Olimpia: Nem áll jobban a magyar sport, mint Rio előtt – Kulcsár Krisztián

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a magyar sport nem áll jobban az ötkarikás versenyszámokban, mint a 2016-os riói olimpia előtt.

Videó: Magyarország 80 éve az élmezőnyben – így jött össze a 175 olimpiai arany

Látványos videót tett közzé a nemzetek által gyűjtött olimpiai aranyérmekről a Racing Statistics Youtube-csatorna. Magyarország az elmúlt nyolcvan évben nem került ki a tíz legtöbb győzelmet magénak tudó ország közül, a riói játékok után pedig a nyolcadik helyen áll.

Konferencia: kivívják a helyüket – a nők szerepe a magyar sportban

Nők a magyar sportban – ezzel a címmel rendezett konferenciát a Magyar Sport Házában a Magyar Edzők Társasága, a Magyar Olimpiai Bizottsággal karöltve. Az előadássorozaton Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is beszédet tartott.

Sportdiplomácia: európai sportfórumot rendeztek Bukarestben

A héten kétnapos európai sportfórumot rendeztek Bukarestben, amelynek egyik házigazdája Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa volt. 

MOB: együttműködési szerződés a Bajcsy Kórházzal

A sportpályafutásukat már befejező érmes sportolók, valamint a nyugdíjas sportszakemberek minél hatékonyabb egészségügyi ellátását segítő megállapodást írt alá csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézettel.

MOB: várják a fair play díjakra vonatkozó javaslatokat

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play testülete január 15-ig várja a javaslatokat arra, hogy kik kapják meg a 2018-as évre vonatkozó fair play díjakat.

Gyász: eltemették Vajna Rezsőt, a MOB korábbi munkatársát

Pénteken az Új Köztemetőben végső nyugalomra helyezték az életének 80. évében elhunyt Vajna Rezsőt, aki hosszú évtizedeken keresztül szolgálta a Magyar Olimpiai Bizottságot.

MOB: táplálkozástudományi intézettel működnek együtt

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) együttműködési megállapodást kötött a Scitec Institute sport- és táplálkozástudományi intézettel.

MOB: megemlékezés a Halottak napja alkalmából – képek

Megemlékezést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság a Halottak napja alkalmából.

Olimpia: a MOB székházába látogatott Thomas Bach

A birkózó-világbajnokság apropóján Budapesten tartózkodó Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szombat délután látogatást tett a Magyar Olimpiai Bizottságnál (MOB), ahol informális beszélgetést folytatott Kulcsár Krisztián elnökkel és Vékássy Bálint főtitkárral.

Kulcsár Krisztián: Fantasztikus volt megélni ezeket a napokat

Eddigi legsikeresebb nyári ifjúsági olimpiáját teljesítette a magyar delegáció Buenos Airesben: versenyzőink 12 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek. Kulcsár Krisztián MOB-elnök szerint a számok önmagukért beszélnek.

Kép: nagy örömhírt jelentett be Deutsch Tamás elnök

Deutsch Tamás, az MTK elnöke (és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke) nagy örömhírt osztott meg a közösségi oldalán – kedden megszületett unokája, Bálint!

NOB: Fábiánné Rozsnyói Katalin edzői életműdíjat kapott

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Buenos Airesben, a szombaton rajtoló ifjúsági olimpia helyszínén átadta Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző edzői életműdíját.

Gyász: elhunyt a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző

Hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző.

Olimpia: a BOM a MOB stratégiai partnereként dolgozik tovább

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány a jövőben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiemelt stratégiai partnereként működik tovább.

Tokió 2020: ettől a két sportágtól vár leginkább érmeket a MOB-elnök

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a helyszínen tekinti meg a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokság küzdelmeit, s mint elmondta, nagyon szereti a sportág hangulatát, szereplőit.

A 25. könyvén dolgozik a békebeli riporter

A Magyar Olimpiai Bizottság legrangosabb sajtóelismerése, a Média Életműdíj idei kitüntetettje a kiváló újságíró, Kő András, lapunk korábbi főmunkatársa, aki tanult a Színművészeti Főiskolán, és bármily hihetetlen, csillés volt Tatabányán. Jelenleg a 25. könyvén dolgozik.

Vízilabda: a MOB felköszöntötte a 85 éves Ambrus Miklóst

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület pénteken köszöntötte Ambrus Miklós vízilabdázót, aki csütörtökön ünnepelte 85. születésnapját.

Elismerés: Kő András kapta meg a MOB Média Életműdíját

Kő András 77 éves újságíró, riporter, szerkesztő és író vehette át idén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Média Életműdíját.

MOB: az elnöknek nincs rossz emléke az elmúlt egy évről

Rossz emlékei nincsenek az elmúlt egy évről Kulcsár Krisztiánnak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, aki legkiemelkedőbb pozitívumként ebben az időszakban a rövid pályás gyorskorcsolyaváltó pjongcsangi téli olimpiai győzelmét élte meg.