?>
Férfi kézi: Alkalmazkodni kell a Covid-helyzethez – Nagy László

Nagy László, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának sportigazgatója úgy véli, nagyon nehéz megítélni a jelenlegi koronavírusos helyzetben, miként alakul majd az idény, ezért – mint azt hangsúlyozta – lépésről lépésre haladnának előre.

Kézilabda: Nagy László vírustesztje pozitív, emiatt maradt el a meccs

Az M4 Sport Kézilabda magazinjában Dr. Csík Zoltán, a Telekom Veszprém vezérigazgatója elárulta, hogy a klub korábbi játékosa, egyben jelenlegi sportigazgatója, Nagy László megfertőződött a koronavírussal. Emiatt maradt el a csapat vasárnapra tervezett, Kiel elleni felkészülési meccse, amely Nagy mellett Momir Ilics, Fazekas Nándor és Sterbik Árpád búcsúmeccse lett volna.

Férfi kézi: Amennyit kell, bírni fogok – Nagy László a búcsúmeccsről

Vasárnap a német Kiel ellen játssza utolsó nyári felkészülési mérkőzését a Telekom Veszprém, amelyen a sportigazgató, Nagy László is pályára lép – ez lesz a búcsúmeccse, csakúgy, mint további három klublegendának.

Férfi kézi: Veszprém–Kiel a hónap végén, Nagy László, Ilics és Fazekas is elbúcsúzhat

Hónapokig tartó tárgyalássorozat végén szerdán hivatalossá vált, hogy a Telekom Veszprém augusztus 30-án a német THW Kielt fogadja felkészülési mérkőzésen – hirdeti hivatalos honlapján a bakonyi klub. Ha a járványügyi helyzet engedi, és lehetnek nézők a lelátókon, akkor ez a találkozó lesz a tavaly visszavonult Nagy László és Momir Ilics, valamint a profi kézilabdával idén felhagyó Fazekas Nándor és Sterbik Árpád búcsúmeccse.

Mozgásképtelen? Durva? Válogatottunk védelmének pillére lett

A magyar férfi kézilabda-válogatott egyik kulcsfigurája az idei Európa-bajnokságon a tatabányai védő, Sipos Adrián volt, aki reméli, kedvezően sikerült megváltoztatnia a róla korábban kialakult képet. Beszélt arról a göröngyös útról is, amelyet be kellett járnia, s amely során nemcsak elfogadta a neki szánt szerepet, de még ma, 30 évesen is igyekszik tökéletesíteni a védőjátékán.

Kézilabda: Nagy László 39 évesen is emeli a mércét maga előtt

Nagy László, a kézilabdasport történetének legendás alakja 209 válogatottsággal, 22 éves profi pályafutással, két olimpiai negyedik helyezéssel és barcelonai légiósként megélt két BL-győzelemmel a háta mögött ma is azt bizonyítja, hogy a sportolás visszavonulása után is mindennapjainak fontos része. A Telekom Veszprém sportigazgatója tavaly a mezőny egyik újoncaként szenvedés nélkül futotta le a 21 097 méteres félmaratoni távot, amely után a következő lépcsőfokot és dicsőséget már a „teljes” maratoni, azaz az 42 195 méter hosszú pálya megtétele jelentené a számára. Nem csupán rajta, hanem a közösségi sportolásra vonatkozó előírások változásán is múlik, hogy a tervét már az idén is teljesítheti.

Férfi kézi: a nyelvzseni klasszis Veszprémben is bizonyítana

A spanyol Rodrigo Corrales nem csupán kétszeres Eb-győztes kézilabdakapus, hanem nyelvi zseni is. Anyanyelvén kívül portugálul és angolul is jól beszél, de hogy jól megértesse magát, Plockban lengyelül, majd Párizsban franciául is egészen jól megtanult. Négy évre kötelezte el magát a Telekom Veszprémmel, mielőbb magyarul is szeretne megszólalni.

Kézisek kézise: Kovács Péter minden idők legjobbja

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise eredményhirdetése elérkezett a dobogóhoz. Minden idők legjobbja Kovács Péter, a második Nagy László, a harmadik Varga István.

Kézisek kézise: Nagy László, a második helyezett

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise eredményhirdetése elérkezett a dobogóhoz. Amelynek második fokán Nagy László, a harmadikon Varga István áll. Már csak a győztes kiléte kérdéses; de az is csupán ma estig.

Kézilabda: Nagy László a reformokról és az idegenlégiósok távozásáról

A Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke, Nagy László szerint a női Bajnokok Ligája törölt budapesti négyes döntője mindenkit negatívan érintett, miközben a meghatározó idegenlégiósok távozása minőségromláshoz vezethet, ezért eljöhet a reformok ideje.

Nagy László: kosarasból a világ egyik legjobb kézilabdázója

Az utóbbi idők egyik legjobb magyar férfi kézilabdázója, a világklasszis jobbátlövő, Nagy László 2019-es visszavonulása óta a Telekom Veszprém sportigazgatójaként és a Magyar Kézilabda-szövetség alelnökeként dolgozik. A 39 éves, 209-szeres egykori válogatott játékossal pályafutása „legjeit” idéztük fel.

Csupasport: Nagy Lászlót hívták, körbe is tekerte a Balatont

Nagy László, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának sportigazgatója, korábbi magyar válogatott játékos körbekerékpározta a Balatont – a spontán teljesítményről részletesen beszélt a Csupasportnak.

Kézilabda: szeptember 6-án rajtolhat a 2020–2021-es idény

Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) alelnöke az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, hogy a tervek szerint szeptember 6-án rajtol a következő, 2020–2021-es bajnoki idény.

Csak a BL-trófea hiányzik – Mirsad Terzic 11 év után távozik Veszprémből

Tizenegy év után hagyja el Veszprémet és a férfi kézilabdacsapatot a bosnyák Mirsad Terzic, aki csaknem ötszáz mérkőzést játszott a klub színeiben. A kiváló játékosnak van mire visszaemlékeznie: a Nemzeti Sport kérésére beszélt az elmúlt évtizedről, családjáról, edzőiről, játékostársairól, a csapatban betöltött szerepeiről és a hiányzó Bajnokok Ligája-trófeáról.

Férfi kézi: amikor kétszeri hosszabbításban vertük a jugókat az olimpiáért

A magyar férfi kézilabda-válogatott már pakolt a szállodai szobában, talán már a repjegyek is megvoltak Budapestre, amikor Szaúd-Arábia meglepetésre legyőzte az argentinokat, s ezzel Nagy Lászlóék a 2003-as világbajnokság középdöntőjébe jutottak. Ott a gyakorlatban is működött a matek, s aztán az 5–8. helyért a mieink máig emlékeztes mérkőzésen, kétszeri hosszabbításban legyőzték Jugoszláviát, ezzel a budapesti jegyeket athénira „váltották” – készülhettek az olimpiára.     

Sportvilág: sportsérülések – veszélyben egy életpálya?

A Csisztu Sport Cast 6., legújabb epizódjában a vendég Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, valamint Nagy László kétszeres BL-győztes korábbi magyar válogatott kézilabdázó volt, akik a sportsérülésekről, a megelőzésről és a visszatérésről beszélgettek.

Férfi kézilabda: Chema még nem írt alá a Benficához

A férfiválogatott másodedzője, Chema Rodríguez a Nemzeti Sportnak elárulta, még nem tudja, felhagy-e aktív játékos-pályafutásával. A francia másodosztályban szereplő Saran 40 éves irányítójával felidéztük az elhíresült öltözői beszédét is.

Férfi kézi: Gulyás István és Nagy László örül a döntésnek

Gulyás István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya örömmel fogadta, hogy csapata az EHF döntése nyomán selejtező nélkül kijutott a világbajnokságra. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutó veszprémi csapatnál óvatosan ugyan, de örülnek.

Férfi kézilabda: detroiti megkeresés, az USA-ban is megismerhetik a Veszprémet

Érdekes hír látott napvilágot az Egyesült Államokban: a Detroit Handball Club a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának segítségét is felhasználva szeretne fejlődni és népszerűsíteni a sportágat az országban.

Férfi kézi BL: Érdekes döntés született – Nagy László

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) úgy döntött, az eredeti, május 30–31-i, majd később augusztus 22–23-ra tolt időpontról december 28–29-re halasztja a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét. Nagy László véleménye következik.