Sífutás: visszatér a nyolcszoros olimpiai bajnok Björgen

Negyvenévesen felújítja versenyzői pályafutását Marit Björgen, a norvégok nyolcszoros olimpiai bajnok sífutója, a téli ötkarikás játékok történetének legeredményesebb sportolója.    

Olimpia: visszavonul a téli játékok legeredményesebb versenyzője

Néhány nappal a nyolcszoros olimpiai bajnok Ole Einar Björndalen visszavonulását követően egy újabb norvég legenda jelezte, befejezi aktív pályafutását. Marit Björgen minden idők legeredményesebb téli olimpikonjaként döntött így, a norvég sífutó 2002 óta nyolc arany-, négy ezüst- és három bronzérmet gyűjtött – emellett 18-szor volt világbajnok és 114 világkupaversenyen győzött.

Sífutó-vk: Björgen és Bolsunov nyerte az idényzárót

A svédországi Falunban férfi és női szabadstílusú üldözéses versennyel zárult a sífutók vk-döntője. A győzelmet a hölgyeknél a norvég Marit Björgen, a férfiaknál az orosz Alekszandr Bolsunov szerezte meg.

Síugró-vk: teljes norvég diadal vasárnap Oslóban

A norvég fővárosban, Oslóban tartanak északisí-vk hétvégét. A síugrók versenyét a norvég Daniel-André Tande nyerte meg, míg a női sífutók 30 km-es, szabad stílusú futamán honfitársnője, Marit Björgen diadalmaskodott.

Téli olimpia: Björgené a legtöbb érem, de nem ő a legeredményesebb

Az érmek számában Marit Björgen lett a pjongcsangi téli olimpia legjobb sportolója öt medáliával, de nem a norvég sífutó lett a legeredményesebb, mert ketten is több aranyat gyűjtöttek nála.

Téli olimpia: a rekorder Björgen „unalmassá” tette a zárást

A női 30 km-es klasszikus stílusú sífutással zárult a Pjongcsangban zajló téli olimpia. A győzelmet a norvég Marit Björgen szerezte meg, s sikerének köszönhetően az utolsó pillanatban a norvégok visszavették az első helyet az éremtáblázaton.

Téli olimpia: szenzáció – amerikai aranyérem sífutásban!

A sífutók csapatsprintjeit rendezték meg szerdán, a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A nőknél óriási meglepetésre az amerikaiak nyerték meg  az aranyérmet, a férfiaknál viszont papírforma siker született: a norvégok diadalmaskodtak.

Téli olimpia: Björgen hajrája aranyat ért a váltóban

A női 4x5 km-es váltóversennyel folytatódott a sífutók programja a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A norvégok és a svédek versenyfutását végül előbbiek nyerték Marit Björgen parádés hajrájával, aki ezzel rekorder is lett.

Téli olimpia: meglepő norvég siker sífutásban; Szőcs a 77.

Ragnhild Haga nyerte meg a nők 10 km-es sífutását a pjongcsangi téli olimpián. A norvég, aki korábban csak egy vk-versenyt nyert, 20 másodpercet vert a svéd Charlotte Kallára. A norvég Marit Björgen történelmet írt a bronzérmével, amelyet holtversenyben szerzett meg.

Síugró-vk: ismét norvég siker a csapatversenyben

A finnországi Rukában női 10 és férfi 15 km-es klasszikus stílusú versennyel folytatódott a sífutó-világkupa. A hölgyeknél a norvég Marit Björgen, a férfiaknál pedig honfitársa, a pénteki sprintet is megnyerő Johannes Kläbo győzött. Északi összetettben a japán Vatabe Akito diadalmaskodott, a síugrók csapatversenyét pedig a norvégok nyerték meg.

Északisí-vk: Rydzek nemcsak a versenyt, a vk-t is elbukhatta

Szombaton a kanadai Québecben a sífutók, a németországi Schonachban pedig az északiösszetett-versenyzők mérték össze erejüket. Kanadában két norvég – Marit Björgen és Johannes Hösflot Kläbo, Németországban pedig egy hazai versenyző, Eric Frenzel diadalmaskodott.

Északisí-vb: Björgen győzött 30 km-en, négy arannyal zárt

Marit Björgen győzelmével ért véget a nők 30 kilométeres szabad stílusú sífutószáma a lahti északisí-világbajnokságon.

Északisí-vb: Björgen 10 kilométeren is utolérhetetlen

A finnországi Lahtiban zajló északisí-világbajnokság keddi napján a sífutók női 10 km-es klasszikus stílusú versenyét rendezték meg. A győzelmet a norvég Marit Björgen szerezte meg a svéd Charlotte Kalla, valamint az ugyancsak norvég Astrid Jacobsen előtt.

Északisí-vb: Björgen már tizenöt világbajnoki címnél jár

A finnországi Lahtiban zajló északisí-világbajnokság szombati napján a sífutók férfi és női síatlon versenyét rendezték. Előbbieknél az orosz Szergej Usztjugov, utóbbiaknál pedig a norvég Marit Björgen szerezte meg a győzelmet.

Sífutás: újabb norvég sikerek Otepääben

Az észtországi Otepääben férfi és női klasszikus stílusú versennyel folytatódott a sífutó-világkupa. Előbbieknél a norvég Martin Johnsrud Sundby, utóbbiaknál pedig honfitársnője, Marit Björgen szerezte meg a győzelmet.

Alpesi sí: Hirscher másfél másodpercet vert a mezőnyre

Vasárnap a németországi Garmischban férfi óriás-műlesikló futamot rendeztek a világkupában. A győzelmet az osztrák Marcel Hirscher szerezte meg. A sífutók faluni versenyein taroltak a norvégok.

Sífutás: kanadai és norvég öröm Svédországban

A svédországi Ulricehamnban férfi 15 és női 10 km-es szabad stílusú versennyel folytatódott a sífutó világkupa. Előbbieknél a kanadai Alex Harvey, utóbbiaknál a norvég Marit Björgen győzött.

Sífutó-vk: Björgen győzelemmel tért vissza

A finnországi Rukában zajló síhétvégén, vasárnap a női sífutóknak 10, a férfiaknak 15 km-es klasszikus stílusú vk-futamot rendeztek. Előbbieknél a norvég Marit Björgen, utóbbiaknál a finn Livo Niskanen győzött. Északi összetettben a német Johannes Rydzek duplázott.

Sífutás: visszatér a legsikeresebb téli olimpikon

Szülés után négy hónappal visszatér a norvég Marit Björgen, minden idők legsikeresebb női téli olimpikonja.

Alpesisí-vk: Hirscher bakija után norvég siker műlesiklásban

Vasárnap a szlovéniai Kranjska Gorán férfi műlesiklófutammal folytatódott az alpesisí-világkupa. A győzelmet a norvég Henrik Kristoffersen szerezte meg az olasz Giuliano Razzoli és a svéd Mattias Hargin előtt.