Irán: horvát edző váltja Wilmotsot a válogatott padján

A horvát Dragan Skocicot nevezték ki az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Irán: már nem Marc Wilmots a szövetségi kapitány

A Reuters beszámolója szerint már nem Marc Wilmots az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Távozásáról szerdán számolt be a helyi sajtó, kiemelve, hogy a szövetség és a szakember közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Wilmots másnap cáfolta a megállapodás tényét, noha a távozását megerősítette.

Irán: ellentmondásos hírek Leekensről, Wilmots nem írt alá

Bár sajtóhírek szerint az iráni Traktor Szazi elköszönt a 70 éves Georges Leekenstől, a klub az Instagram-oldalára kitett bejegyzésben cáfolta a hírt. Közben eldőlt, hogy Leekens korábbi segédje, Marc Wilmots nem lesz iráni szövetségi kapitány.

Edzősors: Leekens korábbi segítője lesz az iráni kapitány

A korábban a belga válogatottat is irányító Marc Wilmots lesz az iráni szövetségi kapitány – jelentette be az ázsiai ország labdarúgó-szövetségének elnöke, Mehdi Tadzs.

Belgium: Courtois rágalmazási pert indított Marc Wilmots ellen

Pert indított a belga labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Marc Wilmots ellen a csapat kapusa, Thibaut Courtois és édesapja, Thierry.

Afrika: Wilmots állásába került a kvalifikációs kudarc

A sikertelen világbajnoki selejtezősorozat után közös megegyezéssel távozik az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Marc Wilmots.

Elefántcsontpart: Marc Wilmots lett az új szakvezető

A belgák exkapitánya, Marc Wilmots lett az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szakvezetője.

Belgium: berágott hazájára az öntörvényű exkapitány

Nem akar többé hazájában, Belgiumban edzősködni Marc Wilmots, akit a várakozáson aluli Európa-bajnoki szereplés után nyáron menesztettek a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

Belgium: „Ez színtiszta amatörizmus” – Henryt kritizálta Wilmots

Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott nyáron menesztett szövetségi kapitánya nyilvánosan kritizálta Thierry Henryt, aki jelenleg a belga nemzeti csapat másodedzője.

Belgium: ha szövetségi kapitány lenne, július 31-ig jelentkezhet

Mint arról beszámoltunk, szövetségi kapitányt keres a Belga Labdarúgó-szövetség (KBVB), miután az Európa-bajnokság után szerződést bontott Marc Wilmotsszal. Az olasz válogatottal világbajnoki aranyérmet nyert Marcello Lippi is a jelöltek közé kerülhet – de a lehetőség (szinte) mindenki előtt nyitva áll, hiszen a KBVB nyilvános álláshirdetésben keresi Wilmots utódját.

Eb 2016: már nem Wilmots a belga kapitány – hivatalos

A Belga Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján jelezte, közös megegyezéssel szerződést bontott Marc Wilmots szövetségi kapitánnyal.

Eb 2016: túl drága lenne Marc Wilmots kirúgása

Egymillió euróba kerülne Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának menesztése.

Eb 2016: egymillió eurót gyűjtenek, hogy Wilmots végre eltűnjön

Nehezen csillapodnak az indulatok Belgiumban a válogatott Eb-kiesése után: a sokra hivatott játékosokból álló nemzeti csapat a negyeddöntőben teljesen megérdemelten 3–1-re kikapott a sokkal esélytelenebbnek tartott Walestől, a kapus Thibaut Courtois összeveszett a szövetségi kapitány Marc Wilmotsszal, a szakvezető és a Belga Labdarúgó-szövetség kötélhúzást folytat a menesztés esetén kifizetendő végkielégítésről. A tét egymillió euró – a szurkolóknak pedig annyira elegük van, hogy a Humo magazin kezdeményezésére elkezdték összedobni a pénzt.

Belgium: még nagyobb a balhé! A kapitány kidobott egy sztárt

Mint arról beszámoltunk, Belgium Eb-kiesését követően a „vörös ördögök” egymásra kezdtek el mutogatni, Thibaut Courtois a szövetségi kapitányba, Marc Wilmotsba szállt bele. Ám mint kiderült, egyszerű „mutogatásnál” ez több volt.

Eb 2016: Ramsey David Beckham nyomdokain – érdekességek

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében Wales óriási meglepetésre 3–1-re legyőzte Belgiumot, ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol Portugáliával küzdhet meg a fináléban való szereplésért. Íme, néhány statisztikai érdekesség a walesi válogatott, és egyik legjobbja – az elődöntőt sárga lapjai miatt kihagyni kényszerülő – Aaron Ramsey tegnapi teljesítményéről, valamint a két szövetségi kapitány értékelése a látottakról.

Eb 2016: a belgák már összekaptak, Courtois beleszállt Wilmotsba

Finoman fogalmazva sem nyugodt a légkör a belga labdarúgó-válogatottnál a Wales ellen elveszített Eb-negyeddöntőt (1–3) követően. A mérkőzés után Thibaut Courtois, a belgák kapusa alaposan beleszállt a szövetségi kapitány Marc Wilmotsba, akire kritikai össztűz zúdul.

Eb 2016: a belga középpályás hiányozhat a mieink ellen

Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya a mieink elleni meccs előtt elárulta, Kevin De Bruyne lehet a kulcs a „vörös ördögök” vasárnap esti sikeréhez.

Eb 2016: „Király Gábor? Ez a fickó még mindig él?!”

Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya annak idején a Schalke labdarúgójaként farkasszemet nézett az akkoriban a Herthában védő Király Gáborral – most tréfásan rácsodálkozott, hogy a magyar kapus még mindig aktív a válogatottban, miközben ő már 13 évvel ezelőtt visszavonult.

Eb 2016: Nincs problémám azzal, hogy favoritok vagyunk – Wilmots

A belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marc Wilmots, valamint a csapat egyik középpályása, Axel Witsel részvételével tartották meg a belga nemzeti együttes sajtótájékoztatóját egy nappal a Magyarország elleni Eb-nyolcaddöntő előtt. A 47 éves szakember kiemelte, hogy játékosainak nyugodtnak és türelmesnek kell maradniuk, míg Witsel elmondta, papíron hiába a belgák az esélyesebbek, a pályán új történet kezdődik.

Eb 2016: Courtois kinyomozott ezt-azt Dzsudzsák Balázsról

Nemcsak Marc Wilmots szövetségi kapitány, hanem néhány belga labdarúgó is beszélt pénteken a magyarok elleni vasárnapi Eb-nyolcaddöntőről – igaz, rövidebben, mint a régi dolgokról is szót ejtő szakvezető.