruguay–Franciaország (0–2) negyeddöntőt követően betértünk a templomba, és megkerestük vezető papját, hogy elbeszélgessünk vele a világbajnokság tapasztalatairól. Szergej átyec, teljes nevén Szergej Moroz három paptársával együtt éppen szertartást vezetett egy oldalhajóban, az imádság befejeztével azonban bekísért a paplakba, és a tolmácsolásban segédkező Anna Szavina közvetítésével válaszolt.

Csütörtököt mondott Csercseszov Kalasnyikov-taktikája

Utolsóként a horvát válogatott jutott be az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe, tizenegyespárbajban legyőzve a házigazdák csapatát. Az oroszok kiestek, de egyáltalán nem okoztak csalódást, sőt Sztanyiszlav Csercseszov kihozta a maximumot ebből a szbornajából. Megpróbáljuk megvilágítani pár ténnyel ezt a felvetésünket.

Vb 2018: az orosz szurkolók méltósággal viselték a búcsút

Az orosz szurkolók méltósággal és büszkeséggel viselték, hogy a hazai válogatott drámai negyeddöntőben 2–2-es döntetlent követő tizenegyespárbajban szombaton kiesett Horvátországgal szemben a világbajnokságon.


HIRDETÉS