Úszás: augusztus helyett a jövő évben lesz a budapesti vizes Eb

Augusztus helyett a jövő évben rendezik meg a budapesti vizes Európa-bajnokságot, mondta csütörtökön Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke.

Úszás: Körülbelül 15 pozitív koronavírusteszt született – Sós Csaba

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Sport Tv Mai Helyzet című műsorában elmondta, összesen körülbelül 15 úszónak és edzőnek lett pozitív a koronavírustesztje.

Úszás: Wladár szerint még korai az Eb pótidőpontjáról beszélni

Mint beszámoltunk róla, a LEN elhalasztotta a Budapestre tervezett vizes Európa-bajnokságot. Wladár Sándor, a hazai szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta, a halasztást ők maguk javasolták a LEN-nek a kialakult helyzetben. A korábbi kiváló úszóból lett sportvezető hozzátette, a járványhelyzet miatt kialakult bizonytalanságban nem szabad kőbe vésettnek tekinteni, hogy augusztus lesz a verseny új időpontja.

Úszás: a szövetség akkor is támogatja Szilágyit, ha az FTC helyett Tusuppal készül

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke elmondta, telefonon egyeztetett Szilágyi Liliánával, aki továbbra is Shane Tusuppal tervezi a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülést.

Úszó ob: Verrasztó Dávid nem nyilatkozott – íme, a háttér!

Kifejezetten jó csatát, no meg kiváló időeredményeket hozott a férfi 400 méteres vegyes úszás pénteken a Debrecenben zajló országos bajnokságon: Verrasztó Dávid 4:12.65-tel győzött, mögötte Bernek Péter 4:12.80-nal lett a második. A finálé végén Verrasztó Dávid kipattant a medencéből, és nem beszélt.

Nagy József: A magyar úszósportnak nincs szüksége rám

A tanítványa visszavonult, míg ő minden bizonnyal újra külföldön folytatja. Nagy József úszóedző csak a Nemzeti Sportnak beszélt az elmúlt másfél év kapcsán az érzéseiről, a tapasztalatairól – nem túl vidáman.

Sportmédia: visszavonul a tévézéstől a kedvelt sportriporter

Szántó Dávid visszavonul a tévézéstől, a jövőben a Magyar Úszószövetség versenyszervező és nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa lesz. Ezt a Digi Sport péntek délutáni adásában jelentette be.

Úszás: Orbán Viktor a MÚSZ elnökével tárgyalt

A magyar úszósport helyzetéről és jövőjéről egyeztetett egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke kedd délután az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Úszás: három évre eltiltották a korábbi elnökjelöltet

A Magyar Úszószövetség fegyelmi bizottsága három évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta Hornyák Viktort, amiért botrányt okozott a szeptember 24-ei közgyűlésen – derült ki a sajtóanyagból, amelyet a szövetség kedd délelőtt juttatott el szerkesztőségünkbe.

Úszás: botrány a közgyűlésen, bilincset kapott a levezető elnök – videó

Vasárnap rendkívüli közgyűlést tart a Magyar Úszószövetség – elnököt választhatnak a küldöttek. Hornyák Viktor, az egyik elnökjelölt szerint fel kellene függeszteni a közgyűlést, mert a megjelentek között vannak olyanok, akiknek csak a múltkori közgyűlésre volt érvényes szavazati joguk.

Úszás: Semmi sem változott – Gyárfás nem lesz elnökjelölt

Gyárfás Tamást is jelölték a Magyar Úszószövetség elnökének, de nem vállalja a megbízatást – ezt ő maga mondta el az ATV-nek.

Úszás: Gyárfás Tamás újra az elnökjelöltek listáján?

A Nemzeti Sport információi szerint Gyárfás Tamás korábbi elnök is szerepel azon a hivatalos listán, amely a Magyar Úszószövetség elnökjelöltjeinek nevét tartalmazza.

Úszás: Wladár Sándor vállalja az elnökjelöltséget

Vállalja az elnökjelöltséget a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) tisztújító közgyűlésén Wladár Sándor, az 1980-as moszkvai olimpia aranyérmese.

Úszás: az Origo szerint per készül, Gyárfás Tamás reagált

Az Origo értesülései szerint a Magyar Úszószövetség feljelentést készül tenni a Gyárfás Tamás elnöksége idején történt pénzügyi visszaélések miatt. A korábbi elnök reagált.

Úszás: a MÚSZ kirúgta a pedofíliagyanúba keveredő edzőt

A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) hivatalos közleményben jelezte: szerződést bontott a pedofíliagyanúba keveredő Tóth Ramonnal, aki mellett nemrégiben a szülők kiálltak. A MÚSZ közleményét alább változtatás nélkül közöljük.

Úszás: értetlenül áll a FINA döntése előtt a magyar szövetség

A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) értetlenül áll a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) döntése előtt, amely jelentősen megváltoztatta a szabályokat a 2017-es úszó világkupa-sorozatra. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is élesen kritizálta korábban az új rendszert.

Úszás: pályázni lehet a MÚSZ főtitkári posztjára

A Magyar Úszószövetség pályázati kiírás útján kívánja betölteni a megüresedett főtitkári pozíciót.

Úszás: Nyilvános lesz a MÚSZ átvilágítása – Bienerth

Nyilvános lesz a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) átvilágítása a szervezet élére tíz napja megválasztott Bienerth Gusztáv szerint.

Úszás: a szövetség honlapján egyelőre nem történt meg a tisztújítás

A Magyar Úszószövetség honlapja egyelőre nem számolt be arról, hogy a lemondó Gyárfás Tamás helyett Bienerth Gusztávot választották meg a szervezet elnökévé.

Úszás: Bienerth Gusztáv a szövetség új elnöke!

A Magyar Úszószövetség rendkívüli tisztújító közgyűlése Bienerth Gusztávot választotta meg a szövetség új elnökének a posztról lemondó Gyárfás Tamás helyett. Összesen 146 szavazat érkezett, ezekből 126 voksot kapott Bienerth.