?>
Bajnokok reggelije: Erdei csülökpörkölttel, Karakas mandulás csirkével érkezett

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül.

Tokió 2020: jól jön birkózóinknak a halasztás?

Korosodó klasszisainknak nem jön jól az egyéves halasztás, hiszen az idő nem nekik dolgozik, de a már meglévő négy kvóta biztonságot, megnyugvást és előnyt is adhat.

Tokió 2020: „Életünk egyik legfontosabb napján kellene most lennünk”

A testvérek már biztos kvótásként várták az olimpiát, amikor elhalasztották a tokiói játékokat. Lőrincz Tamás ráadásul az utolsó olimpiájára készül, míg Viktor talált azért pozitívumot is a halasztásban, hiszen így biztosan ott lehet első gyermeke születésénél. Edzésen látogattuk meg még a múlt héten a két birkózót, akiknek most a szőnyegen kellene szerepelniük a japán fővárosban.

Birkózás: a kötöttfogású világranglista élén a Lőrincz testvérek

A világbajnoki címvédő Lőrincz Tamás a kötöttfogásúak 77, míg öccse, Viktor a 87 kilogrammos világranglistáját vezeti a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) legfrissebb rangsorában.

Birkózó Eb: Lőrincz Viktor is ezüstérmet szerzett

Lőrincz Viktor ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor is ezüstérmes

Lévai Zoltán (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg) is ezüstérmet szerzett a kötöttfogású birkózók római Európa-bajnokságán.

Birkózó Eb: Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor elődöntős

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán és a 2017-ben Európa-bajnok Lőrincz Viktor a 87 kilósok között bejutott az elődöntőbe a római birkózó Európa-bajnokság hétfői nyitónapján, melyen a 63 kilós Torba Erik a nyolc között kikapott.

Birkózás: Lőrincz Viktor egyértelműen éremért utazik az Eb-re

A szokatlanul korai Eb-időpont és a kicsit még rozsdás mozgás ellenére Lőrincz Viktor egyértelműen éremért utazik a Rómában hétfőn rajtoló kontinensviadalra.

Birkózás: sérülések nehezítik az Eb-felkészülést

A kötöttfogású birkózó-válogatott sokáig zavartalan felkészülését éppen a hajrára fordulva zavarták meg betegségek és kisebb sérülések, ennek ellenére Sike András szövetségi kapitány jó szereplést vár a csapattól a hétfőn kezdődő római Európa-bajnokságon.

Birkózás: Lőrincz Viktor megnyerte az év első rangsorversenyét

Szerdán Rómában hét kötöttfogású súlycsoport küzdelmeivel megkezdődött 2020 első nemzetközi rangsorversenye, a Matteo Pellicone-viadal. A magyarok közül a 2019 legjobb kötöttfogású birkózójának választott, vb-ezüst- és bronzérmes, Eb-győztes, olimpiai 5. Lőrincz Viktor (87 kg) amerikai, kínai, török és indiai riválist felülmúlva a dobogó tetejére állhatott. Ezzel a Honvéd kiválósága egyedülálló bravúrral 2018-tól sorozatban hat rangsorversenyt nyert meg.

Birkózás: Lőrincz Viktor az év legjobbja a nemzetközi szövetségnél

Szenzációs évet zárt a magyar birkózás utánpótlás- és felnőtt szinten egyaránt, s az óesztendő legvégére is maradt egy örömteli hír: a nemzetközi szövetségnél (UWW) Lőrincz Viktor lett 2019 legjobb kötöttfogású birkózója – tájékoztatott a magyar szövetség.

A varázslatos esztendő végre kárpótolta mindenért

Varázslatos évet tudhat maga mögött: egy bronz és két ezüst után végre világbajnoki aranyérmes lett Nur-Szultanban Lőrincz Tamás, érmei száma alapján már ő minden idők legeredményesebb magyar birkózója, s megszületett kisfia, Márton…

Birkózás: szabadtéri fitneszparkot adtak át a csepeli akadémián

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia területén tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot adtak át.

Katonai világjátékok: Lőrincz Viktor aranyérmet szerzett

A Budapesti Honvéd öt versenyzője képviselte a magyar színeket a kínai Vuhanban zajló 2019-es katonai világjátékok birkózóküzdelmeiben. Közülük az Eb-győztes, vb-ezüst- és -bronzérmes, olimpiai ötödik Lőrincz Viktor jutott a legmagasabbra, a kötöttfogású 87 kilósok között egészen a dobogó tetejére!

Korábban Puskás, Bozsik, ma Lőrincz Viktor, Péni István, Kovács Sarolta

Volt egyszer egy legendás sportszázad, még az ötvenes évek derekán, amelyben olyan kiválóságok teljesítettek szolgálatot, mint az Aranycsapat tagjai, Puskás Ferenc, Grosics Gyula, a kosárlabdázó Greminger János, az úszó Tumpek György vagy két kiváló futó, Iharos Sándor és Rózsavölgyi István. A jelenben él s épül egy legendás sportszázad, amelynek tagjai október 15-től Vuhanban, a katonai világjátékokon képviselik Magyarországot.

NS Hosszabbítás: Zámbó-féle könnyed cselek és a rengeteg munka mögötte

Zámbó Sándor, az Újpest legendája október 10-én töltötte be a 75. életévét, de minimum tíz esztendőt letagadhatna. Mi a titka? Rendszeresen sportol, többnyire teniszezik, nem cigizik, nem iszik, nem rágódik a múlton, elégedett azzal, amit a Jóistentől kapott. Azért markáns véleménye van – például a Törőcsik András körül kialakult helyzetről, a magyar labdarúgás jelenéről. A megszokottól teljesen eltérő, egyenes kérdésekre egyenes válaszokat adó interjút elolvashatják a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében.

Birkózó-vb: elismerést kaptak a honvédelmi minisztertől a Lőrincz testvérek

Elismerést kaptak Benkő Tibor honvédelmi minisztertől kedden a Lőrincz testvérek, akik a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a kötöttfogásúak között.

Birkózó-vb: tömeg várta az éjfélkor landoló érmeseket – galéria

Szerdán éjfél körül Nur-Szultanból Budapestre érkezett az „aranygép”, amely az olimpiai kvalifikációs vb-ről hozta haza a kötöttfogású birkózó-válogatott tagjait, köztük a világbajnok Lőrincz Tamást, az ezüstérmes Lőrincz Viktort és a bronzérmes Korpási Bálintot. A kései óra ellenére a repülőtéri fogadáson ott volt többek között Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség és Gergely István, a BHSE elnöke.

Birkózó-vb: Lőrincz Viktor ezüstérmes Nur-Szultanban

A Honvéd 87 kilogrammos Európa-bajnokát a kategória legjobbja, a világbajnok ukrán Zsan Belenyuk győzte le szoros meccsen 2:1-re, az ifjabbik Lőrincz fivér így két világbajnoki bronzérme mellé egy ezüstöt vihet haza.