MLSZ: a szövetség több helyszínváltozást is engedélyezett

Az MLSZ Versenybizottsága a legutóbbi ülésén több együttesnek is engedélyezte azon kérését, hogy mely stadionban játssza le hazai mérkőzéseit a 2019–2020-as idényben.

NB I: a Budaörs lett a Fehérvár NB II-es partnercsapata

A labdarúgó NB II-ben szereplő Budaörs az MLSZ új lehetőségével élve kooperációs szerződést kötött az élvonalbeli Mol Fehérvár FC-vel – jelentette be a Pest megyei együttes.

Csányi Sándor: Szégyen lenne nem élvezni a pillanatot

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke az UEFA Direct magazinnak adott hosszabb interjúban beszélt többek között a futball szeretetéről, jövőképéről, a 2020-as Európa-bajnokságról és a klubcsapatok között különbségekről.

MLSZ: összehívták a licencadó bizottságot

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) licencadó bizottsága még a bajnokságok kezdete előtt összeül a monitoringrendszer jelzései miatt.

MLSZ: Sándor György nagy segítségemre lesz – Gera

Szerdán az NB II-es Csákvár labdarúgócsapata jelentette be, hogy Sándor György felhagy a labdarúgással és az U21-es válogatottnál Gera Zoltán szövetségi edző segítője, másodedzője lesz. Az MLSZ csütörtök este közölte honlapján, hogy Gera Zoltán Sándor Györgyöt kérte fel segítőjének, akivel egyszerre végezték el az MLSZ A-B licences edzői tanfolyamát.

MLSZ: példaértékű lépés a szívproblémák megelőzéséért

A Magyar Labdarúgó-szövetség az élsportolók körében tapasztalt magas arányú, akár halálos kimenetelű szívbetegségek megelőzése érdekében 450 darab EKG-készüléket juttatott el területi képviseleteinek.

MLSZ: szigorú fellépés a pirotechnikával szemben, azonos jegyárak

Kedden ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége, és fontos kérdésekben hozott döntést – tájékoztat az mlsz.hu. Szigorították a fegyelmi szabályzatot a pirotechnikai eszközök veszélyes használata miatt, valamint az egységes jegyárakról és a produktivitási rendszerről is szó esett. Alább tartalmi változtatás nélkül közöljük az MLSZ beszámolóját.

NB I: a Honvéd cserét kért, így Diósgyőrben kezdi az idényt

A Magyar Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy az NB I következő kiírásának első fordulójában a sorsolással ellentétben a Diósgyőri VTK lesz a pályaválasztó a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen.

NB I: csütörtökön sorsolják a 2019–2020-as menetrendet

Az MLSZ június 27-én 10 órától sorsolja ki a labdarúgó NB I 2019–2020-as idényének menetrendjét – írta a DVSC honlapja.

MLSZ: jön a Veterán Fesztivál, várhatóan Nyilasi is részt vesz rajta

Tizenegyedik alkalommal találkoznak a veterán focisták június 22-én Budapesten, az Angyalföldi Sportközpontban, ismertebb nevén a „Láng pályán”. A 60 éven felüliek Veterán Fesztiválján várhatóan Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, a Ferencváros és a magyar válogatott korábbi klasszisa is részt vesz – derül ki a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjáról.

Eb 2020: az UEFA várja önkéntesek jelentkezését a rendezői csapatba

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) várja elkötelezett önkéntesek jelentkezését a 2020-as Európa-bajnokság budapesti helyszínére. Az önkéntesprogramról és a jelentkezés feltételeiről a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) részletes tájékoztatást nyújt az euro2020.mlsz.hu/onkentes oldalon.      

Eb-selejtezők: Ez még csak a félévi bizonyítvány – Sipos Jenő

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője szerint dicséretes, hogy a válogatott jó eredményeinek köszönhetően Európa-bajnoki selejtezős csoportjában négy forduló után az élen áll, de ez még csak a félévi bizonyítvány.

NB II: mind a 20 klub nevezését elfogadta a versenybizottság

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága arról tájékoztatott, hogy az NB II 2019–2020-as szezonjára mind a húsz klub nevezését elfogadták.

Eb 2020: megkezdődött az első jegyértékesítési szakasz!

Megkezdődött a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egy hónapig tartó első jegyigénylési szakasza. A szerdán 14 órakor indult és július 12-én záruló első értékesítési szakaszban az összes mérkőzésre, így a négy budapesti összecsapásra is árulják már a jegyeket, 30 eurós összegtől. Minden jegy sorsolás útján kerül kiosztásra, a sorsolás nyertesei augusztusban vásárolhatják meg belépőiket.

MLSZ: a fiatal játékosok érdekében fontos változásokat jelentettek be

A Magyar Labdarúgó-szövetség keddi ülésén úgy döntött, átalakítja a hazai utánpótlás-bajnokságok rendszerét, valamint igyekszik segíteni, hogy a 21 éven aluli játékosok minél többet játszanak profi bajnokságokban. Emellett eldőlt, hogy a 2020–2021-es idénytől az NB I-es együttesek korlátozott számban válthatnak ki versenyengedélyt.

Kép: magyar szakember adta át CR-nek a meccs legjobbjának járó díjat

Dinnyés Márton adhatta át a triplázó Cristiano Ronaldónak a mérkőzés legjobbjának járó díjat a Portugália–Svájc (3–1) Nemzetek Ligája-elődöntőt követően.

Labdarúgás: több mint 200 résztvevő a 8. Esély Fesztiválon

Több mint 200 hátrányos helyzetű gyermek és fiatal vett részt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Grassroots Igazgatósága és partnerszervezete, a Hit és Sport Alapítvány által szervezett nyolcadik Esély Fesztiválon, amelyre szombaton került sor Pasaréten.

MLSZ: nyolcadszor rendezi meg a szövetség az Esély Fesztivált

Nyolcadik alkalommal szervez fesztivált az Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Grassroots Szociális Labdarúgó Programban futballozó fogyatékossággal és hátrányos helyzetben élők számára. A szombati Esély Fesztiválon a hat szociális terület (látássérültek, hallássérültek, értelmi fogyatékossággal élők, értelmileg akadályozottak, állami gondoskodásban élők és hajléktalanok) négy-négy csapata játszik villámtornákat egymással hat kispályán, körmérkőzéses rendszerben.

MLSZ: Nikolics egymilliós bírságot kapott; egy tűzoltó súlyosan megsérült a döntőn

A Magyar Labdarúgó-szövetség három Magyar Kupa-mérkőzésre eltiltotta Marko Nikolicsot, a Magyar Kupa-győztes Mol Vidi vezetőedzőjét, valamint egymillió forintos pénzbírsággal sújtotta a szerb szakembert a Honvéd elleni kupadöntőn történtek miatt.

MLSZ: június 1-jén változik a futball több szabálya – íme!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete (IFAB) 2019. március 2-i, a skóciai Aberdeenben megrendezett közgyűlésén számos, a labdarúgás játékszabályait érintő kiegészítést és pontosítást fogadott el. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján foglalta össze a június 1-jén hatályba lépő változásokat. Íme!