Év Sportolója Gála: nagyon szoros versenyben nyert a Fradi; Hosszú sima sikere

A Magyar Sportújságírók Szövetsége hivatalos honlapján közölte az Év sportolója-verseny hivatalos végeredményét. A kategóriánként legjobb 10 versenyzőre leadott pontszámokat cikkünkben megnézheti.

Év Sportolója Gála: Michelisz is gratulált a győztes Miláknak

A WTRC-világkupagyőztes Michelisz Norbert pénteken a Facebook-oldalán gratulált Milák Kristófnak, akit a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán megválasztottak az Év férfi sportolójának.

Év Sportolója Gála: Remélem, nem ez volt az utolsó alkalom – Milák

Milák Kristófot választották meg az Év legjobb férfi sportolójának a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. Az esemény után az NSO Tv stábja beszélgetett vele.

Az Év Sportolója Gála: győztesek, dobogósok, sportági ikonok együtt – galéria

Csütörtök este a Nemzeti Színházban rendezték meg a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. Az est képeiből válogattunk.

Év Sportolója Gála: Milák Kristóf nyert a férfiaknál

Milák Kristófot választották meg az Év legjobb férfi sportolójának a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. A 19 éves úszó 200 méter pillangón világbajnok lett a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon, ráadásul megdöntötte Michael Phelps 2009-es világcsúcsát is! A díjat a gála díszvendége, a kilencszeres olimpiai bajnok úszó, Mark Spitz adta át.

Milák Kristóf először, Hosszú Katinka hetedszer lett az Év sportolója

Csütörtök este a Nemzeti Színházban rendezték meg a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. Milák Kristóf először, Hosszú Katinka hetedszer lett az Év sportolója. Az Év csapatának az FTC vízilabdacsapatát választották meg, az Év férfi labdarúgója pedig Gulácsi Péter lett. Mezey György és Wichmann Tamás életműdíjat kapott.

Szavazás: Ön szerint ki lesz a férfiaknál az Év sportolója?

Január 16-án díjazzák a Nemzeti Színházban az Év Sportolója gálán a legjobb magyar sportolókat. Ön szerint ki lesz az Év sportolója a férfiaknál? Szavazzon! Bővebben a jelöltekről itt!

Úszás: Hosszú és Rasovszky is 2019 legjobbja a LEN-nél

Két magyart is díjazott az Európai Úszószövetség. Hosszú Katinkát 2019 legjobb női úszójának, Rasovszky Kristófot 2019 legjobb férfi nyílt vízi úszójának választották meg a LEN-nél – közölte Facebook-oldalán a Magyar Úszószövetség.

Úszás: Miláké 2019 legnagyobb úszása a szaklap szerint

Milák Kristóf világrekordját választotta az elmúlt év úszásának a swimswam.com szaklap.

AIPS: a Liverpool és Messi a legjobb, Hosszú a 4., az ETO az 5.

Ahogy minden évben, idén is megrendezte a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) az év végi szavazását, amelyen a BL-győztes Liverpool végzett az élen, megelőzve többek között a Győri Audi ETO KC-t.

Kétarcú klasszis, aki sportosan és elegánsan is ellenállhatatlan

Van, hogy elvonul, és nem szól senkihez, máskor meg mosolygós, életvidám és kicsattan a jókedvtől. De senki sem szólja meg, leginkább azért, mert mindenki tudja, hogy egy bajnok rendszerint nem könnyű ember. Milák Kristóf már most, tizenkilenc évesen bajnok – és hol van még a pályafutása vége…?

Rp. úszó ob: Bohus két csúcsot döntött; Hosszú ezüstjei

Parádésan indult a kaposvári rövid pályás országos bajnokság záró napja, a verseny elején ugyanis sorra dőltek az országos csúcsok, Bohus Richárd például húsz percen belül előbb a száz, majd az ötven hát rekordját is megjavította, míg a kettő között Késely Ajna 1500 gyorson úszta minden idők legjobbját. Hosszú Katinka aranytriplája ezúttal elmaradt, 100 pillangón nyert, előtte 50 mellen, utána 200 gyorson viszont második lett – utóbbi távon Jakabos Zsuzsanna két századdal előzte meg, Hosszú ugyanakkor így is 10 arannyal és 2 ezüsttel zárta az eseményt. Az egyesületek pontversenyét a zárónapon négy elsőséget is begyűjtő Győri Úszó Klub nyerte meg.

Rp. úszó ob: Hosszú legyőzte Késelyt 400 gyorson

Újabb három aranyérmet szerzett Hosszú Katinka – a rövid pályás országos bajnokság második napján mindhárom egyéni számot ő nyerte Kaposváron, amibe egy bravúr is belefért, mégpedig az Eb-bronzérmes Késely Ajna legyőzése 400 gyorson. Milák Kristóf szintén diadalmaskodott ezen a távon, 50 pillangón viszont az Eb-n második Szabó Szebasztián egy tempóval előbb ért a falhoz. Érdekesség, hogy 200 vegyesen a szövetségi kapitány fia, Sós Dániel élete első felnőttbajnoki címét szerezte meg.

Rp. úszó ob: Hosszú három számban nyert a nyitónapon

Három aranyéremmel kezdte a rövid pályás országos bajnokságot Hosszú Katinka a vadonatúj kaposvári Csik Ferenc Sportuszodában. A múlt heti glasgow-i Eb-n négy számot nyerő világklasszis a nyitónapon 100 vegyesen, 200 pillangón és 100 mellen is győzött. Milák Kristóf könnyedén húzta be a 200 pillangót fő hazai vetélytársai előtt, és érmet szerzett 50 gyorson is.

Úszás: Milák az ob-ra készül; nem csak egy érmet szeretne Tokióban

Milák Kristóf szeretne jó időket úszni a decemberi rövidpályás országos bajnokságon, a jövő évi, tokiói olimpiáról pedig nem akar „csak” egy éremmel hazatérni.

Úszás: Milák gyorsúszásban is indulhat az olimpián

Edzője, Selmeci Attila szerint elképzelhető, hogy a 200 méter pillangón világbajnok Milák Kristóf gyorsúszásban is elindul a tokiói olimpián.

Milák Kristóf: Eddig semmiféle okot sem adtam rá, hogy bárki is féltsen

A világ- és Európa-bajnoki aranyérmes úszó gőzerővel készül az olimpiára – a Tippmix kampányarcaként immár a Szerencsejáték Zrt.-t is a támogatói között tudhatja.

Sós Csaba: Nagy létszámú csapatunk lesz Tokióban

Egyre bővül az olimpiai úszócsapat – a fejét a felszín felett tartó Sós Csaba szövetségi kapitány szerint majdnem minden számban lesz magyar induló a 2020-as tokiói nyári játékokon.

Úszás, ISL: a londoniak vezetnek, az Iron Team a 3.

A londoni Roar csapata vezet az első nap után az ISL-sorozat budapesti állomásán, a Hosszú Katinka irányította Team Iron Budapest a harmadik.