Úszás: visszavonult az amerikaiak ötszörös olimpiai bajnoka

Missy Franklin, az amerikaiak ötszörös olimpia bajnok úszója 23 évesen bejelentette a visszavonulását.

Rio 2016: az amerikai sztárúszó rendkívül csalódott

Az amerikai Missy Franklin csalódott, mert női 200 méteres hátúszásban nem jutott be a fináléba, az elődöntőben több mint öt másodperccel elmaradt saját világrekordjától, amit a 2012-es londoni olimpián ért el.

Úszó vk: Hosszú legyőzte 200 gyorson a korábbi világbajnokot

Hosszú Katinka megnyerte az első számát a Chartres-ban zajló úszó-világkupaverseny első napján. A magyar kiválóság 200 gyorson diadalmaskodott az amerikai Missy Franklin előtt. Aztán 200 vegyesen is győzött, itt a második Jakabos Zsuzsanna lett. Hosszú 50 gyorson begyűjtött egy bronzot, míg a nap záró számában Verrasztó Dávid megnyerte a 400 méteres vegyes úszást.

Laureus-díj: Vettel és Franklin kapta a „sportolói Oscart”

A férfiaknál a Formula-1 német világbajnoka, Sebastian Vettel, a nőknél pedig az amerikai úszó, Missy Franklin lett – mint 2013 legjobb sportolója – a Laureus-díj kitüntetettje.

Vizes-vb: visszalépett az 50-től a női 100 hát győztese

Visszalépett az 50 méter hát további küzdelmeitől Missy Franklin, az amerikaiak kiválósága a barcelonai vizes-világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján.

Kapás pontszerzőként végzett 800 gyorson

Az amerikai Katie Ledecky a spanyol Mireia Belmontét és a brit Rebecca Adlingtont megelőzve remek időeredménnyel, 8:14.63-mal győzött női 800 méteres gyorsúszásban a londoni olimpián. Kapás Boglárka 8:23.89-as országos csúccsal hatodikként ért célba. Női 200 háton az amerikai Missy Franklin világcsúccsal nyert, 100 pillangón újra Michael Phelps volt a leggyorsabb, míg férfi 50 gyorson meglepetésre a francia Florent Manaudou nyakába akasztották a legfényesebb érmet.