Tokió 2020: halasztás után is az arany a célja Márton Anita kínai ellenfelének

A tokiói olimpia elhalasztása után is az aranyérem megszerzése a célja Kung Li-csiao kínai súlylökőnek, Márton Anita egyik nagy ellenfelének.

Érettségi: „megoldottuk” Márton Anitát – riói döntője szerepelt a tételsorban

Ezen a héten tartják idehaza a középiskolai érettségiket, kedden a matematikán volt a sor. A feladatsor 14. példája pedig a riói olimpia női súlylökésének döntőjével volt kapcsolatos. Ennek híre pedig eljutott a dél-amerikai ötkarikás játékokon végül bronzérmesként végző Márton Anitához is, aki Facebookon megosztotta a feladatlapot, s a posztjában viccesen úgy fogalmazott: „Azt hiszem, elértem a pályafutásom csúcsát!”

Atlétika: a szövetség megrendezte volna az Eb-t

Mint arról korábban beszámoltunk, törölték a párizsi atlétikai Európa-bajnokságot is, így eldőlt, a sportágnak több mint fél évszázad után először nem lesz világversenye idén. A Nemzeti Sportnak Márton Anita, Gyulai Márton és Baji Balázs is elmondta véleményét.

Koronavírus: fúrnak, főznek, fűrészelnek – így telnek sportolóink napjai

Az elmúlt hetekben egyre több hazai sportoló kapcsolódott be a #maradjotthon kampányba. A Nemzeti Sport a szlogen mögé nézett: megkérdeztük kiválóságainkat, miként hasznosítják a megnövekedett szabadidejüket a négy fal között vagy a kerítés mögött. Elöljáróban annyit: elektromos fűrész és elektromos gitár egyaránt előkerült a sarokból.

Atlétika: Márton Anita még nem döntött a jövőjéről

Még nem hozta meg a döntést a jövőjéről a súlylökő Márton Anita, de az olimpia halasztása miatt három forgatókönyve is van a folytatásra.

Tokió 2020: Márton Anita még nem döntött a felkészüléséről

Márton Anita, fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökő még nem döntötte el, felkészül-e a jövő nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra.

Tokió 2020: Nem volt váratlan a döntés – Márton Anita

Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő sportolóként nem örül, de úgy véli, egészségügyi szempontból a legjobb döntés született a tokiói olimpia elhalasztásával.

Atlétika: Márton Anita főversenye lett volna a dobó Ek

Az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) a koronavírus-járvány miatt elhalasztja a jövő hétre kiírt dobó Európa-kupát, amelyen Márton Anita is indult volna.

Atlétika: az elmaradt vb nem szegte kedvét Márton Anitának

A címvédő Márton Anitának nem vette el a kedvét, hogy elmarad a világbajnokság, ha már ennyit dolgoztak, inkább kitolják a fedett pályás idényt.

Atlétika: Három hónap munka szinte a semmiért – Márton

Márton Anita nem örül, hogy elhalasztják a márciusra tervezett fedett pályás atlétikai világbajnokságot, az olimpiai bronzérmes súlylökő így a vb helyett a téli dobó Európa-kupára készül.

Atlétika: kampány a 2023-as budapesti vb-ért és a sportág jövőjéért

Több ismert magyar atléta a közösségi médiában kampányt indított, amelyben kiáll a sportág jövőjéért és a 2023-as budapesti világbajnokságért, ehhez pedig a hazai atlétikai élet számos képviselője és a magyar szövetség is csatlakozott. 

Atlétika: Márton Anita az idei legjobbját érte el diszkosszal

Márton Anita az idei legjobb magyar eredményt érte el diszkoszvetésben a szegedi Tisza-kupán.

Atlétikai vb: „Mintha benne maradt volna a tenyeremben”

Mint beszámoltunk róla, a súlylökő Márton Anita 5. lett a dohai atlétikai világbajnokságon. Az olimpiai bronzérmes sportoló a Nemzeti Sportnak elmondta: kicsit csalódott, hogy ezúttal érem nélkül maradt, mert az szerinte megcsíphető lett volna.

Atlétikai vb: Márton Anita az 5. női súlylökésben

Márton Anita biztatóan kezdett a női súlylökés világbajnok döntőjében, de a feljavuló mezőnyben végül nem tudta megismételni két évvel ezelőtti ezüstérmes produkcióját.

Atlétikai vb: Márton Anita döntős súlylökésben

A súlylökő Márton Anita bejutott a döntőbe szerdán a dohai atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: tizennégy biztos magyar utazó Dohába

Tizennégy magyar atléta részvétele biztos a jövő pénteken kezdődő dohai világbajnokságon, amelyen 209 ország 1928 versenyzője indul.

Atlétika: Márton Anita idei legjobbjával lett 3. Minszkben

Márton Anita idei legjobb eredményével, 18.95 méterrel harmadik helyen zárt súlylökésben az Európa és Egyesült Államok közötti minszki atlétikai viadalon.

Atlétika: Gyurátzot is meghívták az Európa-válogatottba

Márton Anita és Wagner-Gyürkés Viktória után Gyurátz Réka is meghívót kapott az atléták Európa-válogatottjába, amely szeptember 9-10-én az Egyesült Államokkal találkozik.

Atlétika: két magyar is meghívót kapott az Európa-válogatottba

Márton Anita és Wagner-Gyürkés Viktória meghívót kapott az Európa-válogatottba, amely szeptember 9-10-én az Egyesült Államokkal találkozik.

Atlétika: viharos vasárnap – 4 szám elmaradt, 5 duplázó

A rossz idő miatt négy számot, így a férfi kalapácsvetést sem tudták megrendezni vasárnap, a 124. atlétikai országos bajnokság második napján.