?>
Profi boksz: íme, a nehézsúly legnagyobb szenzációi!

A nehézsúlyú Andy Ruiz jr. négy vb-öv tulajdonosa lett: óriási meglepetésre kiütötte Anthony Joshuát. A súlycsoport sportágtörténeti szenzációit gyűjtöttük csokorba. 

Tyson bekokainozva bokszolt, műpéniszből adott doppingmintát

Új, Undisputed Truth című önéletrajzában a volt nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnok, Mike Tyson bevallotta: drogfüggősége olyan mértékű volt, hogy bekokainozva is meccselt.

Ökölvívás: Lennox Lewis cáfolja a 100 milliós ajánlatot

Lennox Lewis cáfolta a csütörtökön futótűzként elterjedt hírt, amely szerint azt mondta, százmillió dollár ellenében visszatér a ringbe, és megküzd Vladimir Klicskóval.

Lennox Lewis rendet tenne: 100 millió dollárért bunyózna Vladimir Klicskóval

Lennox Lewis korábbi nehézsúlyú világbajnok több mint tíz évvel az utolsó hivatalos mérkőzése után újra ringbe lépne, méghozzá a WBA, a WBO, az IBF és az IBO világbajnoki öveit birtokló Vladimir Klicsko ellen. A 48 éves brit ökölvívó cserébe 100 millió dollárt kér, ami rekord lenne a sportág történetében.

Lennox Lewis gúnyolódott Vladimir Klicskóval

Vladimir Klicsko (61–3–0, 51 K. O.–T. K.O.) élete egyik legcsúnyább mérkőzésén egyhangú pontozással győzte le Moszkvában Alekszandr Povetkint (26–1–0, 18), ezzel a 37 éves ukrán nehézsúlyban a WBA, a WBO, IBF és az IBO világbajnoki öveinek birtokosa. Povetkin elvesztette veretlenségét. A moszkvai összecsapás színvonalában, izgalmakban és látványában is elmaradt a várakozástól.

Boksz: piszkosabb bunyóra neveli Price-t Lennox Lewis

Kanadában a legendás Lennox Lewis segítségével készül Tony Thompson elleni visszavágójára a britek nehézsúlyú reménysége, David Price.

Ökölvívás: Lennox Lewis edző lesz David Price mellett

A brit nehézsúlyú David Price július 6-án próbál revánsot venni a második menetes K.O.-vereségéért a veterán Tony Thompsonon.

Mike Tyson, a megszelídített vén fenevad

Mike Tyson minden idők egyik leghíresebb nehézsúlyú bokszvilágbajnoka. Lennox Lewis a valaha volt egyik legnagyobb bunyós, ugyancsak a királykategóriában (miközben ellenfele sem áll sokkal hátrébb az örökranglistán). Kettejük mérkőzése tehát hatalmas durranásnak számított – még a futball-világbajnoksággal egy időben is.

Tyson megharapta Lewist is, többen padlón

Mike Tyson rekord fiatalon lett nehézsúlyú bokszvilágbajnok, és börtönévekkel is megspékelt változatos karrierjének első felében elfoglalta méltó helyét a profi bunyó legnagyobbjai között. Azonban sok nagy győzelme mellett sok nagy veresége, nagy balhéja és nagy harapása is volt – utóbbiak közül ezúttal azt idézzük fel, amikor Evander Holyfieldet követően másik legendás kortársa, Lennox Lewis húsába is belemártotta a fogát. Az amerikait még a ringben terrorizálta, a britet azonban már a meccsüket (azaz saját nagy visszatérési esélyét!) felvezető sajtókonferencián. A tumultuózus jelenet sok más érdekességgel is szolgált – szigorúan korhatáros alapon.

Ökölvívás: Lennox Lewis százmillió dollárért térne vissza

Van az a pénz – tartja a közismert mondás. Úgy tűnik, Lennox Lewis ennek szellemében éli az életét, ugyanis a 2004-ben visszavonuló profi ökölvívó kijelentette: ha kap százmillió dollárt, kész visszatérni, és megmérkőzni Vitalij Klicskóval.