Deutsch Tamás: Immár a 2036-os olimpia leendő érmeseit kell megtalálnunk

Az MTK tíz éve hivatalban lévő elnöke a tokiói éremreményekről, a rendbe tett büdzséről és létesítményekről, valamint arról, hogy három kiesés nem lehet véletlen baleset.

Rp. gyorskori: Egymás mögött mentünk – Liu Shaolin Sándor a balesetről

Ahogy arról beszámoltunk, kerékpáros edzés közben bukott négy short trackes a 26-os busz miatt szerdán a Margitszigeten, az eset kapcsán azóta eljárás indult. 

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaolin Sándorék kerékpárral buktak a 26-os busz miatt

A Margitszigeten tartott kerékpáros edzést szerda délelőtt a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, ám a tréning másként végződött, mint szokott…

Liu Shaolin Sándor: Innentől keményen tolom a munkát

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben. 

Rp. gyorskori: Újra olimpiát akarok nyerni – Liu Shaolin Sándor

Újra a pályán: ugyan még csak hokikorcsolyát húztak a short track csapat tagjai, de végre ismét jégen gyakorolnak legjobbjaink.

Ahogy mi megéltük: „Akkorát csaptam az asztalra, hogy kiborult a paprikás krumpli”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 14. részben Nagy Zsolt eleveníti fel, hogy járt az ebédre szánt paprikás krumplija, amikor a magyar férfi rövid pályás gyorskorsolya váltó történelmi aranyat nyert a pjongcsangi téli olimpián.

NSO-tanórák – amikor sztárok bújnak a tanárok bőrébe

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját. Íme, a könnyed stílusú, ám egyben informatív sorozat összes eddigi része egy helyen!

NSO-tanóra: Kapás Boglárka, Liu Shaolin Sándor és Szilágyi Áron is szavalt

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját. A sorozat múlt héten Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó rendhagyó biológiaórájával kezdődött, ezúttal az irodalomóra következett. 

Rp. gyorskori: a Liu testvérek otthon edzenek, Pekingből is elhoznák az aranyat

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázók.

Videó: húga segítségével tréningezik Liu Shaolin Sándor

Liu Shaolin Sándor is igyekszik formában tartani magát, mindezt úgy, hogy nem mozdul ki ő sem. Ezúttal kishúga volt az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó segítségére a jó hangulatú gyakorlás közben.

Rp. gyorskori: Liuék a korcsolya helyett hokicipőt húztak

A felkészülési időszakban is gyakran ragadnak ütőt rövid pályás gyorskorcsolyázóink: a bandy remek kiegészítő sport.

Magyar Korcsolyázás Napja: aranybetűs nap a Városligetben

Két éve, 2018. február 22-én az első téli olimpiai bajnoki cím megszületésével új fejezet íródott a magyar sport történelemkönyvébe.

Magyar Korcsolyázás Napja: közös korizás a bajnokokkal

A pjongcsangi ötkarikás diadal, vagyis 2018. február 22. óta a 2.22 bűvkörében zajlik a korcsolyacsalád élete – a Magyar Országos Korcsolyázószövetség második alkalommal rendezi meg ezen a napon a korcsolyázás napját, az esemény központi helyszíne ezúttal is a Városligeti Műjégpálya. A mottó pedig: korizz te is 22 percet!

FTC: rászorulóknak osztottak ételt a zöld-fehérek sportolói

Az FTC nem pusztán egyszeri segítségnek, sokkal inkább figyelemfelhívásnak szánta legújabb akcióját, amely a klub stratégiai partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet és étkezési támogatója, a Gasztvitál segítségével valósult meg.

Rp. gyorskori: ezüst és bronz a vasárnapi drezdai termés

Liu Shaolin Sándor 500 méteren a második, Krueger John-Henry 1500 méteren a harmadik helyen végzett a drezdai rövid pályás gyorskorcsolya világkupa-viadalon.

Rp. gyorskorcsolya: egy-egy arany és ezüst a magyar termés

Immár sorozatban a 27. világkupaversenyről is biztosan éremmel tér haza a magyar short track csapat, a drezdai vk-viadal szombati termése egy arany és egy ezüst.

Csang Csing Lina: A bizalmat továbbra is érzem

Elégedett a hét Eb-éremmel Csang Csing Lina, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője, aki egyelőre nem a jövőjére, csak a munkájára koncentrál.

Rp. gyorskori Eb: A mai napig fájdalomcsillapítókon élek – Liu Shaoang

Az 500 és az 1500 méteres táv után 1000 méteren is itthon maradt az arany a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, ráadásul Liu Shaolin Sándor mögött az 500-hoz hasonlóan ismét Liu Shaoang lett az ezüstérmes. Az összetett verseny első és második helyén úgy zárt Liu Shaoang és Liu Shaolin, hogy ezért túl sokat korcsolyázniuk sem kellett. Váltóban az érmes helyre beérkező magyar csapatot a férfiaknál és a nőknél is kizárták. A nap végén a Liu testvérekkel beszélgetett az NSO Tv stábja.

Rp. gyorskori Eb: férfi váltónkat is kizárták a döntőben

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger Cole, Krueger John-Henry összetételű magyar férfi váltót egy szabálytalan váltás miatt kizárták a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság döntőjében. Az aranyérmet Oroszország szerezte meg, Hollandia a második, Olaszország a harmadik.