Női kézi Eb: Laurencz László büszke a magyar válogatottra

Laurencz László korábbi szövetségi kapitány büszke a magyar női kézilabda-válogatottra, amely szerda este hat góllal legyőzte Spanyolország csapatát a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

Olimpia: Laurencz a járadékok örökölhetőségét szorgalmazza

Az edzők olimpiai járadékának örökölhetőségét szorgalmazza Laurencz László kézilabda-mesteredző.

Férfi kézi: Laurencz szerint Sabaté megfelelő kapitány lenne

Laurencz László szerint a magyarul is beszélő Xavier Sabaté megfelelő választás lenne a férfi kézilabda-válogatott kispadjára, a DIGI Sport híradójának azt is elmondta, hogy miért gondolja így. A mesteredző arról is beszélt, szerinte nem jó, hogy a Veszprém kerete ennyire fel van duzzasztva, egyúttal véleményezte David Davis kinevezését.

Kézilabda: Laurencz László nevét viseli a csepeli új sportcsarnok

Döntött a XXI. kerület önkormányzata és Borbély Lénárd polgármester – a jövő ősszel átadandó csepeli új kézilabdacsarnokot Laurencz Lászlóról, a legendás szövetségi kapitányról nevezik el.

Bravúrok, húzások, eszközök – Laurencz László „példátlan” pályafutása

Ha Laurencz László edzői, majd szövetségi kapitányi pályafutását egyetlen szóval kellene minősíteni, valószínűleg a „példátlan” lenne a legmegfelelőbb. Hogy miért, az a női kézilabda-válogatottat 1990 és 1996 között irányító, 83 esztendős mesterrel folytatott beszélgetésből több okból is kiderül.

Kézi: Rövid távon működőképes – Laurencz az Elek, Martín párosról

Laurencz László szerint megoldható és működőképes lehet Elek Gábor és Ambros Martín közös munkája a női kézilabda-válogatottnál, de csak rövid távon. Kovács Péter a férfiakkal kapcsolatos példát felhozva megemlítette, hogy beigazolódtak az Eb előtti félelmei. A két szakember és Mocsai Tamás a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott a szövetségi kapitányokat és a válogatottakat érintő legfrissebb fejleményekről.

Női kézi-vb: Ez a meccs nem döntött semmiről – Laurencz

A magyar női kézilabda-válogatott kedden története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el. A Montenegró elleni 15–32 ellenére a Nemzeti Sport állandó vb-szakértője, a válogatottat 1995-ben világbajnoki ezüstéremig vezető Laurencz László úgy véli, ez az egy meccs önmagában nem döntött semmiről, a taktikai tanulságokat érdemes levonni, érzelmileg viszont mihamarabb túl kell tenniük magukat a lányoknak a vereségen.

Női kézi Eb: A norvégok ellen felszabadult a gát - Laurencz

A franciák elleni, pénteki helyosztóra készül a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, Németh András szövetségi kapitány együttesének a budapesti találkozó lesz az utolsó fellépése a kontinensbajnokságon. A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Laurencz László mondta el véleményét a magyar csapat eddigi teljesítményéről.

Női kézi Eb: „Ilyet még nem láttam!” - Laurencz

Laurencz László, a magyar női kézilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya a Nemzeti Sport szakértőjeként elmondta: ha a dánok kihasználják helyzeteiket, illetve nem „akadnak fenn” Kiss Éván, válogatottunk tragikus különbségű vereséget szenved a háromgólos (20–23) helyett.

Kézi: Wenta? Dujshebaev? Zovko? - Laurencz sztáredzőt hozna kapitánynak

A kézilabdás kérdésekben mindig naprakész, markáns véleményét soha nem takargató Laurencz László a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a férfiválogatott megüresedett kapitányi székéről. Szerinte Mocsai Lajos utódjának külföldi sztáredzőt kellene kinevezni – a magyar élkluboktól függetlent –, aki kapna maga mellé segítőnek egy, a honi viszonyokat jól ismerő, fiatal magyar trénert.

Női kézilabda: aranyat nyertek a csepeli Laurencz-lányok

A Szlovéniában rendezett 22. Eurofest kézilabdatornán aranyérmet nyertek a csepeli serdülő lányok, akiknek Laurencz László a szakmai igazgatójuk.

Laurencz: A Győr csak küszködik, Görbicz vasággyal együtt 20 kg

A Digi Sport Reggeli Start című műsorában Laurencz László korábbi szövetségi kapitány beszélt női kézilabda-kupacsapatainkról. A szakember szerint a BL-ben négyes döntőbe jutó Győr egyelőre nagyon küszködik, de az, hogy így is győzni tud, bizonyítja, hogy jó együttes. Laurencz úgy véli, az, hogy EHF-kupában a Fehérvár, a KEK-ben a Ferencváros, a BL-ben pedig a Győr döntőbe jusson, jelenleg az álom kategóriája, de ez is előfordulhat.

Női kézi-vb: Drámai küzdelem volt, rengeteg hibával - Laurencz

Felesége és fia társaságában a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt Laurencz László mesteredző, volt szövetségi kapitány, aki a női kézilabda-világbajnokság szerdai – számunkra vesztes – Magyarország–Brazília negyeddöntője után annyit jegyzett meg: óriási küzdelmet, de szakmailag mélyebben elemezve rengeteg hibát látott.

Női kézi: A ferencvárosiak a hozzáértésemet cáfolják - Laurencz

Laurencz László korábbi szövetségi kapitány szerint a Ferencváros női kézilabdacsapatának a dán Midtjylland otthonában mutatott játékával a Buducsnoszt Podgorica és a Lublin ellen sem lenne esélye a BL-ben.

Női kézi BL: Már a meccs előtt 6-1-re vezetett a Győr - Laurencz

Laurencz László volt női szövetségi kapitány szerint már a meccs előtti jelekből látni lehetett, hogy csakis a Győri ETO nyerheti meg a kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét.

Nem sokon múlt a Mocsai-csapat csodája - videók a kézi-vb-ről

Az alábbi összeállításunkban a magyar férfi kézilabda-válogatott útját idézzük fel a spanyolországi világbajnokságon. Az összefoglalók és az NSO Tv segítségével az elutazástól kezdve az utolsó összecsapásig mindent megmutatunk.

Videó: „Égbekiáltó bűn lenne vereségre játszani Algéria ellen”

A magyar kézilabda-válogatott szombaton Algéria ellen száll harcba a vb utolsó csoportmeccsén. Az NSO Tv sportban járatos szakértői nem helyeselnék, ha taktikai okokból vereségre játszana a Mocsai-csapat. Gergely István, a vízilabdázók kapusedzője a becsületesség híve. Amler Zoltán, az NS szerkesztője szerint égbekiáltó bűn lenne, és sportdiplomáciai gondokat is okozhatna a vereségre játszás.

Videó: Megoldások Nagy László semlegesítése ellen - Laurencz

Az NSO Tv-nek Laurencz László, a női kézilabdázók korábbi szövetségi kapitánya elemezte a férfiválogatott spanyoloktól elszenvedett vereségét a vb-n. A mester taktikai táblán részletesen el is magyarázta kameránk előtt, hogy milyen megoldásokkal lehetett volna operálni Nagy László semlegesítése ellen.