?>
Vízi: kétnapos Masters Strandvízilabda Kupa a Margitszigeten

A férfi vízilabda Magyar Kupa augusztus 12-13-án sorra kerülő négyes döntőjének keretében kétnapos Masters Strandvízilabda Kupát rendeznek a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Vízilabda: Benedek Tibor emlékére égtek a mécsesek a Hajósnál – videó

„A remény számokat oszt, de túl nagy a sor, elhagynak a csodák, csak becsap a sárga út ” – énekli Retúrjegy című dalában a Wellhello, Benedek Tibor egyik kedvenc zenekara. Csütörtök este, a Hajós Alfréd Uszodához vezető úton bizony túl nagy volt a sor, mindenki happy endre várt valahol, de a legendás vízilabdázót elhagyta a csoda. Ki mondja meg, hogy miért nem a jó útra szólt a jegy? Talán csak elveszett a retúrjegy...

Győrfi Pál: Az információ ne csak az emberek dobhártyájáig jusson el

A 2020-as érettségi tablókon is ott lesz, a róla készült mémeken pedig jókat nevet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, a koronavírus-járvány elleni kampány kommunikációs arca, aki a munkájából adódóan nem tud otthon maradni, de hazatérve mindig „zsilipel”.

Eb 2020: a címvédő Portugália június 11-én utazik Budapestre

Június 11-én utazik Budapestre a címvédő portugál labdarúgó-válogatott, amely a nyári Európa-bajnokságon első mérkőzését június 16-én játssza a Puskás Arénában.

Eb 2020: Cristiano Ronaldóék a Margitszigeten lakhatnak

A részben magyar rendezésű Európa-bajnokságra készülő portugál labdarúgó-válogatott Magyarországon rendezi be főhadiszállását.

Szabadidősport: több mint tízezer futó a Margitszigeten

Több mint tízezren indultak el a hat szombati számban a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás első napján a Margitszigeten.

Vivicittá: csaknem 30 ezer nevezőt várnak, rajt és cél újra a Margitszigeten

27-30 ezer nevezőt várnak a szombaton és vasárnap sorra kerülő 33. Telekom Vivicittá városvédő futásra, melynek rajtja és befutója újra a hagyományos helyszínen, a Margitszigeten lesz.

Vizes vb: átadták a felújított margitszigeti Casinót

Hétfőn átadták a margitszigeti Casino felújított épületét, amely a 17. vizes világbajnokság alatt a szervezők egyik otthonául szolgál.

5próba Rióba: a Margitszigetről még ki lehet jutni Rióba!

Július 23-án az 5próba Rióba programsorozatot zárásaként a főváros szívében, a budapesti sportélet ikonikus helyszínén, a gyönyörű Margitszigeten teheti próbára magát minden érdeklődő futás, kerékpározás, gyaloglás vagy úszás tusákban és zsebelheti be az értük járó „Rió pontokat", amelyekkel értékes nyereményekért szállhat harcba és akár a riói olimpiára is eljuthatsz, csupán 1000 forintos nevezési díjak mellett!

5próba Rióba: a Margitszigetről az olimpiára

Július 23-án, szombaton Budapest szívében, egyben a fővárosi sportélet ikonikus helyszínén, a Margitszigeten kerül sor az 5próba Rióba rendezvénysorozat záró eseményére.

Videó: új sport, amely miatt Magyarországról beszél a világ

Hallottak már valaha a víz alatti rögbiről? Nem? Pedig már az Egyesült Államokban is ez a téma. Többek közt a Mashable online magazin is külön videós cikkben foglalkozik az új, Budapesten, a Margitszigeten játszott sporttal. Vajon ez lesz az új sikersportágunk?

Evezés: szombaton rangos verseny lesz a Margitszigeten

Már majdnem minden készen áll a csaknem 600 versenyző és kísérőik, valamint a meghívott vendégek és nézők fogadására a Margitszigeten, ahol szombaton a 25. gróf Széchenyi István Emlékversenyre és ötödik Nemzetközi Budapest Kupára kerül sor. Az időjósok biztató előjelzést adtak holnapra, az egyetlen aggodalomra okot adó esemény az olasz légiforgalmi irányítók pénteki sztrájkja, ami kedvezőtlenül befolyásolhatja az Olaszországból induló, a verseny résztvevőit is szállító repülőjáratokat.

Strandröpi: formás női fenekek, izmos férfiak - GALÉRIA

A hétvégén a Margitszigeten rendezett strandröplabda országos bajnokság fináléja után a nőknél Lakatos Enikő és Lutter Eszter, a férfiaknál Kaszap Tamás és Nacsa Gábor állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Tekintse meg a döntő izgalmairól és az éremátadás pillanatairól készült képgalériánkat!

Videó: hőség - Merész póló nélkül, a béka beöltözve is bírja

A Margitszigeten is nagy a hőség, ezért nem meglepő, hogy a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Merész András póló nélkül jelent meg a hollandok elleni első Eb-meccs délutánján. Másoknak, mint például a kabalaállatnak, nincs ilyen lehetősége...

Árvíz: önkénteseket várnak a margitszigeti uszodához

Továbbra is számít a Nemzeti Sportközpontok az önkéntesek segítségére a Margitszigeten, ahol a Hajós-Széchy sportuszodát veszélyezteti a rekordárvíz.

Horthy el, a tömeg zúg: Sportcsarnokot!

Hetvennyolc évvel ezelőtt nagy sikerű versenyt rendeztek fővárosunkban: az akkoriban a mainál még jóval intenzívebb érdeklődést kiváltó vívó Európa-bajnokságot a Margitszigeten. Azaz hogy a végére, a legfontosabb számra már nem került sor... Legalábbis ott és akkor nem... Kusza egy helyzet volt, amely rávilágított a magyar sportélet egy (a kardozáson túlmutató) jelentős problémájára. Az egyaránt változékony korabeli időt s hangulatot mindenesetre (szokás szerint) kiválóan visszaadják a Nemzeti Sport egyidős beszámolói, amelyeket ezúttal is örömmel használtunk a múltidézéshez.

Kis Gergő leszorult a dobogóról 800-on

Kis Gergő a negyedik, Gyurta Gergely a nyolcadik helyen zárt a 800 méteres férfi gyorsúszás döntőjében a budapesti úszó Európa-bajnokság pénteki versenynapján. Dara Eszter a hatodik helyen végzett 100 méter pillangón, míg Mutina Ágnes és Verrasztó Evelyn a fináléba jutott 200 gyorson. A férfiak 100 méteres gyorsúszó számát az olimpiai bajnok francia Alain Bernard nyerte meg.

Úszó Eb: a magyar műúszócsapat a kűrben is kilencedik lett

A kötelezőhöz hasonlatosan a szabadon választott gyakorlatokban is orosz elsőség született a műúszók csapatviadalán pénteken, a margitszigeti vizes Európa-bajnokságon, ahol a délelőtti égi áldást követően az estére "beígért" vihar elmaradt, így rendben lezajlott az esemény.

Marad a nyolc pálya a Margitszigeten

Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem rendezhetnek tízpályás futamokat a margitszigeti Európa-bajnokságon, a nemzetközi szövetség (LEN) technikai bizottsága ugyanis nem hitelesítette a Széchy Tamás Uszoda mind a tíz pályáját.