Csupasport: Nagy Lászlót hívták, körbe is tekerte a Balatont

Nagy László, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának sportigazgatója, korábbi magyar válogatott játékos körbekerékpározta a Balatont – a spontán teljesítményről részletesen beszélt a Csupasportnak.

Kézilabda: szeptember 6-án rajtolhat a 2020–2021-es idény

Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) alelnöke az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, hogy a tervek szerint szeptember 6-án rajtol a következő, 2020–2021-es bajnoki idény.

Csak a BL-trófea hiányzik – Mirsad Terzic 11 év után távozik Veszprémből

Tizenegy év után hagyja el Veszprémet és a férfi kézilabdacsapatot a bosnyák Mirsad Terzic, aki csaknem ötszáz mérkőzést játszott a klub színeiben. A kiváló játékosnak van mire visszaemlékeznie: a Nemzeti Sport kérésére beszélt az elmúlt évtizedről, családjáról, edzőiről, játékostársairól, a csapatban betöltött szerepeiről és a hiányzó Bajnokok Ligája-trófeáról.

Férfi kézi: amikor kétszeri hosszabbításban vertük a jugókat az olimpiáért

A magyar férfi kézilabda-válogatott már pakolt a szállodai szobában, talán már a repjegyek is megvoltak Budapestre, amikor Szaúd-Arábia meglepetésre legyőzte az argentinokat, s ezzel Nagy Lászlóék a 2003-as világbajnokság középdöntőjébe jutottak. Ott a gyakorlatban is működött a matek, s aztán az 5–8. helyért a mieink máig emlékeztes mérkőzésen, kétszeri hosszabbításban legyőzték Jugoszláviát, ezzel a budapesti jegyeket athénira „váltották” – készülhettek az olimpiára.     

Sportvilág: sportsérülések – veszélyben egy életpálya?

A Csisztu Sport Cast 6., legújabb epizódjában a vendég Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, valamint Nagy László kétszeres BL-győztes korábbi magyar válogatott kézilabdázó volt, akik a sportsérülésekről, a megelőzésről és a visszatérésről beszélgettek.

Férfi kézilabda: Chema még nem írt alá a Benficához

A férfiválogatott másodedzője, Chema Rodríguez a Nemzeti Sportnak elárulta, még nem tudja, felhagy-e aktív játékos-pályafutásával. A francia másodosztályban szereplő Saran 40 éves irányítójával felidéztük az elhíresült öltözői beszédét is.

Férfi kézi: Gulyás István és Nagy László örül a döntésnek

Gulyás István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya örömmel fogadta, hogy csapata az EHF döntése nyomán selejtező nélkül kijutott a világbajnokságra. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutó veszprémi csapatnál óvatosan ugyan, de örülnek.

Férfi kézilabda: detroiti megkeresés, az USA-ban is megismerhetik a Veszprémet

Érdekes hír látott napvilágot az Egyesült Államokban: a Detroit Handball Club a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának segítségét is felhasználva szeretne fejlődni és népszerűsíteni a sportágat az országban.

Férfi kézi BL: Érdekes döntés született – Nagy László

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) úgy döntött, az eredeti, május 30–31-i, majd később augusztus 22–23-ra tolt időpontról december 28–29-re halasztja a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét. Nagy László véleménye következik.

„Téved, aki bármely csapat érdekét keresi a háttérben” – reagált az MKSZ elnöksége

A Magyar Kézilabda-szövetség a Nemzeti Sport szerkesztőségéhez közleményt juttatott el, amelyben az elnökség tagjai beszélnek a 2019–2020-as idény csütörtöki lezárásáról. Nagy László, Pálinger Katalin, Novák András és Kocsis Máté nyilatkozatát változtatás nélkül tesszük közzé.

Kézi: Úgy tekintünk a 2019–2020-as idényre, mintha meg sem történt volna – Nagy László

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat, nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, csak a nemzetközi kupaindulókat határozza meg mind a két nem esetében, s itt az előző kiírásban elért eredmény lesz a mérvadó. A döntésről Nagy László, az MKSZ férfiszakágért felelős alelnöke nyilatkozott.

Kézilabda: az MKSZ véget vetett az idénynek, nem hirdetnek bajnokot

A Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat, nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, csak a nemzetközi kupaindulókat határozza meg mindkét nem esetében, itt pedig az előző kiírásban elért eredmény lesz a mérvadó.

Férfi kézi: a Veszprém játékosainak többsége elfogadta a bércsökkentést

A korábbi világklasszis kézilabdázó, Nagy László szerint a Magyar Kézilabda-szövetségben (MKSZ) napokon belül döntés születhet a folytatásról, amelyben a sportolók mellett a stábtagok, klubalkalmazottak és hozzátartozók egészségét is figyelembe veszik. A Telekom Veszprém sportigazgatója azt is elmondta a Sport Televíziónak nyilatkozva, hogy a klub játékosai elfogadták a bércsökkentést.

Kézi: Veszprémben mindenki tudomásul vette, hogy maradnia kell

Minden veszprémi kézilabdázó zokszó nélkül tudomásul vette, hogy Magyarországon kell maradnia. Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója bízik abban, hogy a csapat minden tagja a lehető legkomolyabban veszi a tiltó rendelkezéseket, vigyáz magára és a családtagjaira.

Bánhidi Bence élvezi, hogy annyi jó történik vele, és nem száll el

Február 9-én lett 25 éves Bánhidi Bence, a magyar férfi kézilabda-válogatott és a Mol-Pick Szeged beállója, aki posztján már a világ legjobbjai közé tartozik. Szegedi beszélgetésünkből többek között az is kiderül, hogyan juthatott a csúcsra a magas, erős, de nem kifejezetten sportos alkatú győri kissrác.

Gyász: „Nem tudtam felfogni, nem akartam elhinni” – Hosszú Bryant tragédiájáról

Az egész világot megrázta, sokkolta a vasárnapi tragédia: a Los Angeles Lakers legendája, Kobe Bryant 41 évesen helikopter-balesetben életét vesztette. A Ferencváros magyar válogatott kézilabdázóját, Nagy Bencét, a háromszoros olimpiai bajnok úszót, Hosszú Katinkát, illetve a tavaly visszavonult kiváló kézilabdázót, Nagy Lászlót kérdeztük arról, számukra mit jelentett a kosárlabdázás extraklasszisa.

Férfi kézi: Rengeteg a pozitívum, nagy töltetet adott az Eb – Győri Mátyás

Igazi kézilabdaláz tört ki Magyarországon, amelyet férfiválogatottunk várakozáson felüli Európa-bajnoki teljesítménye váltott ki. Nagy László szerint saját maguknak tették magasra a mércét, míg Győri Mátyás arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy mennyi mindent adott neki élete első világversenye. 

Férfi kézi Eb 2022: új megközelítéssel készülünk a hazai rendezésű tornára

Kampányindító rendezvényt tartottak a 2022-es, magyar, szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság kapcsán Budapest belvárosában, amelyen bemutatták a torna logóját és szlogenjét, valamint elhangzott, a mérkőzések mellett a kulturális és a gasztronómiai programok is hangsúlyos szerepet kapnak.