Nemzet Sportolója: Varga János lett az új tag – hivatalos

Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke hivatalos értesítést kapott róla, így ténnyé vált, hogy az olimpiai, valamint kétszeres világ- és Európa-bajnok birkózó, a 79 éves Varga János a Nemzet Sportolója lett.

Nemzet Sportolója: Varga Jánost javasolják új tagnak

A nemzet sportolói az olimpiai bajnok birkózót, Varga Jánost javasolták új tagnak, miután Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a társaságban.

Nemzet Sportolója: hétfőn választanak új tagot

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a Nemzet Sportolói. A társaság hétfőn délelőtt választ új tagot, ugyanis 2012 óta az új tag kilétére maguk a nemzet sportolói jogosultak javaslatot tenni a kormánynak. Az ülést dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár vezeti le.

Nemzet Sportolója: lehet-e ismét futballista a tagok között?

A nemzet sportolói között lehetne a klubhűség mintaképe, Mészöly Kálmán vagy az újpestiek kiválósága, az egykori ezüstcipős Dunai Antal.

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Vívás: 80 éves Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója

Nyolcvanéves Kamuti Jenő kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó, a Nemzet Sportolója.

Nemzet Sportolója: Kamuti Jenő lett a tizenkettedik tag

A kormány, a nemzet sportolóinak egyhangú javaslata alapján, a Nemzet Sportolója címet adományozza Kamuti Jenőnek, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívónak, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökének.

Kamuti Jenő: Először libabőrös lettem, aztán megkönnyeztem

A szemműtétjére fogta, pedig boldogsága miatt könnyezett Kamuti Jenő, amikor megtudta: a Nemzeti Sport információja helyesnek bizonyult, a sportlegendák valóban őt javasolják tizenkettedik tagnak az elhunyt súlyemelő, Földi Imre helyére.

Nemzet Sportolója: Kamuti Jenőt javasolják a tizenkettedik tagnak

Ahogyan azt a Nemzeti Sport már korábban megjósolta, a sportlegendák Kamuti Jenőt javasolják tizenkettedik tagnak az elhunyt súlyemelő-legenda, Földi Imre megüresedő helyére.

Nemzet Sportolója: Te kit választanál? – ma ülnek össze

A 2004-es kezdetektől ellentmondásos a Nemzet Sportolója-cím odaítélésének többször megváltoztatott módja. Visszás az alsó korhatár és az a kitétel, hogy csak azé lehet az elismerés, aki „aktív sportpályafutását követően is fontos szerepet töltött be a hazai sportéletben”.

Nemzet Sportolója: olvasóink őt választanák 12. tagnak

A Nemzeti Sport információi szerint május 30-án, kedden ül össze a tizenegy Nemzet Sportolója, hogy megvitassák, kit javasoljanak tizenkettedik tagnak – az odaítélésről a kormány dönt. A Földi Imre halálával megüresedett hely betöltése előtt megkérdeztük olvasóinkat, kit javasolnának 12. tagnak. A szavazáson Jónyer István asztaliteniszező közel 3000 szavazatos előnnyel zárt az élen, megelőzve a labdarúgó Mészöly Kálmánt.

Jónyer István: Többszörös olimpiai bajnok lennék, ha…

Volt idő, amikor Magyarország meghatározó szerepet játszott az asztalitenisz világversenyein – Jónyer István a sportág utolsó hazai aranykorának kiemelkedő alakjaként kerülhet be a Nemzet Sportolói közé.

Mészöly Kálmán: Bánt, hogy már nem kíváncsiak a véleményemre

Volt idő, amikor Magyarország meghatározó szerepet játszott a labdarúgás világversenyein – Mészöly Kálmán a sportág utolsó hazai aranykorának kiemelkedő alakjaként kerülhet be a Nemzet Sportolói közé.

Nemzet Sportolója: május 30-án ül össze a tizenegy tag

A Nemzeti Sport információi szerint május 30-án, kedden ül össze a tizenegy Nemzet Sportolója, hogy megvitassák, kit javasoljanak tizenkettedik tagnak – az odaítélésről a kormány dönt.

Vívás: a 80 éves Rejtő Ildikót köszöntötték Újpesten

Rejtő Ildikó kétszeres olimpiai bajnok tőrvívót, a Nemzet Sportolóját köszöntötték Újpesten nyolcvanadik születésnapja alkalmából.

Bűvös 12

A Nemzeti Sport információi szerint május 30-án, kedden ül össze a tizenegy Nemzet Sportolója, hogy megvitassák, kit javasoljanak tizenkettedik tagnak – az odaítélésről a kormány dönt.

Nemzet Sportolója: ki legyen az új tag? Szavazzon!

Földi Imre halálával a Nemzet Sportolóinak egyike távozott az élők sorából. Tizenegyen alkotják a kitüntetettek csoportját: Balczó András öttusázó, Hammerl László sportlövő, Bíróné Keleti Ágnes tornász, Kárpáti György vízilabdázó, Kulcsár Győző vívó, Magyar Zoltán tornász, Portisch Lajos sakkozó, Sági Györgyné Rejtő Ildikó vívó, Schmitt Pál vívó, Székely Éva úszó és Welter Györgyné Ivánkay Mária paraasztaliteniszező. Hamarosan újra 12 fősre bővül a társaság. Ön szerint ki érdemelné meg leginkább, hogy a Nemzet Sportolója legyen?

Elismerés: Magyar Zoltán a Nemzet Sportolója

Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornászt választották meg a Nemzet Sportolói társaságuk új, 12. tagjának.  

Birkózás: megvan, kit jelölnek a Nemzet Sportolójának

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) új vezetése pénteken, a tatai edzőtáborban bemutatkozott a magyar felnőtt és utánpótlás válogatott tagjainak, s átadta a nemzeti csapatok edzőinek a megbízatásukról szóló oklevelet. Az ünnepélyes eseményen Németh Szilárd elnök hivatalosan is bejelentette, hogy a szövetség Varga Jánost jelöli a Nemzet Sportolójának.  

Nemzet Sportolója: a tagok Schmitt Pált választották

Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökét, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagját választották a Nemzet Sportolói új, 12. tagnak. A Nemzet Sportolóinak javaslatáról a kormány dönt – tájékoztatta a MOB az MTI-t.