Alpesisí-vk: Shiffrin 18 győzelemmel és négy kristálygömbbel zárt

Az andorrai Soldeuben férfi műlesiklással és női óriás-műlesiklással zárult az alpesi sízők világkupadöntője. A győzelmet az előbbi versenyen a francia Clément Noël, utóbbin az amerikai Mikaela Shiffrin győzött.

Alpesisí-vk: győzelmével Pinturault összetettben is második

Az andorrai Soldeuben a férfi óriás-műlesiklással és a női műlesiklással folytatódott az alpesi sízők világkupadöntője. Az előbbi versenyen a francia Alexis Pinturault, utóbbin az amerikai Mikaela Shiffrin győzött.

Alpesisí-vk: Shiffrin és Paris örült a döntőben, szuper-G-ben

Az andorrai Soldeuben a szuper-G-vel folytatódott az alpesisí-világkupa döntője. A férfiaknál az olasz Dominik Paris duplázott, azaz a versenyt és a szakágat is megnyerte. A nőknél a német Viktoria Rebensburg nyerte a versenyt, de a szakági kristálygömb az amerikai Mikaela Shiffriné lett.

Alpesi sí: Shiffrin 20 éves rekordot döntött meg a győzelmével

Történelmi síversenyeket rendeztek Spindleruv Mlynben. A cseh város pénteken először adott otthont alpesi sívilágkupa-versenynek, másrészt szombaton Mikaela Shiffrin a 15. győzelmét aratta a szezonban. Utóbbi új rekord, mivel korábban soha senki nem nyert ennyi viadalt egyetlen évadban. Shiffrin az előző csúcsot Vreni Schneiderrel tartotta, a svájci az 1988-89-es szezonban nyert 14 versenyt.

Alpesisí-vk: Shiffriné és Hirscheré a műlesiklás kristálygömbje

Stockholmban párhuzamos műlesiklással folytatódott az alpesisí-világkupa. A versenyt a nőknél az amerikai Mikaela Shiffrin, a férfiaknál pedig a svájci Ramon Zenhäusern nyerte meg, a szakági világkupát azonban Shiffrin és az osztrák Marcel Hirscher hódította el.

Alpesisí-vb: Shiffrin betegen is aranyérmes; remek magyarok

A legesélyesebb, vagyis Mikaela Shiffrin szerezte meg az aranyérmet műlesiklásban az arei alpesisí-világbajnokságon. A 23 éves amerikai klasszis sorozatban negyedszer győzött, és összesen már ötszörös világbajnok. Dorultán Katalin a 44., Maróty Mariann Mimi a 47. helyen végzett.

Alpesisí-vb: Shiffrin nyerte a szuper-G-t, Vonn hatalmasat bukott – videó

A svédországi Aréban a női szuper-G-vel kezdődött meg az alpesisí-világbajnokság. Az aranyérmet az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte, de a verseny honfitársnője, Lindsey Vonn hatalmas bukásáról marad inkább emlékezetes.

Alpesisí-vk: Shiffrin megint nyert, Vonn a vb-n búcsúzik

A szlovéniai Mariborban női műlesikló futammal folytatódott az alpesisí-világkupa. A versenyt az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte.

Alpesisí-vk: fél másodperces előnyt adott el Shiffrin Mariborban

A szlovéniai Mariborban női óriás-műlesikló futammal folytatódott az alpesisí-világkupa. A versenyt holtversenyben nyerte meg az amerikai Mikaela Shiffrin és a szlovák Petra Vlhová.

Alpesisí-vk: Shiffrin ezúttal is szuper-G-ben nyert

Az olaszországi Cortina d'Ampezzóban női szuper-G-vel, a svájci Wengenben férfi műlesiklással folytatódott az alpesisí-világkupa. Előbbi verseny az amerikai Mikaela Shiffrin, utóbbi pedig a francia Clément Noël győzelmével ért véget.

Alpesisí-vk: tizedszer nyert az idényben Shiffrin

Az olaszországi Kronplatzban női óriás-műlesikló futammal folytatódott az alpesisí-világkupa. A verseny az amerikai Mikaela Shiffrin győzelmével ért véget.

Alpesisí-vk: Mikaela Shiffrin Zágrábban sem talált legyőzőre

Az összetettben címvédő Mikaela Shiffrin nyert műlesiklásban a női alpesi sízők szombati világkupa-viadalán Zágrábban. Az összesítésben jelenleg is nagy fölénnyel éllovas sztár mögött ismét a szlovák Petra Vlhová zárt másodikként, a harmadik a svájci Wendy Holdener lett. A kétszeres olimpiai bajnok amerikai az 52. vk-győzelmét aratta, szlalomban pedig 37. alkalommal végzett elsőként vk-futamon, ezzel tovább javította a rekordját.

Alpesi sí: Shiffrin újabb elképesztő rekordot állított fel

Már régen elfogytak a jelzők Mikaela Shiffrin teljesítményére, de az amerikai képtelen leállni a rekordok döntögetésével. A 23 éves klasszis magától értetődően megnyerte a nők semmeringi műlesiklását, és így ötből öt győzelemnél jár ebben a szezonban a szakágban.

Alpesisí-vk: Madonnán sorra elbuktak a menők

A franciaországi Courchevelben női az olaszországi Madonnában férfi műlesiklással folytatódott az alpesisí-világkupa. Az előbbi versenyt az összetett vk éllovasa, az amerikai Mikaela Shiffrin, utóbbit pedig a svájci Daniel Yule nyerte meg. A ramsaui északiösszetett-viadalon a norvég Jarl Magnus Riiber diadalmaskodott.

Alpesisí-vk: Shiffrin „mesterhármasa” St. Moritzban

A svájci St. Moritzban női párhuzamos műlesiklóversennyel folytatódott az alpesisí-világkupa, a számot az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte meg. A férfiak Val d'Isere-i műlesiklását viszont törölték.

Alpesisí-vk: Ha meg is döntöm a rekordját, Schild marad a legjobb – Shiffrin

Mikaela Shiffrin minden bizonnyal még az alpesi világkupa jelenlegi idényében megdönti Marlies Schild rekordját a műlesiklásban aratott futamgyőzelmeket illetően, ugyanakkor nem gondolja, hogy jobb lenne az osztrák sízőnél.

Alpesisí-vk: először nyert Shiffrin szuper-G-ben

Észak-Amerikában folytatódik az alpesisí-világkupa, amelyben a kanadai Lake Louise-ban női szuper-G- az egyesült államokbeli Beaver Creekben pedig férfi óriásműlesikló-futamot rendeztek. A győzelmet az amerikai Mikaela Shiffrin, illetve a német Stefan Luitz szerezte meg.

Alpesisí-vk: Mikaela Shiffrin otthon is próféta volt

Észak-Amerikában folytatódott az alpesisí-világkupa, a kanadai Lake Louise-ban férfi szuper-G, az egyesült államokbeli Killingtonban női műlesiklófutamot rendeztek. A győzelmet a norvég Kjetil Jansrud, illetve az amerikai Mikaela Shiffrin szerezte meg.

Alpesisí-vk: Shiffrin győzött Leviben

A finnországi Leviben folytatódott a 2018–2019-es alpesisí-világkupa, ezúttal női műlesiklófutamot rendeztek. A győzelmet az összetett címvédő Mikaela Shiffrin szerezte meg.

Ki veszi fel a versenyt a „baby turbóval”?

A hagyományos söldeni versenyekkel szombaton megkezdődik az alpesi sízők 2018–2019-es világkupa-sorozata. Marcel Hirscher sorozatban nyolcadszor lehet első, de már apaként kell bizonyítania. Mindenesetre jelzésértékű, hogy az osztrák szövetség elnöke sem igazán hisz az újabb kristálygömbben. A nőknél az univerzális Mikaela Shiffrin egyértelmű esélyes, de a búcsúzó és a Stenmark-rekordot üldöző Lindsey Vonn-nak is maradhat egy-két jobb „falat”, főleg, hogy a szakág legjobbja megsérült. A szezon legrangosabb versenye a világbajnokság, amelynek a svédországi Are ad otthont február 5. és 17. között.