Laureus-díj: Messi és Hamilton megosztva lett az Év sportolója

Hétfő este a berlini Verti Music Hallban rendezték meg a 20. Laureus-gálát, amelyen tizenegy kategóriában találtak gazdára a sport Oscar-díjai. A díjátadón Lewis Hamilton és Lionel Messi megosztva lett az Év férfi sportolója, míg a nőknél Simone Biles megvédte a címét. A dél-afrikai rögbiválogatottat az Év csapatának választották meg, Dirk Nowitzki pedig életműdíjat kapott.

Messi és Hamilton megosztva lett az Év férfi sportolója a Laureus-gálán

Hétfő este a berlini Verti Music Hallban rendezték meg a 20. Laureus-gálát, amelyen tizenegy kategóriában találtak gazdára a sport Oscar-díjai. A díjátadón Lewis Hamilton és Lionel Messi megosztva lett az Év férfi sportolója, míg a nőknél Simone Biles megvédte a címét. A dél-afrikai rögbiválogatottat az Év csapatának választották meg, Dirk Nowitzki pedig életműdíjat kapott.

Laureus-gála: hétfőn átadják a sport Oscar-díjait

Hétfőn Berlinben gyűlik össze a sportvilág, ahol a Verti Music Hallban találnak gazdára az idei Laureus-díjak, vagyis a sport Oscarjai.

AIPS: Messi, Nadal, Hamilton és a Liverpool is jelölt a Laureus-díjra

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) a hivatalos honlapján bejelentette a Laureus-díj 2020-as jelöltjeit.

Körmendtől a Laureus-gáláig – sporttal teszik jobbá a világot

A Laureus World Sports Awards igazgatótanácsi tagja és a Laureus Sport for Good kurátora, Greiner Anita a körmendi kosárélményekről, a küzdelmes indiai futballprojektről és arról, lehetne-e Budapest a díjátadó gála házigazdája.

NS Hosszabbítás: vadászatról és rock and rollról a Fradi sikeredzőjével

A Ferencváros vízilabdacsapata minden megnyerhető trófeát begyűjtött, Varga Zsolt sikeredzőnek tehát azt a kérdést tettük fel, hogyan lehet felülmúlni még az ötcsillagos idényt is. Világi Oszkár ötödik éve működteti a Dunaszerdahelyi AC futballcsapatát, a felvidéki klub tulajdonosával arra kerestük a választ, hogyan lehet felépíteni Közép-Európában egy üzletileg, szakmailag is sikeres futballklubot.

Tenisz: Djokovics elárulta, közel állt ahhoz, hogy visszavonuljon

A 2017-es esztendő megpróbáltatásai közepette a visszavonulás is megfordult a fejében, ám végül, nem kis részben feleségének, Jelenának köszönhetően, megtalálta a motivációt a folytatáshoz – Novak Djokovics tartalmas és nagyon emberi beszédben köszönte meg, hogy az újságírók, neves sportszemélyiségek szavazatai alapján ő kapta meg a 2018 legjobb férfi sportolójának járó Laureus-díjat.

Laureus-díj: Novak Djokovics és Simone Biles az év legjobbjai

A férfiaknál Novak Djokovics, a nőknél Simone Biles lett 2018 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

Andrij Sevcsenko: Leszek még klubedző

A Laureus World Sports Awards gála délutánján ültünk le beszélgetni Andrij Sevcsenkóval, az ukrán futballtörténelem talán legnagyobb alakjával, a BL-győztes és aranylabdás Laureus-nagykövettel és idei díjátadóval.

Roma: Totti nem tudja elképzelni magát edzőként, viszont...

A szokásoknak megfelelően Monte-Carlóban rendezték meg kedd este az idei Laureus-gálát, amelyen a visszavonuló Francesco Tottit is díjazták. A legendás olasz futballista a díjátadó után a jövőjét firtató kérdésre válaszolt a calciomercato.com-nak.

Laureus-díj: Roger Federer és Serena Williams volt 2017 legjobbja

Két teniszező, a férfiaknál Roger Federer, a nőknél pedig Serena Williams lett 2017 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

Laureus-díj: Usain Bolt és Simone Biles volt 2016 legjobbja

A férfiaknál Usain Bolt atléta, a nőknél Simone Biles tornász lett 2016 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

Laureus-díj: C. Ronaldo is esélyes a „sportolói Oscarra”

A háromszoros Laureus-díjas Novak Djokovics szerda délután kihirdette a 2016-os Év sportolója díj esélyeseit. A jelöltek között ott van a tavaly Bajnokok Ligáját és Európa-bajnokságot nyerő Cristiano Ronaldo is.

Videó: Gullit és Cruyff fia is megkönnyezte a Laureus-díjat

A sportakadémia csaknem félszáz tagjának döntése alapján posztumusz Laureus-díjjal tisztelegtek a világhírű holland labdarúgó és edző, a március 24-én elhunyt Johan Cruyff emléke előtt hétfőn Berlinben. A gála legmeghatóbb pillanataként az elismerést a háromszoros aranylabdás fia, a maga is egykori labdarúgó Jordi Cruyff vette át, aki köszönőbeszéde közben elérzékenyült.

Laureus-díj: S. Williams és Djokovics volt 2015 legjobbja

A két világelső teniszező, a nőknél az amerikai Serena Williams, a férfiaknál pedig a szerb Novak Djokovics lett 2015 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

Laureus-díj: Djokovics és Dibaba volt 2014 legjobbja

A férfiaknál a világelső teniszező, Novak Djokovics, a nőknél pedig az etióp futó, Genzebe Dibaba lett – mint 2014 legjobb sportolója – a Laureus-díj kitüntetettje.

Franciaország: Messi? Dehogy! CR? Ő sem! Cantona megmondta, ki a legjobb

Meglepő választ adott Eric Cantona, a franciák futball-legendája, amikor a Laureus-díjátadó előtt megkérdezték, kit tart a világ jelenlegi legjobb játékosának.

Laureus-díj: Vettel és Franklin kapta a „sportolói Oscart”

A férfiaknál a Formula-1 német világbajnoka, Sebastian Vettel, a nőknél pedig az amerikai úszó, Missy Franklin lett – mint 2013 legjobb sportolója – a Laureus-díj kitüntetettje.

Laureus-díj: Bolt és Ennis kapta a „sportolói Oscart”

A férfiaknál a jamaicai sprinterklasszis Usain Bolt, míg a nőknél Jessica Ennis brit hétpróbázó nyerte a sportolói Oscar-díjnak tartott Laureus-díjat.

Nadal és Vonn lett 2010 egyéni legjobbja

A férfi tenisz-világranglistát vezető spanyol Rafael Nadal, valamint az alpesi síben olimpiai bajnok amerikai Lindsey Vonn nyerte idén a sportolói Oscar-díjnak tartott Laureus-díjat. A kitüntetéseket hétfőn adták át ünnepélyes keretek között, Abu-Dzabiban.