MLSZ: ötmillió forintos büntetést kapott a Ferencváros!

Ötmillió forintos büntetést szabott ki a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárosra a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága – olvasható az MLSZ hivatalos honlapján.

Női NB I: idén tavasztól új névadó szponzora van a ligának

A 2019–2020-as idény tavaszától a Simple Női Liga nevet viseli a magyar női labdarúgó NB I – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján.

MLSZ: tömegverekedés az edzőmeccsen, a PMFC súlyos pénzbüntetése

A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a fegyelmi bizottság egymillió forintos pénzbüntetéssel sújtotta az NB III-ban szereplő PMFC-t. Mint arról beszámoltunk, a pécsi együttesnek a horvát másodosztályú Cibalia elleni felkészülési mérkőzése alatt a két csapat szurkolói összeverekedtek a pályán.

MK: négy játékost eltiltottak a Honvéd–Haladás meccs után

Mint ismert, a Budapest Honvéd 1–0-s előnyt szerzett a Szombathelyi Haladás ellen a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a mérkőzés azonban a lefújás után történt tömegjelenet és dulakodás miatt váltott ki nagyobb figyelmet. A találkozó másnapján ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, s két-két játékost is eltiltással büntetett.

MLSZ: nem korlátozzák a légiósok számát; új világ kezdődik – íme, a változások

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) január végén, az elnökségi ülést követően több, az NB I-et és az NB II-t érintő, a 2020–2021-es idénytől tervezett változtatásról beszámolt, melyekről a héten sajtóbeszélgetés keretében Vági Márton főtitkár és Barczi Róbert versenyigazgató részletes tájékoztatást adott.

Válogatott: reagált az MLSZ az izraeli középpályás ügyére

Mint beszámoltunk róla, izraeli sajtóhírek szerint Omri Altman, a Hapoel Tel-Aviv magyar útlevéllel is rendelkező középpályása a magyar válogatott látószögébe került. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ), amely szerdán kora reggel reagált is a Nemzeti Sport Online kérdésére.

Válogatott: izraeli középpályás került az MLSZ látószögébe?

Izraeli sajtóhírek szerint Omri Altmant, az izraeli élvonalbeli Hapoel Tel-Aviv labdarúgóját megkereste a magyar szövetség (MLSZ), hogy szerepeljen a magyar válogatottban. A 25 éves támadó középpályásnak van magyar útlevele, és nem szerepelt még felnőttválogatottban.

MLSZ: Könyves Norbert hárommeccses eltiltást kapott

Három mérkőzéstől eltiltotta Könyves Norbertet a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

NB I: elhalasztják az Újpest–Ferencváros derbit – hivatalos

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján közölte, hogy elfogadta az Újpest FC halasztási kérelmét, így nem szombaton rendezik meg a Ferencváros elleni derbit.

Újpest: az MLSZ válaszára várnak, elhalasztanák a Fradi elleni derbit

Az Újpest FC-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy beadta a klub a Magyar Labdarúgó-szövetségnek a Ferencváros elleni szombati derbi elhalasztásáról szóló kérelmet, amibe a Ferencváros is beleegyezett, most a szövetség válaszára várnak.

NB II: sértegette a bírót, négy mérkőzésre eltiltották

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Hornyák Marcellt, a Nyíregyháza Spartacus játékosát, aki a Soroksár elleni vasárnapi bajnoki lefújása után sértően szólt a játékvezetőhöz.

NB I: az MLSZ eltökélt a VAR mellett; a 2020-as rajt viszont bizonytalan

Amint arról beszámoltunk, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) meghívására hétfőn Magyarországra látogatott Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke. A FIFA-vezér az MLSZ-elnök Csányi Sándorral is találkozott, a másfél órás – ugyanakkor informális – beszélgetésről pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja közölt néhány részletet. Ebből kiderült, a videobíró hazai bevezetése is szóba került. Jelen állás szerint még nem biztos, hogy a 2020–2021-es idényben lesz VAR az NB I-ben, a szándék viszont egyértelmű.

NB I: Erdős a Fradi, Iványi a Honvéd meccsén fúj

A Magyar Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta az NB I 18. fordulójának bíróküldését. A Ferencváros kisvárdai meccsét Erdős József, az Újpest–Mol Fehérvár rangadót Pintér Csaba vezeti.

MLSZ: bérsapka és maximum 25 fős keretek az NB I-ben; kupareform!

Az MLSZ elnöksége maximálta az élvonalbeli keretek méretét, a következő kiírástól minden klub legfeljebb 25 játékost nevezhet az első csapat tagjaként. Jön a bérsapka is. Az mlsz.hu-n megjelent beszámoló szerint megreformálják a Magyar Kupa lebonyolítását is, az új kiírástól kezdve minden fordulóban egy találkozó dönt a csapatok továbbjutásáról.

NB I: kétmeccses eltiltást kapott a Honvéd játékosa – fegyelmik

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága két mérkőzésre eltiltotta Naser Alijit, a Budapest Honvéd játékosát.

MLSZ: szakmai szempontból fontos a korai folytatás

Sportszakmai szempontból fontos, hogy már a hétvégén folytatódik a labdarúgó NB I – az MLSZ szóvivője szerint.

MLSZ: átlagosan havi bruttó 1.63 millió forint egy NB I-es focista alapbére

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a labdarúgó NB I 2018–2019-es kiírásában szereplő játékosoknak fizetett átlagos alapbér havi bruttó 1.63 millió forint volt.

MK: megvannak a nyolcaddöntős mérkőzések időpontjai

A Magyar Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta a Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzéseinek időpontjait. Az első mérkőzéseket február 11-én és 12-én, a visszavágókat 19-én játsszák.

FFT: nem csak futballról jelentett a főtitkár

Honti György lelkes labdarúgóként kezdte a pályáját; fiatalon fedezet volt a BVSC-ben és az amatőr válogatottban, majd az 1956-os forradalom leverése után a Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkári székébe került. Honti egészen 1968-ban bekövetkezett haláláig töltötte be ezt a tisztséget, és beosztásánál fogva együtt kellett működnie a biztonsági szervekkel.

MLSZ: január 4-én ismét Gödöllőn indítják az évet a futballedzők

A Magyar Labdarúgó-szövetség Pest Megyei Igazgatóság 2007 óta ápolt hagyományának megfelelően az idei esztendő első szombatján, január 4-én is várja a szakembereket Gödöllőre, a Táncsics Mihály úti sportcentrum sátorral fedett műfüves pályájára.