Vb 2018: Uruguay és Oroszország is bejutott a nyolcaddöntőbe

Uruguay ezúttal sem remekelt, de Egyiptom után Szaúd-Arábiát is legyőzte 1–0-ra az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, így a házigazdával együtt biztosította a helyét a nyolcaddöntőben. A győztes találatot Luis Suárez szerezte, ő az első uruguayi, aki három világbajnokságon is eredményes tudott lenni.

Vb 2018: pornósztár az oroszok híres szurkolója – képek

„Váratlan” fordulat az oroszországi világbajnokságon! Kiderült, hogy mindenki kedvenc szurkolója, mondhatni az orosz vb Larissa Riquelméje bizony felnőttfilmekben szerepel, értsd: pornósztár.

A mexikói szurkolóknak sem ér véget soha az éjjel

Ilku Miklós írása Szentpétervárról.

„Szalah Isten ajándéka”, de a kulcspasszt ki adja? Ugrott az Aranylabda?

A vb-n már megszokhatták olvasóink, hogy egy-egy, általunk kiválasztott meccsről szakmai elemzéssel is jelentkezünk. Ezúttal az Oroszország–Egyiptom találkozót, és azon belül is Mohamed Szalah világbajnoki debütálását vizsgáljuk meg közelebbről. A mérkőzés, illetve Szalah példája ékes bizonyítékát adja a labdarúgás egyik alapszabályának: egyedül nem megy...  

Vb 2018: Tíz-tizenkét rossz perc miatt veszítettünk – Cúper

Fegyelmezett taktikájának és a jó felkészülésnek tudható be az orosz labdarúgó-válogatott jó játéka a hazai rendezésű világbajnokságon, mondta Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány az Egyiptom elleni újabb győzelmet követően.

Vb 2018: Oroszország mindenkit lenyűgözött az eddigi gólzáporral

A gyengébbnek tűnő A-csoportban egyelőre bámulatos teljesítményt nyújt a hazai rendezésű világbajnokságon az orosz labdarúgó-válogatott, amely Szaúd-Arábia után Egyiptom ellen is nyert, és már nyolc gólnál jár.

Vb 2018: Giga James sem segített, szomorú lengyel szépség

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság hatodik napján a japánok meglepték Kolumbiát, Szenegál pedig köszönte szépen a lengyelek önpusztítását. A második forduló nyitó összecsapásán a házigazda Oroszország a szaúdiak után simán győzte le Egyiptomot is. Tekintse meg a nap legjobb képeiből készült galériánkat!

Vb 2018: az oroszok Egyiptomot is simán megverték

Az orosz labdarúgó-válogatott a második meccsét is simán megnyerte a hazai rendezésű világbajnokságon, Szaúd-Arábia 5–0-s kiütése után Egyiptom ellen 3–1-re diadalmaskodott.

Vb 2018: A vb-t élvezni jöttem Oroszországba – Blatter

Megérkezett Moszkvába Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnöke, akit a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltottak.

Hiába a fohász és a Szalah-gól, simán nyertek az oroszok

Istenhez fohászkodtak az egyiptomiak az Oroszország elleni csoportmeccs előtt, úgy hitték, égi segítséggel bármire képesek lehetnek. Imáik talán meghallgattattak, de a védelmi hibákért nagy árat fizettek, a házigazda gólokkal büntetett és győzelmével nagyon közel került a továbbjutáshoz.

Vb 2018: Szalah a kezdőben kapott helyet az oroszok ellen

Sztanyiszlav Csercseszov és Héctor Cúper is megnevezte kezdőcsapatát a csoportkör második fordulójának első mérkőzésére, az Oroszország–Egyiptom találkozóra. Az első meccsen pihenő Mohamed Szalah bemutatkozhat a világbajnokságon, hiszen a kezdőben kapott helyet.

A futballiskolákat tönkretették, tombol a korrupció – orosz helyzetkép

Oroszország egyelőre kifogástalan házigazdája a 2018-as labdarúgó-világbajnokságnak, a torna mentes az atrocitásoktól, a szervezés flottul megy. Az orosz válogatott ráadásul a szaúdiak elleni pazar győzelemmel álomrajtot vett, noha a vb előtt zsinórban hét felkészülési mérkőzésén is nyeretlen maradt. A háttérben viszont kevésbé pozitív dolgok is zajlanak: az orosz bajnokság fővárosközpontúvá vált, kevés a fiatal tehetség, cserébe nagy a korrupció. A kialakult helyzetről az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) munkatársával, Aleksz Huszjevvel beszélgettünk.

Vb 2018: az egyiptomi veterán szerint ők a FIFA áldozatai

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) lépést tartva a technológiai fejlődéssel minden világbajnokságra új labdát készít. A szurkolók általában örülnek ennek, velük ellentétben a kapusok már kevésbé. Esszam el-Hadari, az egyiptomi válogatott veterán kapuvédője különösen nem boldog emiatt.

A Premier League gólkirálya mindig betalál – ez volt a foci-vb 6. napja

Az Oroszországban zajló 21. labdarúgó-világbajnokság 6. játéknapján a japánok meglepték Kolumbiát, Szenegál pedig köszönte szépen a lengyelek önpusztítását. A második forduló nyitó összecsapásán a házigazda Oroszország a szaúdiak után simán győzte le Egyiptomot is.  Tartsanak velünk, folyamatosan frissülő hírfolyamunk segítségével igyekszünk megosztani mindenféle hírt, érdekességet és egyéni tartalmat olvasóinkkal!

Mindenki Szalahot akarja, úgy néz ki, meg is kapják

Hatalmas esőzés fogadta a Szentpétervár Stadionba érkező egyiptomi labdarúgó-válogatottat: az afrikai csapat a keddi, Oroszország elleni vb-csoportmeccs előtt tartott edzést. Ott volt és jól is mozgott a tréningen Mohamed Szalah, a Liverpool támadója, aki Héctor Cúper szövetségi kapitány szerint minden bizonnyal játszik is a házigazda ellen. 

Vb 2018: „Gyors futball? Nem futók vagyunk, ez nem atlétika"

Már a keddi, Egyiptom elleni vb-csoportmérkőzés helyszínén, Szentpéterváron készül az orosz labdarúgó-válogatott. A média számára negyedóráig nyilvános edzés után Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány és Igor Akinfejev csapatkapitány feleltek az újságírók kérdéseire.

Vb 2018: Messivel is pacsiztak a magyar gyerekek

Felejthetetlen élményekkel térhet haza Moszkvából az a nyolc magyar gyerek, aki játékosokat kísért ki a Szpartak Stadion gyepére az oroszországi világbajnokság Argentína–Izland mérkőzésén.

Vb 2018: vodkázó KGB-ügynökök az örök tél birodalmában

Kevés nép van a világon, amelynek megítélését annyira meghatározza a róla keringő számos mítosz, előítélet, történelmi tévképzet, mint az oroszét. Mert Oroszországban tudvalevőleg vörösre vodkázott fejű KGB-ügynökök merengenek a szibériai fagyban, elhízott, kötényes sztaruskák festegetik naphosszat a matrjoskababákat, a tundrán pedig lovas harcosok szidják füstölgő jurtáikban az amerikaiakat.

Vb 2018: Dzagojev kidőlt, már nem játszhat a csoportkörben

Alan Dzagojev játékára a csoportkörből hátralévő két mérkőzésen nem számíthat a házigazda orosz labdarúgó-válogatott a világbajnokságon.

Így reagált a többezres tömeg Messi kihagyott büntetőjére – videó

A szombati négy mérkőzésből csak egyet rendeztek a fővárosban, Argentína és Izland összecsapását. Mivel a jelentős túljelentkezés miatt nem tudtam bejutni a Szpartak Stadion sajtópáholyába, a szurkolói zónában követtem az eseményeket.


HIRDETÉS