Úszás: Rasovszky és Olasz nyert a nyílt vízi Eb tesztjén

A férfiaknál Rasovszky Kristóf, a nőknél Olasz Anna nyerte meg a nyílt vízi úszók csütörtökön rendezett Európa-bajnoki tesztversenyét.

Nyílt vízi úszó-vk: Rasovszky újabb aranyával történelmet írt

Rasovszky Kristóf arany-, Olasz Anna bronzérmet szerzett a nyílt vízi úszók világkupa-sorozatának kanadai versenyén.

Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf ismét a dobogó tetején

Balatonfüred után a Lac St-Jean-ban rendezett Világkupa-viadalon is elsőként ért a célba Rasovszky Kristóf, aki így megerősítette vezető helyét az összetettben. A nők között Olasz Anna ezüstérmet szerzett – nem akármilyen teljesítmény, hiszen a magyarok a versenynap hajnalán érkeztek a helyszínre.

Vizes vb: Ezt nem hiszem el, egy egész éves munkám veszett kárba – Gyurta

Magyar szempontból igazi dráma zajlott le a vízben a 25 kilométeres verseny során, hiszen Gyurta Gergely majdnem másfél perccel vezetett a többiek előtt, amikor jött a roham… Az UTE versenyzője asztmás, és a legrosszabbkor lett rosszul, az utolsó három kilométeren levegőt venni is alig tudott.

Vizes vb: Olasz 6., Sömenek a 8. lett a nőknél 25 km-en

Olasz Anna a 6., Sömenek Onon Kata pedig a 8. helyen zárt a nőknél a nyílt vízi úszók 25 kilométeres versenyében a Kvangdzsuban zajló világbajnokság pénteki napján.

Vizes vb: Szemen rúgtak, totál homály volt az egész – Rohács

Mint beszámoltunk róla, a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon a női 5 kilométeres nyílt vízi úszásban brazil siker született, Ana Marcela Cunha győzött. Olasz Anna a 17., Rohács Réka a 18. helyen zárt, a célba érkezés után értékelték a versenyt az M4 Sport kamerája előtt.

Vizes vb: brazil siker a női 5 km-en, Olasz a 17., Rohács a 18.

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon a nők 5 kilométeres nyílt vízi úszásában óriási hajrában a brazil Ana Marcela Cunha győzött a francia Aurélie Müller előtt, a harmadik helyen holtversenyben az amerikai Hannah Moore és a német Leonie Beck csapott célba. Olasz Anna és Rohács Réka a középmezőny elején zárt.

Vizes vb: Olasz 16., Rohács 22. – nincs magyar kvóta női 10 km-en

Egyik magyarnak sem sikerült a legjobb tíz között végeznie a kvangdzsui világbajnokság női 10 kilométeres számában, vagyis nincs tokiói kvóta – egyelőre.

Hosszútávúszás: Rasovszky és Olasz duplázott az ob-n

Ahogyan csütörtökön 10 kilométeren, szombaton a rövidebb távon, 5 kilométeren is Rasovszky Kristóf, illetve Olasz Anna győzött a hosszútávúszó medencés országos bajnokságon.

Úszás: Rasovszky és Olasz országos bajnok 10 kilométeren

A férfiaknál Rasovszky Kristóf, a nőknél Olasz Anna győzött 10 kilométeren a hosszútávúszók medencés országos bajnokságán.

Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf túl udvarias volt, csak ezüstöt nyert

Parádésen kezdte az új szezont Rasovszky Kristóf, miután a nyílt vízi úszó világkupa-sorozat első versenyén másodikként ért célba Dohában. A hölgyek 10 kilométeres versenyében Rohács Réka érte el a legjobb helyezést (15.), megelőzve Olasz Annát.

Nyílt vízi úszás: Rasovszky 5. hellyel folytatta a világkupában

9.6 km-nél úgy tűnt, Rasovszky Kristóf folytatja a glasgow-i Európa-bajnokság óta tartó páratlan győzelmi sorozatát, ám végül hatalmas csatában az ötödik helyre szorították vissza Csinanban, a FINA világkupa-sorozat 7. állomásán. Európa-bajnokunk ettől függetlenül bízik abban, hogy sikerül előkelő helyen végeznie az összetettben – tájékoztatott a Magyar Úszószövetség.

Nyílt vízi úszás: Rasovszky zsinórban nyolcadik sikere

Idei negyedik, sorozatban nyolcadik Európa-kupa-győzelmét aratta Rasovszky Kristóf: a glasgow-i Eb hőse ezúttal Bledben diadalmaskodott – tájékoztatott a Magyar Úszószövetség.

Nyílt vízi úszás: Olasz Anna ezüstérmes Macedóniában

A nyílt vízi úszó Olasz Anna ezüstérmet szerzett 25 kilométeren a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) UltraMarathon Swim Series elnevezésű sorozatának harmadik állomásán, a macedóniai Ohridban.

Úszó Eb: Rasovszky aranyérmes lett 25 kilométeren is!

Elképesztő teljesítményt nyújtott Rasovszky Kristóf a glasgow-i Európa-bajnokságon: az öt és a tíz kilométeres verseny után a leghosszabb távon (25 km) is rajthoz állt, és aranyérmes lett!

Úszó Eb: a középmezőnyben a magyarok női 10 km-en

A középmezőnyben zártak a magyar női versenyzők a nyílt vízi úszók 10 kilométeres számában a glasgow-i Európa-bajnokságon.

Úszó Eb: Verrasztó Dávid és Késely Ajna is a legjobb idővel döntős

Csütörtökön zárul a 2018-as úszó Európa-bajnokság Glasgow-ban, a délelőtti programban minden számban volt magyar érdekeltség. Férfi 400 m vegyesen Verrasztó Dávid a legjobb idővel jutott be döntőbe, Gyurta Gergely viszont lemaradt a fináléról. Késely Ajna szintén első helyen lett döntős, a férfi és a női 4x100-as vegyes váltó is éremért úszik este. 

Nyílt vízi úszó vk: világbajnoki erősségű mezőny Füreden

Világbajnoki erősségű mezőnyt láthatunk a nyílt vízi úszók világkupa-sorozatának szombati, balatonfüredi állomásán. Bár Rasovszky Kristóf és Olasz Anna is betegséggel küzd, mindketten ott lesznek az indulók között.

Úszás: jövő szombaton nyílt vízi vk-verseny lesz a Balatonon

A Magyar Úszás Napjának csúcspontjaként visszatér Balatonfüredre a nyílt vízi úszó világkupa, amelyen jövő szombaton várhatóan 27 országból több mint 150 versenyző áll rajthoz.

Ajánló: így melegítsünk Olasz Anna szerint a Balaton-átúszásra

Kevesebb mint egy hónap múlva, június 30-án rendezik a Balaton-átúszást, amelynek 5.2 kilométeres távjának teljesítéshez Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes nyílt vízi úszó rendszeresen ad majd tippeket – elsőként a bemelegítés fontosságára hívta fel a figyelmet.