Formula E: Da Costa győzött, és átvette a vezetést az összetettben

Győzelemre tudta váltani a pole pozícióját António Félix da Costa a Formula E marokkói versenyén. A portugál mögött Maximilian Günther ért célba, aki az utolsó kör végén előzte meg Jean-Éric Vergne-t. A győzelmével Da Costa átvette az első helyet a bajnoki összetettben Mitch Evanstől.

Formula E: idén először, karrierje során másodszor Da Costáé a pole

António Félix da Costa várhatja az élről a piros lámpák kialvását a Formula E marokkói versenyén. A portugál pilóta mellől Maximilian Günther, a második sorból pedig André Lotterer és Nyck de Vries vághat neki az idény ötödik futamának. A bajnoki éllovas Mitch Evans mért kör nélkül, az utolsó helyen zárta a marrákesi időmérőt.

Kép: magángép? Dehogy! A Spurs játékosa fapadossal ment

Az élsportolók esetében nem ritka, hogy vagyonokat adnak ki azért, hogy az átlagemberektől elkülönítve, akár luxuskörülmények között utazzanak. Eric Diert azonban más fából faragták: a Tottenham futballistája egy fapados légitársaság, az EasyJet járatával jutott el Marrákesbe.

WTCR: Björk az élen; Michelisz és Tassi is pontot szerzett

Thed Björk aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjének utolsó futamán Marrákesben, miután a pole pozícióból induló Frédérich Vervisch már a rajtnál két helyett bukott, míg az élre ugró Yvan Muller vezető pozícióból esett ki előle. A második pozícióban így Vervisch zárt, míg dobogóra állhatott Mikel Azcona is. Michelisz Norbertet a nyolcadik, Tassi Attilát a 11. helyen intette le a kockás zászló, így mindkét magyar versenyző pontot szerzett.

WTCR: Tarquini nyert; Michelisz újra pontot szerzett Marokkóban

Gabriele Tarquini nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjének második futamát Marrákesben, miután a pole pozícióból induló és féltávig vezető Nicky Catsburg versenye fékhiba miatt a gumifalban ért véget. Dobogóra állhatott még Jean-Karl Vernay és Yann Ehrlacher, míg Michelisz Norbert újra pontot szerzett a Hyundaijal. Tassi Attila a huszadik helyen zárt.

WTCR: Vervisch szerezte meg a pole pozíciót a második időmérőn

A második időmérővel folytatódott a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjének programja Marrákesben, ahol Frédéric Vervisch bizonyult a leggyorsabbnak, míg a fordított rajtrácsos első vasárnapi viadalon Nicky Catsburg indulhat majd az élről. A két magyar pilóta, Michelisz Norbert és Tassi Attila már az első szakaszból sem jutott tovább.

WTCR: Guerrieri rajt-cél győzelmet aratott, Michelisz pontot szerzett

Nem talált legyőzőre a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéjének első futamán Esteban Guerrieri. A Honda versenyzője a pole pozícióból rajtolva tudott győzni, míg rajta kívül Thed Björk és Néstor Girolami állhatott fel a dobogóra. Michelisz Norbert ismét balszerencsés volt, de végül az öt pontot érő 12. helyen ért célba. Tassi Attila a 19. pozícióban végzett a marrákesi nyitó futamon.

WTCR: Guerrieri nyerte a defektekkel tarkított első időmérőt

Esteban Guerrieri indulhat az élről az első versenyen a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéjén. A második helyen Yvan Muller, a harmadikon pedig Thed Björk zárta az első, sok defektet hozó időmérőt Marrákesben. Michelisz Norbert a 12. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását, míg Tassi Attila a 26. helyen végzett első WTCR-es időmérőjén állandó versenyzőként. 

WTCR: Björké a 2. edzés, Michelisz a 4. helyen végzett

Thed Björk elsőségével ért véget a túraautó-világkupa (WTCR) marrákesi hétvégéjének második szabadedzése. A Lynk & Co versenyzője az után autózta a leggyorsabb kört, hogy két, egymást követő defekt miatt félbe kellett szakítani a tréninget. Michelisz Norbert a negyedik leggyorsabb volt, míg Tassi Attila a 18. helyen zárta a második edzést. 

WTCR: Panis végzett az élen a marrákesi nyitó edzésen

Az első szabadedzéssel vette kezdetét a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéje, egyben a 2019-es idénye. A leggyorsabb Aurélien Panis volt a Cuprával, míg a BoP-rendszer által hátráltatott Michelisz Norbert a 10. pozícióban zárta az első tréninget. Tassi Attila a 24. helyen végzett első WTCR-es szabadedzésen állandó pilótaként.

WTCR: módosított szabályok és erős mezőny – indul az idény!

Hétvégén indul a túraautó-világkupa (WTCR) új idénye Marrákesben, a mezőnyben két magyar pilótával. A szabályok kissé változtak, ez pedig részben a mezőny átalakulásához vezetett, de ha minden jól megy, Michelisz Norbert idén is a bajnoki címet célozhatja meg – igaz, a BoP-rendszer nem a Hyundainak kedvez az idénynyitón.

Tenisz: Andújar legyőzte Edmundot a marrákesi döntőben

Pablo Andújar nyerte meg a marokkói salakpályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a második helyen kiemelt brit Kyle Edmundot.

Tenisz: Fucsovics három szettben búcsúzott Marrákesben

A marokkói Marrákesben zajló, 501 345 euró összdíjazású férfi tenisztorna első fordulójában a világranglista 61. helyén álló Fucsovics Márton a nála 30 pozícióval hátrébb rangsorolt, a viadalon szabadkártyával induló tunéziai Malik Dzsazirival találkozott, és 2 óra 10 perc alatt három szettben vereséget szenvedett. A magyar éljátékos legyőzője a következő fordulóban a nyolcadik kiemelt Mischa Zverev ellen lép pályára.

WTCR: Tarquinié a harmadik verseny, Muller a falnak nyomta Micheliszt

A szombati futam után a vasárnapi második viadalon sem talált legyőzőre Gabriele Tarquini, aki könnyedén hozta be a Hyundait az első helyre. Mögötte márkatársai – Yvan Muller és Thed Björk – értek célba. Előbbit viszont a verseny elején még figyelmeztetni is kellett fekete-fehér zászlóval, miután a rajtnál a falnak nyomva Micheliszt, kis híján azonnal véget vetett a magyar pilóta versenyének. Michelisszel végül nem történt nagyobb baj, ám autója megsérült annyira, hogy ne tudjon százszázalékos teljesítményt nyújtani.

WTCR: Vernay-győzelem és Michelisz-pontszerzés a második versenyen

A TCR International Series tavalyi bajnoka, Jean-Karl Vernay nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) második versenyét. Az élről induló Pepe Oriola csak a harmadik helyen ért célba, kettejük közé a hazai pályán versenyző Mehdi Bennani férkőzött be. Michelisz Norbertet a 7., Nagy Norbertet a 17. helyen intették le, Szabó Zsolt nem tudta befejezni a versenyt. 

WTCR: Tarquinié a pole, megvannak Michelisz első pontjai

Úgy folytatta a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéjének második napján Gabriele Tarquini, ahogyan a szombatit befejezte. Az 56 éves olasz ugyanis megnyerte a vasárnapi időmérő edzést, így ő kezdheti az első helyről a mai második futamot. Michelisz Norbert számára sem alakult rosszul a kvalifikáció, hiszen a harmadik pozícióban végzett, amiért ráadásul 3 ponttal gazdagodott.

WTCR: kaotikus első verseny – Tarquini nyert, Michelisz kiesett

Nem sikerült jól a szezonnyitó hétvége első napja Marrákesben, a túraautó-világkupában (WTCR) Michelisz Norbert számára. A magyar pilóta csak az utolsó helyről kezdhette meg az első marokkói versenyt, és bár az eleje jól alakult számára, egy furcsa hiba miatt végül kiállni kényszerült. A futamot csapattársa, Gabriele Tarquini nyerte meg. A pole-ból induló Thed Björk a második lett, a dobogó legalsó fokára Robert Huff állhatott fel.

WTCR: első helyett utolsó sor – motort cseréltek Michelisz autójában

Jóval a kockás zászló lengetése előtt véget ért Michelisz Norbert időmérője Marrákesben, miután autója motorhiba miatt kigyulladt és leállt. A magyar pilóta ennek ellenére a második helyen végzett, ám azóta kiderült, hogy nem tarthatja meg az előkelő rajtpozíciót a WTCR első állomásán.

WTCR: Michelisz alatt megállt az autó, így is az első sorból indulhat

A második szabadedzés után a szombati időmérőn is előkerült a piros zászló Michelisz Norbert miatt. A Hyundai-jal versenyző magyar pilóta vesztét ismét technikai hiba okozta, ám így is sikerült az első rajtsorba kvalifikálnia magát, és a pole-ból induló Thed Björk mögül kezdheti meg az első futamot.

WTCR: Guerrieri nyerte a Michelisz miatt rövid időre félbeszakított edzést

Esteban Guerrieri vette át a vezetést a túraautó-világkupa (WTCR) második szabadedzésén Marrákesben, Marokkóban. A második helyen Yann Ehrlacher végzett, míg a harmadik az első tréning leggyorsabbja, Thed Björk lett. Bár Szabó Zsolt autóját sikerült megjavítaniuk a Zengő Motorsport szerelőinek, egy magyar pilótával kevesebbet láthattunk a tréning szinte egészében, ugyanis Michelisz Norbert alatt hamar leállt az autó. Az elakadt Hyundai miatt rövid időre félbe is kellett szakítani a körözést.