NFL: mégsem Mexikóban játsszák a szuperrangadót

Mégsem Mexikóváros rendezi meg a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 11. fordulójának szuperrangadóját, a Los Angeles Rams–Kansas City Chiefs találkozót.

Vívás: az elfeledett olimpiai érmes vallomása

Magyar ötletre térnek vissza az olimpikonok legszebb sikereik helyszínére ötven év után. Most éppen Mexikóvárosban tesznek érzelmekkel teli emlékező túrát. Az index.hu ehhez kapcsolódó sorozatában ezúttal Kalmár János, a bronzérmes férfi kardcsapat tagja tekintett vissza az 1968-as olimpiai játékokra.

Atlétika: felcsillant az olimpiai arany lehetősége, de ezüst lett

A mieink hét érmet szereztek atlétikában Mexikóvárosban: Németh Angéla gerelyhajításban, Zsivótzky Gyula kalapácsvetésben lett olimpiai bajnok, Kiss Antal 50 kilométeres gyaloglásban ezüstérmes, Kontsek Jolán diszkoszvetésben, Kovács Annamária ötpróbában, Kulcsár Gergely gerelyhajításban és Lovász Lázár kalapácsvetésben bronzérmes.

Evezés: 1968-ban elindult a stopper, azóta sehol semmi

Mexikóvárosi ezüstérmével az evezés máig legjobb olimpiai eredményét érte el a Melis Zoltán, Sarlós György, Csermely József, Melis Antal alkotta kormányos nélküli négyevezős egység.

Olimpia: újra fellobbant a mexikóvárosi láng

Ahogy beszámoltunk róla, az 1968-as nyári olimpia 50. évfordulója alkalmából a Magyar Olimpiai Bizottság emlékidéző utazást szervezett Mexikóba, amelyhez a fél évszázaddal korábbi játékok jó néhány résztvevője is csatlakozott. Mint azt Győr Bélától, a Magyar Olimpiai Akadémia tagjától megtudtuk, legutóbb a vívó- és az atlétikai versenyek helyszínén jártak, s felkeresték a labdajátékok csarnokát és a vízilabda-uszodát is.

Olimpia: visszatérés Mexikóvárosba 50 év után – kép

Kereken ötven évvel ezelőtt, 1968. október 12. és 27. között rendezték a XIX. nyári olimpiát Mexikóvárosban. A jubileum alkalmából rendezett ünnepségen részt vesz a Magyar Olimpiai Bizottság küldöttsége is, amellyel a mexikóvárosi játékokon versenyző 23 magyar klasszis is korábbi sikerei helyszínére utazott.

Olimpia: köszöntötték Mexikóváros magyar hőseit

Az ötven évvel ezelőtt megrendezett mexikóvárosi olimpia magyar hőseit köszöntötték a közép-amerikai ország budapesti nagykövetségén.

Olimpia: elbúcsúztatták a Mexikóba induló magyar delegációt

Mexikó budapesti nagykövetségén hétfőn este ünnepélyes fogadás keretében indították útjára a közép-amerikai országban ötven évvel ezelőtt tartott nyári olimpiai játékokon szereplő magyar sportolók aranydelegációját.

Videó: éppen a földrengésre tervezték az Azték Stadion egész világot megdöbbentő nyílását

Napra pontosan 32 évvel a Mexikóvárost sújtó 1985-ös, pusztító erejű földrengést követően kedden újra ilyen természeti csapás sújtotta a mexikói fővárost. A legendás Azték Stadion épségben megúszta, bár napvilágot látott egy videó, amely alapján azt is hihetnénk, hogy súlyosan károsodott.

NFL: Mexikóvárosnak 45 millió dolláros bevételt hozott egyetlen meccs

A tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) szerint 45 millió dolláros bevételt eredményezett Mexikóvárosnak, hogy novemberben egy alapszakasz-mérkőzést ott rendeztek meg.

Ha Chicharito játszik, pihennek a mexikói bűnözők

Meglepő statisztikai adattal szolgált Mexikóváros rendőrfőnöke: a Manchester United csatára jótékony hatással van a bűnözési statisztikákra.

Végre legyőzte mumusát a század atlétája

Zsivótzky Gyula 1968-ban, a mexikói játékokon ért pályája csúcsára, amikor két olimpiai ezüst után végre felállhatott a dobogó tetejére. Ehhez az kellett, hogy a kalapácsvető – aki kétszer volt az év sportolója, de 2000-ben az elmúlt évszázad magyar atlétájává is megválasztották, majd 2004-től a nemzet sportolója lehetett – tizedik párharcukon végre felülmúlja a címvédő szovjet Romuald Klimet, aki szívósságával már oly sokszor keserítette előtte kevésbé jó versenyzőtípusnak számító világcsúcstartónkat.

Lékó Péter kihagyott lehetősége az örmény Aronjan ellen

Lékó Péter komoly lehetőséget hagyott ki, hogy a mexikóvárosi sakkvilágbajnokság tizenegyedik fordulójában tovább növelje pontjainak számát, és átbillenjen eddigi ötven százalékos teljesítményen. A szépen kezelt megnyitás után a magyar nagymester határozottan előnyösebb állásra tett szert az örmény Aronjan ellen, és válogathatott a kecsegtető lehetőségek között, de...

Jól sikerült a felkészülés, Lékó Péter optimistán utazott Mexikóba

Csütörtökön játsszák Mexikóvárosban az első fordulót a nyolc résztvevős sakk világbajnoki döntőben. Ha nem az orosz Vlagyimir Kramnyik diadalával ér véget a viadal, akkor a győztes a sportág tizenötödik világbajnoka lesz. Lékó Péter a szintén orosz Alekszandr Griscsukkal kezd - sötéttel - csütörtökön, közép-európai idő szerint 21 órakor.