Kajak-kenu vb: Bodonyi Dóra egyéniben harmadszor világbajnok

A szegedi kajak-kenu világbajnokság utolsó napját az 5000 méteres döntők zárják. A női C–1-es fináléban Lakatos Zsanett a negyedik helyen zárt. Ugyanebben a számban a férfiaknál Adolf Balázs nagy csatában ezüstöt szerzett. A kajakosoknál Bodonyi Dóra sorozatban harmadszor lett aranyérmes, Noé Bálintnak nem volt esélye az éremre.

Kajak-kenu vb: így iskolázta le a világot a Csipes, Medveczky páros – videó

Bodonyi Dóra végig vezetve, magabiztos győzelmet aratva szerezte meg a magyar csapat első (arany)érmét a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló világbajnokságon kajak 1000 méteren. A következő dobogós helyezést meglepetésre Nádas Bence érte el, aki bronzérmes lett kajak 500 méteren. Az A-döntők Csipes Tamara és Medveczky Erika hatalmas győzelmével zárultak 1000 méteren, így három érem, köztük két arany a pénteki magyar mérleg. Nézze meg videón a futamokat!

Kajak-kenu vb: Bodonyi Dóra után Csipes Tamara és Medveczky Erika is aranyérmes!

Bodonyi Dóra végig vezetve, magabiztos győzelmet aratva szerezte meg a magyar csapat első (arany)érmét a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló világbajnokságon kajak 1000 méteren. A következő dobogós helyezést meglepetésre Nádas Bence érte el, aki bronzérmes lett kajak 500 méteren. Az A-döntők Csipes Tamara és Medveczky Erika hatalmas győzelmével zárultak 1000 méteren, így három érem, köztük két arany a pénteki magyar mérleg.

Kajak-kenu vb: Nádas, Kiss és Lakatos döntős 500 méteren

A kajakos Nádas Bence, valamint a kenus Kiss Tamás és Lakatos Zsanett is bejutott a döntőbe 500 méter egyesben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló világbajnokságon.

Kajak-kenu Eb: Takács arany-, Lakatos ezüstérmes 5000-en

A magyar versenyzők egy aranyérmet és egy ezüstérmet nyertek az 5000 méteres számokban, így a küldöttség 6 első, 5 második és 4 harmadik hellyel zárta a vasárnap véget ért belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságot. Az olimpiai számokat tekintve 3–3–2 a mérleg.

Kajak-kenu: Lakatos Zsanett aranyérmes a maratoni vb-n

Lakatos Zsanett aranyérmes lett kenu egyesben a Brandenburgban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság első versenynapján, pénteken.

Kajak-kenu Eb: Lakatost kizárták, a többiek döntősök 200 m-en

Minden magyar egység egyből a döntőbe jutott 200 méteren a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon. Kis szépséghiba ugyanakkor, hogy a kenus Lakatos Zsanettet utóbb kizárták, mert a megengedettnél könnyebb volt a hajója.

Kajak-kenu: Csipes visszatért és legyőzte Kozákot Szolnokon

Tavalyi eltiltását követően győzelemmel tért vissza kajak egyes 500 méteren Csipes Tamara. A BHSE világbajnoka szombaton, az idénynyitó szolnoki tájékoztató versenyen legyőzte a szám olimpiai bajnoki címvédőjét, Kozák Danutát.

Kajak-kenu: kettős siker női kenuban a maratoni vb-n

Lakatos Zsanett nyerte meg a női kenu egyesek versenyét a győri maratoni kajak-kenu világbajnokság pénteki nyitónapján. Az ezüstérmet a szám másik magyarja, Takács Kincső szerezte meg. A győri Lakatos történelmi győzelmet aratott, a női kenu ugyanis most szerepel először a maratoni vb programjában.

Kajak-kenu: újabb magyar Eb-ezüst, Lakatos egyesben is 2.

A kenus Lakatos Zsanett ezüstérmet szerzett 200 méteren a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Kajak-kenu Eb: Lakatos és Takács ezüstérmet szerzett

A Lakatos Zsanett, Takács Kincső 500 méteres kenus duó révén egy ezüstérmet szereztek a magyarok a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokság szombati döntőiben.

Négy vb-aranyat nyertek a magyar hölgyek vasárnap délelőtt

Négy aranyérmet nyertek a magyar kajak-kenus hölgyek a moszkvai világbajnokságon vasárnap délelőtt. A Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenu páros kezdte az aranygyűjtést, majd Kozák Danuta és a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajak kettős folytatta, végül Kárász Anna és Vad Ninetta 200 méteren diadalmaskodott. A férfiak három ezüsttel és egy bronzzal gazdagították a mieink éremtermését.

Kajak-kenu Eb: újabb magyar arany kenuban

Aranyérmes lett a Lakatos Zsanett, Takács Kincső alkotta női kenupáros a Brandenburgban zajló Európa-bajnokságon 500 m-en. Ez volt a magyarok hatodik aranyérme a 2014-es kontinensviadalon.

Kozák aranya mellé két ezüst is jutott 200-on

A magyar versenyzők egy arany- és két ezüstérmet gyűjtöttek a vasárnapi 200 méteres döntőkben a németországi Brandenburgban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Kajak-kenu vb: Lakatos Zsanett bronzos a női kenusok között

Lakatos Zsanett bronzérmet nyert a női kenu egyesek 200 méteres számában a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

Videó: Vajda Attila „edzésre” nyert vk-aranyat Szegeden

Nagyszerűen zárt a magyar kajak-kenu válogatott a szegedi világkupán, hiszen a kenus Vajda Attila 5000 méteren és a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kettes 500 méteren, szintén kenuban győzött. Vajda Attila edzésként, a vb-re való felkészülés egyik állomásaként tekintett a versenyre. Az ezüstérmes női kajak négyes tagja, Kovács Katalin nem boldog a második hellyel, de elmondta, helyén kell kezelni az eredményt.