MOB: Benedek Tibor Aréna? Maximálisan támogatom – Vári

Csütörtökön, alig egy hónappal 48. születésnapja előtt súlyos betegségben elhunyt a sportolóként háromszoros olimpiai, egyszeres világ- és Európa-bajnok, szövetségi kapitányként világbajnok pólóslegenda, Benedek Tibor. A Nemzeti Sport felvetette, méltó lenne arra, hogy a fővárosi Duna Aréna az ő nevét viselje.

MOB: továbbra is Kulcsár Krisztián a szervezet elnöke

Szombaton megtartotta a Budapest Kongresszusi Központban tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság. A szervezet elnöke továbbra is az egyetlen pályázó, Kulcsár Krisztián marad.

Deutsch Tamás: Immár a 2036-os olimpia leendő érmeseit kell megtalálnunk

Az MTK tíz éve hivatalban lévő elnöke a tokiói éremreményekről, a rendbe tett büdzséről és létesítményekről, valamint arról, hogy három kiesés nem lehet véletlen baleset.

MOB: Kulcsár Krisztián az egyetlen elnökjelölt

A Magyar Olimpiai Bizottság június 20-ai tisztújító közgyűlésére, a tíz elnökségi posztra a meghirdetett határidőig összesen 16-an pályáztak – adta hírül a MOB a hivatalos honlapján. Az egyetlen elnökjelölt Kulcsár Krisztián.

Tokió 2020: az ANOC több mint 11 millió dollárral segíti tagszervezeteit

A Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szervezete (ANOC) 11.65 millió dollárral (3.54 milliárd forint) támogatja a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói ötkarikás játékokra készülő nemzeti olimpiai bizottságokat.

A Magyar Paralimpiai Bizottság vezérkara nem mond le

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Olimpiai Bizottság a mostani különleges járványhelyzetre, az olimpiai halasztásra reagálva június 20-án tartja meg tisztújító közgyűlését, amelyen lemond a testület elnöksége. A Magyar Paralimpiai Bizottság egészen más rendszer szerint próbál megoldást találni a jelenlegi helyzetre.

Ki lesz a MOB elnöke? Váratlan tisztújítás június 20-án

A Magyar Olimpiai Bizottság a mostani különleges helyzetre reagálva június 20-án tartja meg tisztújító közgyűlését, s a szabályok szerint 10-ig még bárki pályázhat az elnöki posztra és az elnökségi tagságra.

MOB: Berzeviczy Albert nevét veszi fel a BOM Alapítvány ösztöndíjprogramja

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kezdeményezésére a szervezet stratégiai partnereként működő BOM Alapítvány kuratóriuma elfogadta, hogy a 2014 óta működtetett ösztöndíjprogram az idei évtől a MOB első elnöke, Berzeviczy Albert nevét viselje.

Egy teljes élet – nekrológ Kausz Istvánról

Hosszan tartó betegség után, június 3-án délután, 87 éves korában elhunyt dr. Kausz István olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a magyar úszóválogatott keretorvosa – tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot a család.

Gyász: 87 évesen elhunyt az olimpiai bajnok Kausz István

Hosszan tartó betegség után, június 3-án délután, 87 éves korában elhunyt dr. Kausz István olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a magyar úszóválogatott keretorvosa – tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot a család nevében unokaöccse, a szintén orvos dr. Tállay András.

MOB: június 20-án rendezik meg a tisztújító közgyűlést

Június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését. A MOB honlapjának beszámolója szerint a küldöttgyűlés dátumáról a szerdai elnökségi ülésen döntöttek.

A szó elszáll? – 80 éves a két riporterlegenda, Novotny Zoltán és Radnóti László

Novotny Zoltán és Radnóti László hangját azonnal felismeri mindenki, ha meghallja a rádióban. Jellegzetes orgánumukhoz agyunk varázslatos sportélmények, felejthetetlen versenyzők emlékét csatolja – de vajon mire emlékezik legszívesebben a két 80 éves riporterlegenda?

Ne menjünk szembe a szovjet döntéssel! '84-ben felébredtünk olimpiai álmainkból

1984. április 16-án a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) „elítélt minden olyan törekvést, amelyek a Szovjetunió és más szocialista országok sportolói ellen irányulnak”. Ezt a kijelentést akár a Los Angeles-i olimpia bojkottjának előszeleként is lehetett értelmezni. Bár ekkor még szóba sem került, hogy Magyarország nem vesz részt az 1984-es játékokon.

Gyász: elhunyt a Magyar Olimpiai Csapat egykori vezetője

Elhunyt a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi tagja, a Magyar Olimpiai Csapat egykori vezetője, Lochmayer György sportvezető – számolt be róla a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja.

Jótékonyság: a Nemzet Sportolói csatlakoznak a MOB felhívásához

A Nemzet Sportolói is csatlakoznak a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) koronavírus-járvány elleni adománygyűjtéséhez – közleményüket az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.   

Tokió 2020: a MOB örül, hogy nem törölték el az olimpiát

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) örömtelinek tartja, hogy a törlés helyett a tokiói ötkarikás játékok elhalasztásáról született döntés.

Tokió 2020: a MOB bízik a NOB döntésében

Miután hétfői délelőtt előbb Kanada, majd Ausztrália olimpiai bizottsága is bejelentette, hogy ha nem halasztják el az idei nyárra kiírt tokiói olimpiát, nem vesz részt az ötkarikás játékokon, s a japán miniszterelnök is arról beszélt, hogy elképzelhető a halasztás, a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos holnapján közleményben jelezte álláspontját

Tokió 2020: íme, a NOB-elnök drámai levele a sportolókhoz!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetője érzelmes nyílt levélben üzent a több mint 11 000, a tokiói nyári olimpiára készülő sportolónak ebben a bizonytalansággal teli egészségügyi válságban. A március 22-én íródott levél magyar nyelvű fordítását a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja közölte hétfőn. Íme, a szöveg!

Olimpiai Bajnokok Klubja: állnak az idős versenyzők rendelkezésére

Az idősek védelme és segítése – ez az ország egyik fő feladata a koronavírus-járvány idején. Nébald Györgyöt, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnökét arról kérdeztük, hogyan gondoskodnak az idős bajnokainkról.