?>
Férfi kézi: Bombac szerint Pastor rendszere eltér Vranjesétől

Tavaly novemberben a Nemzeti Sport is beszámolt arról, hogy Juan Carlos Pastort, a Mol-Pick Szeged vezetőedzőjét a szlovén férfiválogatottal boronálták össze a délszláv sajtóban. Az olimpiai bronzérmes, világbajnok, Eb-ezüstérmes spanyol szakember elismerte lapunknak, a múltban megkereste néhány csapat, ám a szlovén nemzeti együttes és a kilencszeres Bajnokok Ligája-győztes Barca sem tartozott közéjük. Előbbi élére végül Ljubomir Vranjest nevezték ki, aki 2017 és 2018 között a Telekom Veszprémet és a magyar válogatottat is irányította.

Férfi kézi Eb: A magyarok megérezték a vérszagot – Janc

A magyar férfi kézilabda-válogatott a szünetben még háromgólos hátrányban volt, a második félidőben azonban remek játékkal fordított, így 29–28-ra legyőzte az eddig hibátlan Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntőjében. A lefújás után érthető okokból csalódottan nyilatkoztak a szlovénok, de hozzátették, hogy nem szabad összeesni, gyorsan feledtetni kell a vasárnapi vereséget.

Férfi kézi: a Szeged hosszabbított szlovén válogatottjával

A Mol-Pick Szeged a hivatalos honlapján jelentette be, hogy érvénybe léptette a Nik Henigman szerződésében szereplő opciót, így a szlovén válogatott kézilabdázó 2021-ig biztosan a Tisza-partiak játékosa lesz. A két méter magas balátlövő tavaly nyáron érkezett a magyar bajnokhoz, a jelenlegi idényben 15 NB I-es találkozón 22 gólt szerzett, és összeszedett 9 kétperces kiállítást.

Férfi kézi: szlovén válogatott játékost igazolt a Szeged

A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata bejelentette, hogy 1+2 éves szerződést kötött Nik Henigmannal. A 22 éves, 200 cm magas szlovén válogatott balátlövő eddig hazájában, az RD Riko Ribnicában szerepelt.