Románia: véget ért az FK Csíkszereda idénye

Csak a feljutásra esélyes és Liga 1-es licencet kérő hat klub folytatja a koronavírus-járvány miatt március elején félbeszakadt másodosztály küzdelmeit, döntötte el szerda délután a Román Labdarúgó-szövetség. A 17. helyen álló FK Csíkszereda számára így véget ért a szezon, ám mivel kiesők nem lesznek, a 23 mérkőzésén 22 pontot szerző székelyföldi együttes a következő idényben is a Liga 2-ben szerepelhet.

Liga 2: kikapott, és már kieső helyen a Csíkszereda

Hiába vezetett a 77. percig, harmadik idei mérkőzését is elvesztette az FK Csíkszereda a román Liga 2-ben, ezúttal a Petrolul Ploiesti ellen. 

Csíkszereda: bírói segítségre nem, a javuló koncentrációra viszont építhetnek

Küzdelmes őszön van túl a története első román másodosztálybeli idényét futó FK Csíkszereda. A klub a 15. helyen tölti a téli pauzát, ugyanakkor a csapat számára biztató lehet, hogy utolsó öt őszi mérkőzése közül csupán egyet vesztett el. Csonka Bonifác szerint eltartott egy ideig, míg a nyári, csaknem tucatnyi érkezőből valódi csapat formálódott, ám ha tavaszra javul a helyzetkihasználásuk, nem jelenthet gondot a bennmaradás.

Liga 2: 9 perc alatt kapott három gólt, elbukta utolsó 2019-es meccsét a Csíkszereda

Kilenc perc alatt kapott három góllal bukta el a Metaloglobus otthonában idei utolsó mérkőzését az FK Csíkszereda a román másodosztályban. A húsz mérkőzésen 22 pontot szerző székelyföldi csapat a Liga 2 tizenötödik helyén tölti a téli szünetet.

Liga 2: idegenben szerzett pontot a Csíkszereda

Idegenben sikerült pontot szereznie az FK Csíkszereda együttesének a román másodosztályban, a Viitorul Targu Jiu elleni találkozón a helyzetek alapján a győzelemhez is közel állt a székelyföldi csapat.

Liga 2: ezúttal Temesváron kapott ki 1–0-ra a Csíkszereda

Zsinórban harmadik idegenbeli mérkőzését vesztette el 1–0-ra az FK Csíkszereda a román másodosztályban, a székelyföldi együttes ezúttal Temesváron maradt alul az ASU Politehnica csapatával szemben.

Liga 2: a hajráig tartotta magát a Csíkszereda a Petrolul ellen

Elvesztette augusztus 31-ről keddre halasztott mérkőzését az FK Csíkszereda a román másodosztályban a feljutásra hajtó Petrolul ellen. A meccset a román U21-es válogatottnak a ploiesti-i stadionban rendezett találkozója miatt nem lehetett eredeti időpontjában lejátszani.

Liga 2: délelőtt elvesztett, este nyert 3 pontot a Csíkszereda

Délelőtt elvesztett, délután viszont szerzett három pontot az FK Csíkszereda a román labdarúgó-másodosztályban.

Liga 2: az egyik oldalon bement, a másikon kimaradt a 11-es – kikapott a Csíkszereda

A kimaradt büntetők miatt vesztettek pontokat a hétvégén a székelyföldi csapatok Romániában, miután péntek este a Sepsi OSK egy utolsó percben rosszul elrúgott tizenegyes miatt nem nyert az élvonalban a FC Voluntari ellen, szombat délelőtt a másodosztályú FK Csíkszereda ugyanezért nem szerzett pontot a Concordia Chiajna vendégeként.

Liga 2: újabb fővárosi csapatot vert meg a Csíkszereda

A bukaresti és környéki csapatok ellen jönnek az FK Csíkszereda sikerei a román másodosztályban: a Metaloglobus és a Sportul Snagov után a hétközi fordulóban a Daco-Getica otthonában nyert az újonc székelyföldi együttes.

Liga 2: háromgólos vereséget szenvedett a Csíkszereda

A román másodosztály egyetlen veretlen csapatának otthonában lépett pályára szombat délelőtt az FK Csíkszereda, és a székelyföldi csapat háromgólos vereséget szenvedett Mioveniben.

Csíkszereda: különleges intézkedések, világításavató remivel

Ritkán tekint meg testületileg egy másodosztályú mérkőzést a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) teljes vezérkara, ám péntek délután Razvan Burleanu elnökkel az élen ellátogatott Csíkszeredába az FK és a kolozsvári Universitatea összecsapására. Az apropó a székelyföldi stadion világítórendszerének átadása volt, a szalag átvágásánál Burleanu mellett Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester és Erdélyi Rudolf-Zalán, a Bethlen Gábor Alap igazgatója segédkezett Szondy Zoltánnak, az FK elnökének.

Liga 2: megszerezte első idegenbeli sikerét a Csíkszereda

Először lőtt gól és ezzel először nyert idegenben az FK Csíkszereda a román másodosztályban: a székelyföldi újonc szombat délelőtt a sereghajtó Sportul Snagov otthonában győzött 1–0-ra.

Liga 2: a Csíkszereda 3. meccse is gól és pont nélkül idegenben

Harmadik idegenbeli mérkőzését is szerzett gól nélkül vesztette el az FK Csíkszereda csapata a román Liga 2-ben, mivel vasárnap délben 2–0-ra kikapott Konstancán, a Farul együttesével szemben.

Liga 2: bravúros pontszerzés az FK Csíkszeredától

Hazai pályán döntetlent játszott az előző idényben még élvonalbeli Dunarea Calarasi ellen az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a Liga 2 negyedik fordulójában.

Liga 2: második idegenbeli mérkőzésén is kikapott a Csíkszereda

Háromgólos vereséget szenvedett Aradon az FK Csíkszereda, a román másodosztály (Liga 2) éllovasa, az UTA otthonában.

Székely himnusz és Nélküled a román élvonalban? Sepsi történelmet írhat!

Székelyföldnek, illetve a székelyföldi magyaroknak még sosem volt élvonalban szereplő futballcsapatuk, akár a román, akár 1940 és 1944 között a magyar bajnoki rendszerhez tartozott – most viszont, 70 év után, ismét álmodozhatnak a háromszéki szurkolók...